'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Позов від ОСББ про стягнення заборгованості за теплопостачання та квартплати  (Прочитано 92823 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Натали

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
если она брала цифры из расчета ОСББ , то суммы она должна же была проверить ?
Не зрозумів. Суд помилився рахуючи ті суми, що вказані в розрахунку, у ті місяці, що ввійшли в період стягнення? Чи в розрахунку суми були вказані невірні?
Саме так : суд взяв суми нарахувань за 3 роки , але суму вирахував невірну . Припускаю , що суддя переплутала. У довідці про заборгованість у кожному місяці були нарахування за місяць , а нижче - сума поточної заборгованості . До того ж , у цій довідці були арифметичні помилки у сумі за місяць .
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
До того ж , у цій довідці були арифметичні помилки у сумі за місяць .
Потрібно було вказувати це в заперечення, чи поясненні. надавати свій розрахунок без тих помилок.  Потім звертати увагу на це в апеляції.
Записаний

Натали

• *
    • Перегляд профілю

Я сделала апелляцию на эту ухвалу , расписала расчеты очень подробно . Даже по данным ОСББ получилась та же сумма (разность между начальной и конечной суммами задолженности ). Теперь вопрос , рассматривать ее отдельно или присоединять к основной апелляции ? Какой сбор оплатить ?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Відповідно до ст. 293 ЦПКУ ухвала про
Цитувати
10) внесення виправлень у рішення;
може оскаржуваться в апеляційному порядку окремо.
Судовий збір - 0,1 мін. з/п.
Чи там є просто арифметична помилка, чи дійсно "він фактично не згоден з розрахунками наведеними в рішенні суду", з наданого я не зрозумів.
Записаний

Натали

• *
    • Перегляд профілю

По-моему , это ошибка при подсчете итоговой суммы . Как это трактовать ?
Так как я не согласна с решением полностью , может быть  рациональнее будет обжаловать все вопросы в основной апелляции , дополнив ее ?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

З доповненням є проблема
Цитувати
Стаття 300. Доповнення, зміна апеляційної скарги або відкликання її чи відмова від неї
1. Особа, яка подала апеляційну скаргу, має право доповнити чи змінити її протягом строку на апеляційне оскарження.
Інколи проходили Уточнення до скарги, але це не гарантовано.
Можна поясненням спробувати довести. А, взагалі, потрібно було зразу в скарзі все вказувати.
Записаний

Натали

• *
    • Перегляд профілю

Как я поняла , при рассмотрении апелляции я могу указывать только на те моменты , которые отражены в тексте ? Если у меня появились еще аргументы , какие-то ссылки ?
По поводу арифметики -  не просчитала сразу . Думала, это будет несложно исправить заявлением в суд ,но не тут-то было .
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Автор: Натали:
Цитувати
По-моему , это ошибка при подсчете итоговой суммы .

"Правила":
Цитувати
Менше особистих висновків, а більше документів!
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=8693.0.html
В темі не представлено ні розрахунок від позивача, ні Ухвала про відмову у виправленні помилок.
Тому
Цитувати
Чи там є просто арифметична помилка, чи дійсно "він фактично не згоден з розрахунками наведеними в рішенні суду", з наданого я не зрозумів.
Нема що аналізувати. У тому, що Ваш висновок є вірним, я не впевнений.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Как я поняла , при рассмотрении апелляции я могу указывать только на те моменты , которые отражены в тексте ? Если у меня появились еще аргументы , какие-то ссылки ?
Вказуйте все, що вважаєте за потрібне. Хай суд вирішує.  Тільки не подавайте письмового документу з назвою Доповнення.
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю

Вказуйте все, що вважаєте за потрібне. Хай суд вирішує.  Тільки не подавайте письмового документу з назвою Доповнення.
Используйте процессуальные права и подавайте письменные пояснения по делу а вместе с ними как додатки прилагайте свои расчеты и прочие документы на которые ссылаетесь в пояснениях. Суд должен будет их изучат и обязан приобщить к делу.
Записаний

Натали

• *
    • Перегляд профілю

Извините , что сразу этого не сделала : выкладываю свою табличку с расчетом и жалобу на ухвалу об отказе в исправлении ошибки .  Подскажите , пожалуйста , в апелляционной жалобе нужно просить распределить судебные издержки ? Если удастся убедить апелляционную инстанцию , то кто возвращает судебный сбор ? Если я включу свои расчеты в пояснения к апелляции , меня не "отфутболят" по ст.300 ГПКУ ?
« Останнє редагування: 30 Березня 2014, 22:46:03 від Юрій Васильович »
Записаний

Натали

• *
    • Перегляд профілю

В предыдущем посте случайно "задвоились " файлы . Еще добавляю справки о задолженности , поданные ОСББ .
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

По ЦО я схиляюсь до думки суду "він фактично не згоден з розрахунками наведеними в рішенні суду". Ви вважаєте, що 2500 грн. сплачені в вересні 2010р. потрібно рахувати в рахунок наступних платежів. Позивач вважає, що їх потрібно рахувати в рахунок заборгованості за попередні роки. Суд врахував частину від цієї суми в рахунок майбутніх платежів, правда не обгрунтовано як саме порахована ця частка. Це не просто арифметика. В даному випадку дуже важливим є те, що саме вказано в платіжці відносно періоду, за який внесено платіж.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

По "квартплаті" аналогічно. Арифметична помилка в розрахунку позивача за 2013р. на суму 60 грн. Не відомо чи суд її врахував?  Бо невідомо скільки суд врахував з платежу в 500 грн. за вересень 2010р. Ви рахуєте всю суму в рахунок майбутніх платежів. Це спірно ( див. попередній пост).
Записаний

Натали

• *
    • Перегляд профілю

Цитата из решения : "Таким чином, суд стягує з відповідача заборгованість, з урахуванням проведених виплат,  яка утворилася за період з 01.06.2010 року по 01.06.2013 року за послуги по утриманню будинку та прибудинкової території у сумі - 3093 грн. 69 коп. та  заборгованість, з урахуванням проведених виплат,  яка утворилася за період з 01.06.2010 року по 01.06.2013 року за послуги опалення у сумі - 2737 грн. 85 коп."

В платежке - сентябрь 2010 г.
По поводу : "Позивач вважає, що їх потрібно рахувати в рахунок заборгованості за попередні роки ",
ничего не прозвучало  в заседании .
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email