'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: урядовий законопроект підвищити тарифи на ЖКГ для населення  (Прочитано 1488 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

alexalex

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 373
    • Перегляд профілю


Опозиція не дозволила ухвалити урядовий законопроект, мета якого — підвищити тарифи на ЖКГ для населення
Posted on 18.09.2013 by infopros in Політика

Опозиція категорично виступає проти ухвалення урядового законопроекту №2052  «Про внесення змін до деяких законів України щодо обов’язкового комерційного обліку та вдосконалення відносин у сфері житлово-комунальних послуг, у положеннях якого уряд приховав основну мету — підвищити тарифи на ЖКГ для населення.

Про це заявив член фракції «Батьківщина», перший заступник голови Комітету ВР з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

За його словами, сьогодні опозиція не дозволила внести зміни до низки законів, зокрема, «Про житлово-комунальні послуги», «Про питну воду та питне водопостачання»,  «Про теплопостачання»,  якими  уряд Януковича-Азарова  передбачив поетапне впровадження обов’язкового комерційного обліку, умови встановлення вузлів обліку та скасування в
актах законодавства термінів «виконавець житлово-комунальних послуг» та балансоутримувач».

Зубко пояснив, що у відповідності до урядового законопроекту пропонувалось виключити виконавця житлово-комунальних послуг та  не запроваджувався механізм надавача таких послуг. В проекті всі функції виконавця покладалися на виробника, при цьому не визначався механізм компенсації витрат на обслуговування внутрішньо будинкових мереж та споруд на них. За вимогами діючих законодавчих актів, виробник може виробляти послуги, але не надавати їх.

Депутат також підкреслив, що запропонований порядок визначення особи, яка зобов’язана встановити вузол обліку, є недостатньо чітким, оскільки ним однозначно не визначено, хто саме зобов’язаний встановлювати відповідний вузол. При цьому можливість виконання власником будинку обов’язку встановлювати будинковий (груповий) вузол обліку виглядає сумнівною, у першу чергу тому, що у багатьох випадках такий власник чітко не визначений.

Крім цього, за його словами, запропонований у проекті варіант визначення особи, зобов’язаної встановлювати вузол обліку, може призвести до виникнення ситуації, коли виробники будуть включати до собівартості відповідної комунальної послуги витрати на встановлення вузлів обліку, які були вже встановлені власниками житла самостійно, що призведе до подвійної оплати цих витрат з боку споживачів послуг.

Також Зубко звернув увагу на те, що вдалося не допустити ухвалення пропозиції уряду щодо того, що  централізоване водопостачання та централізоване постачання гарячої води здійснюються за умови обов’язкового комерційного обліку: для населення — з 1 січня 2018 р.; для бюджетних установ та інших споживачів — з 1 січня 2014 р.; постачання теплової енергії здійснюються за умови обов’язкового комерційного обліку: для населення — з 1 жовтня 2017 р.; для бюджетних установ та інших споживачів — з 1 жовтня 2014 року, а якщо у  вказані строки вузли обліку не будуть встановлені, надання відповідних послуг споживачам буде припинено.

Також за словами народного депутата, потребує доопрацювання пропозиція уряду про надання права виробнику на повернення компенсацій та субсидій у разі не надання послуг чи пільг, оскільки за його словами, це має  бути визначено як обов’язок.     http://infoprostir.com.ua/?p=25584
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email