'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: сплата заборгованості ТОВ "ДОМОФОН.ІНЖИНІРИНГ.ОХОРОНА"  (Прочитано 18488 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

VictoryK

• *
    • Перегляд профілю

Ув.форумчане! Прошу вашей помощи в таком вопросе.
20.09.2013 получила письмо-"вимогу ТОВ "ДІО" про сплату заборгованості за надані послуги в сумі 270,25 грн. з 01.01.2009.В котором меня просят добровольно погасить 5-ти летнюю задолженность за тех.обслуживание абон.устройства, перечислив деньги на указанный счет.
Дальше цитирую:  "У випадку несплати заборгованості, у встановлений чинним законодавством строк, ТОВ "ДІО" буде змушене звернутися до суду з відповідною ПЗ про стягнення суми заборгованості та передбачених договором (каким? со мной его никто не заключал!) штрафних санкцій. При цьому всі судові витрати у вигляді судового збору та витрат на оплату послуг адвоката суд віднесе на ваш рахунок, стягнувши їх також на користь ТОВ. Крім того, при виконанні наказу суду органи державної виконавчої служби стягнуть з вас виконавчий збір в розмірі 10% від суми стягнення.Таким чином, станом на 15.09.2013 пеня складає - 245,93 грн. (п.3.8 Договору), 3% річних - 32,71 грн., інфляційні збитки - 71,35 грн., а також проценти за користування чужими грошовими коштами (ст.692 ЦКУ)- 20,27 грн., тому якщо ми зверненмося до суду ваш борг буде складати - 640,50 грн., а також держмито - 214,60 грн."
Иными словами, с 01.01.2009 я не получила ни единной платежки, не заключала, конечно же, с ТОВ "Домофон.Инжениринг.Охрана" никаких договоров на обслуживание (в мое отсутствие сын, как и др. жители подъезда, оплатил установку телефона, купил 5 ключей от домофона) и теперь спустя 5 лет мне приходит письмо, в котором кроме общей суми долга и расчетного счета ТОВ ничего нет: ни моего "особового рахунку", ни пояснения откуда взялась эта сумма. 
Увы, я не юрист. Поэтому прошу помощи у Вас, многоуважаемые форумчане!
Я думаю, что в подобной ситуации могут оказаться и др. жители Киева, Украины, т.к. тема о ДОМОФОНЩИКАХ давно волнует многих. Пожалуйста,подскажите мне:
*Как поступить в данной ситуации (оплачивать или нет) ?
*Законна ли эта ВИМОГА?
*Применима ли здесь "позовна давність"?
* Что делать, ведь срок оплаты истекает,как я поняла, 20.10.2013?
Записаний

Valery

• Досвідчений дописувач
  • City: Київ
    • Перегляд профілю

Подібна (в деякій мірі) ситуація. Встановили домофон в 2008 р (Укрбудсвіт). Але, поскільки зі мною відмовились укладати індивідуальний договір (а до колетивного - купа зауважень), я відмовився від послуг. Але в цьому році почали приходти платіжки із заборгованністю за 2013 р. Зателефонував і пояснив, що в мене все відключено, і я з моменту установки не являюсь клієнтом. На що отримав відповідь, що такого бути не може, все в мене повинно працювать, ніхто мене не відключав, і я справно  сплачував за квитанціями до 2013 р. Пояснив, ще раз, результат - ось є заборгованність з 2013 р., і якщо я не хочу користуватись домофоном, треба прийти написати заяву, але заборгованність все одно треба сплатити. Ну що тут сказати?

Редагування: Виправлено описку.
« Останнє редагування: 15 Жовтня 2013, 12:09:33 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Пожалуйста,подскажите мне:
1. *Как поступить в данной ситуации (оплачивать или нет) ?
2. *Законна ли эта ВИМОГА?
3. *Применима ли здесь "позовна давність"?
4. *Что делать, ведь срок оплаты истекает,как я поняла, 20.10.2013?

1. Поспішати з оплатою не варто. Слід з'ясувати чи є насправді договір ( сину могли підсунути підписати "в темну"). Якщо є, то отримати другий примірник (свій), або, принаймні, завірену копію першого примірника.
Питання: Чи син був повнолітнім на дату укладення договору?
Послугу, я так розумію, Ви отримували
Цитувати
сын, как и др. жители подъезда, оплатил установку телефона, купил 5 ключей от домофона)
бо переговорний пристрій ( по Вашому "телефон") встановлено. Ви що сподівалися, що, окрім плати за встановлення та за ключі, від Вас не вимагатимуть абонплату?
2. Відповісти можна буде, як отримаєте і викладете копію договору.
3. Так. По абонплаті позовна давність 3 роки. По пені позовна давність 1 рік.
4. Див. п. 1
« Останнє редагування: 16 Жовтня 2013, 12:23:32 від Юрій Васильович »
Записаний

