Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
Чим перевіряється нарахована ЖЕКом сума боргу, якшо немає договору і докази не додані до заяви?
Цитата: rectifier від 18 Вересня 2013, 20:51:47Чим перевіряється нарахована ЖЕКом сума боргу, якшо немає договору і докази не додані до заяви?У київських судах - виключно рахунком-попередженням. Що в ньому написано, то і є вашим боргом. Суд його доказами не перевіряє, оскільки для такої категорії справ діють "свої процесуальні" правила: довіряй і не перевіряй. А якщо ви хочете перевірити, то передивіться рішення ОМС щодо формування тарифу на утримання будинків за спірний період.
Нічого не второпав.... Ні, я не з Києва. Що таке рахунок-попередження? До чого тут "тариф"? Тариф це заплановані, приблизно розраховані витрати. А фактично, що було? Як це не перевіряє? Де ж борг? Який же це тоді суд?
На форумі у розділах про судовий наказ та цивільні справи повно прикладів рахунків-попереджень.А хіба вам нараховують щомісячну плату не по затвердженому ОМС тарифу, невже кожного місяця різну суму (за фактично надані послуги)? То тоді Ви точно не з Києва, а з іншої планети ...Щодо того, який це тоді суд, відповідь вже давно відома українцям.
ЖЕК звернувся у суд з позовом до мене про стягнення боргу у сумі 5562 грн за утримання будинку. Прошу підказати як перевірити суму боргу? Чим перевіряється нарахована ЖЕКом сума боргу, якшо немає договору і докази не додані до заяви?
Может и мой вопрос вам покажется странным, но тем не менее. Вы что, жили -не тужили в своей квартире, чего-то там, даже по минимуму получали (воду пили, в туалет ходили, около батареи грелись, и не понимали, что все это не бесплатно??? Какие Вам нужны доказательства? Вопросы нужно было задавать с момента получения права собственности.
1. Поясніть яким чином і за який період у Вас виник цей борг. Тоді людям легше буду Вам щось порадити. Одна справа – несплата за квартиру протягом тривалого часу, інша – борг «зі стелі»2. Починайте вивчати подібні справи. Розділ «СУДОВІ РІШЕННЯ» на головній сторінці цього форуму (http://gro-za.org/forum/index.php/board,24.0.html).
Уточніть, це вже дійсно позов, чи це ще судовий наказ? (Це суттєво, бо і Ваші дії мають бути різними.) Потрібно ознайомитися з матеріалами справи в суді, зробити з них копії (чи сфотографувати), бо інколи "боржнику" надсилають не всі копії. Викладіть копії сюди в темуза допомогою функції "Додаткові опції" (персональні дані можна попередньо видалити). Тоді можно буде Вам щось радити більш конкретно.З викладеного зрозуміло, що борг накопичувався декілька років ( якщо це справді тільки за утримання будинку ), тому потрібно заявляти про застосування строку позовної давності.
Маю право МИРНО ВОЛОДІТИ своїм майном. ВАС сном і духом не знаю. А тут БАХ! Борг перед ВАМИ в 5556 гривень! Доказів ніяких. Я Вас ніколи не бачив, розпоряджатися СВОЇМ будинком не доручав. Доказів того, що ВИ маєте право на будь-яку діяльність у МОЄМУ будинку ВИ не можете мати апріорі і САМЕ ТОМУ до позову ВИ їх не можете прикласти. Ах, не врахував... "суд" ВАШ....
Маю право МИРНО ВОЛОДІТИ своїм майном. ВАС сном і духом не знаю. А тут БАХ! Борг перед ВАМИ в 5556 гривень! Доказів ніяких. Я Вас ніколи не бачив, розпоряджатися СВОЇМ будинком не доручав. Доказів того, що ВИ маєте право на будь-яку діяльність у МОЄМУ будинку ВИ не можете мати апріорі і САМЕ ТОМУ до позову ВИ їх не можете прикласти. Ах, не врахував... "суд" ВАШ....Питання задавати наперед не маю звички. Я не Вангелія і не Вольф Мессінг. Задаю в міру їх виникнення.
ЖЕК ніхто, (точніше рейдер) сума вигадана, зі стелі. Боргу нема.
Цитата: rectifier від 20 Вересня 2013, 12:34:45Маю право МИРНО ВОЛОДІТИ своїм майном. ВАС сном і духом не знаю. А тут БАХ! Борг перед ВАМИ в 5556 гривень! Доказів ніяких. Я Вас ніколи не бачив, розпоряджатися СВОЇМ будинком не доручав. Доказів того, що ВИ маєте право на будь-яку діяльність у МОЄМУ будинку ВИ не можете мати апріорі і САМЕ ТОМУ до позову ВИ їх не можете прикласти. Ах, не врахував... "суд" ВАШ....Ну з такими судженнями можете бути певні, що суд буде не на вашу користь. Передусім, варто було б з'ясувати чи був визначений позивач рішенням ОМС виробником/виконавцем ЖКП для вашого будинку, чи є затверджені ОМС тарифи на його послуги та чи згідно цих тарифів розрахована заборгованість? Якщо все це є, то відсутність укладеного між сторонами договору, не є підставою для звільнення вас від оплати позивачеві спожитих ЖКП. Якщо ви маєте претензії до якості ЖКП, то маєте надати якісь документи (акти, претензійні листи тощо). Крім того, згадайте ЦК, що власність зобов'язує. То ж і розкажіть суду, яким чином ви розпоряджалися своїм будинком і як забезпечуєте утримання будинку і прибудинкової територіїї згідно державних норм. В вашому випадку головним є не те, що ви доручили чи ні як власник, а чи були ви споживачем ЖКП.