VictoryK

• *
    • Перегляд профілю

Ув.Юрий Васильевич! Я Вам очень признательна за внимание и помощь!
Действительно, трудно быть в наше время юридически безграмотным. Из-за отсутствия элементарных знаний и опыта оказываешься, и это почти регулярно, в подобных ситуациях. Думаю, что сначала необходимо выяснить у соседки-активистки "домофонного движения", как все происходило (все установки, оплаты осуществил мой взрослый сын, и в мое отсутствие), есть ли какие договора и пр., а потом двигаться  дальше.
С наилучшими пожеланиями, Виктория.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

У разі подання домофонщіками позову з посиланням на договір (надання суду копії договору) Вам можна буде подавати зустрічний позов на захист прав споживача ( судовий збір платити не треба) про визнання договору ( принаймні в його частині про пеню) недійсним на підставі положень ЗУ "Про захист прав споживачів". Вілповідно до яких штрафні санкції не повинні бути більшими за 50% вартості товару (послуги).
У Вас же ( якщо це не блеф, розрахований на залякування - потрібно бачити договір) розмір пені майже дорівнює  сумі боргу.
Записаний

VictoryK

• *
    • Перегляд профілю

Ув. Юрий Васильевич! Принимая во внимание Ваше изложенное, провела своеобразное расследование, результат которого, считаю, для меня неутешительный: соседка-активистка ездила в фирму и там подписывала какой-то договор, которого у нее нет.Помимо этого, сын, оплатив установку переговорного устройства, при получении ключей оставил в каком-то документе свою подпись. Посему, я, перечитав выложенные материалы форумчан - борцов с домофонщиками, составила письмо.
Буду благодарна Вам, Юрий Васильевич,если Вы сможете откорректировать его, т.к. я, повторюсь, увы не юрист и могла написать "нелепости".  С ув. Виктория

Директорові
Товариства з обмеженою відповідальністю  «Домофон. Інжиніринг. Охорона»

Толока С.Е.,
вул. Горлівська, 124/1, м.Київ, 02068,
тел.576-04-05, факс 576-07-20

який мешкає за адресою:
вул. .....................кв.  , м.Київ, 03ХХХ

На Ваш лист – вимогу  № 5873 від 19 вересня 2013 про сплату заборгованості за надані послуги в сумі 270, 25 грн. повідомляю наступне.

У своєму листі-вимозі про сплату заборгованості за надані послуги Ви зазначаєте, посилаючись на Договір, на прострочену заборгованість з 01.01.2009.

Про який Договір йдеться мова у листі? Ким і коли був складений/посвідчений цей Договір?

Якщо це договір про надання послуг з технічного обслуговування абонентського пристрою, то при наявності договору з Київенерго, дозволу балансоутримувача та районної державної адміністрації на проведення робіт з монтажу домофонної системи, згідно з умовами договорів про надання послуг з технічного обслуговування споживачеві своєчасно надається в установленому законодавством порядку інформація про перелік послуг, їх вартість, структуру тарифів, режиму надання послуг, їх споживчі властивості тощо. Оплата цих послуг здійснюється замовником послуг на підставі своєчасно наданих виконавцем платіжних квитанцій шляхом перерахування сум щоквартальної або річної вартості послуг на банківський рахунок виконавця.

З огляду на вищевикладене, вважаю, що мотив листа - вимоги № 5873 від                  19 вересня 2013 суперечить нормативним актам, оскільки протягом 4 років і 9 місяців  ми такої інформації не отримували, а також не були своєчасно повідомлені про існуючу заборгованість.

На підставі викладеного, керуючись чинним законодавством України, з метою забезпечення подальшого розгляду питання щодо сплати заборгованості за надані ТОВ «Домофон. Інжиніринг. Охорона» послуги в сумі 270, 25 грн., прошу надати другий примірник (свій), або, принаймні, завірену копію першого примірника Договору про надання послуг з технічного обслуговування абонентського пристрою вказані, за адресою: м. Київ, вул……, під'їзд №2 

У відповідності до статті 20 Закону України «Про звернення громадян» відповідь прошу надати мені невідкладно, але не пізніше п’ятнадцяти днів від дня її отримання, оскільки заява не потребує додаткового вивчення.

З повагою                                 

Записаний

Георгий

• Активний Дописувач
  • City: Київ
  • Георгий
    • Перегляд профілю
    • Email

"Якщо це договір про надання послуг з технічного обслуговування абонентського пристрою, то при наявності договору з Київенерго, дозволу балансоутримувача та районної державної адміністрації на проведення робіт з монтажу домофонної системи, згідно з умовами договорів про надання послуг з технічного обслуговування споживачеві своєчасно надається в установленому законодавством порядку інформація про перелік послуг, їх вартість, структуру тарифів, режиму надання послуг, їх споживчі властивості тощо. Оплата цих послуг здійснюється замовником послуг на підставі своєчасно наданих виконавцем платіжних квитанцій шляхом перерахування сум щоквартальної або річної вартості послуг на банківський рахунок виконавця.

З огляду на вищевикладене, вважаю, що мотив листа - вимоги № 5873 від                  19 вересня 2013 суперечить нормативним актам, оскільки протягом 4 років і 9 місяців  ми такої інформації не отримували, а також не були своєчасно повідомлені про існуючу заборгованість."

Оце писати не треба. Якщо э бажання спитайте щось, на що ви  напевно знаєте відповідь.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Згоден з Георгієм.
Достатньо
Цитувати
На Ваш лист – вимогу  № 5873 від 19 вересня 2013 про сплату заборгованості за надані послуги в сумі 270, 25 грн. повідомляю наступне.

У своєму листі-вимозі про сплату заборгованості за надані послуги Ви зазначаєте, посилаючись на Договір, на прострочену заборгованість з 01.01.2009.

Про який Договір йдеться мова у листі? Ким і коли був складений/посвідчений цей Договір?
  На підставі викладеного, керуючись чинним законодавством України, з метою забезпечення подальшого розгляду питання щодо сплати заборгованості за надані ТОВ «Домофон. Інжиніринг. Охорона» послуги в сумі 270, 25 грн., прошу надати другий примірник (мій), або, принаймні, завірену копію першого примірника Договору про надання послуг з технічного обслуговування абонентського пристрою вказані, за адресою: м. Київ, вул……, під'їзд №2

У відповідності до статті 20 Закону України «Про звернення громадян» відповідь прошу надати мені невідкладно, але не пізніше п’ятнадцяти днів від дня її отримання, оскільки заява не потребує додаткового вивчення.
Записаний

VictoryK

• *
    • Перегляд профілю

Ув. Юрий Васильевич! Я благодарю Вас за неоценимую помощь "молодому борцу" с домофоноМафией  ;) Завтра же отправлю заказным письмом!
С уважением Виктория.
Записаний

Роман 396

• Гість

А какой конечный результат этого вопроса?????????
Записаний

Роман 396

• Гість

Ув.форумчане! Прошу вашей помощи в таком вопросе.
20.09.2013 получила письмо-"вимогу ТОВ "ДІО" про сплату заборгованості за надані послуги в сумі 270,25 грн. з 01.01.2009.В котором меня просят добровольно погасить 5-ти летнюю задолженность за тех.обслуживание абон.устройства, перечислив деньги на указанный счет.

А чем закончилось это всё???
« Останнє редагування: 01 Жовтня 2014, 21:11:33 від Юрій Васильович »
Записаний

Larisaya

• Гість

Как разрешилось у Вас Виктория, у меня та же история с этими мошенниками. Они расчитывают на то, что у них нет электронной и мобильной связи, а на звонки с мобильного на стационарный телефон потратишь, боьше, чем они предлагают оплатить "долг" по не существующему Договору. Я точно ни какого договора не заключала и уверена, что вы тоже, у них его просто не существует. Это очередное МММ.
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю

...у меня та же история с этими мошенниками. Они расчитывают на то, что у них нет электронной и мобильной связи, а на звонки с мобильного на стационарный телефон потратишь, боьше, чем они предлагают оплатить "долг" по не существующему Договору. Я точно ни какого договора не заключала и уверена, что вы тоже, у них его просто не существует. Это очередное МММ.
До чого тут МММ? Шахрайство має місце тоді, коли у вас беруть гроші без наміру надавати послугу. А якщо у вашому будинку змонтована і функціонує домофонна система, система електронних ключів, ви ними користуєтеся, то вести мову слід щодо недобропорядної підприємницької практики чи порушення прав споживача.  Перед тим як починати користуватися цими послугами було необхідно поцікавитися їх вартістю, умовами надання. Скільки коштує придбання пристроїв і їх монтаж? Скільки буде абонплата (адже систему має хтось супроводжувати)?
Записаний

Александрик

• Гість

Домофон не работает лет 6 регулярно шлют платежи поначалу платил потом перестал, получил уже не одно такое письмо. Дозвонится не реально, но дозванивался  раза 4 оставлял заявку и говорил что платить буду после того как у меня будет работать домофон, щета шлют досих пор за что платить?  за то что гостей выхожу на улицу встречать так как не могут попасть в парадное.
Киев.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Домофон не работает лет 6 регулярно шлют платежи поначалу платил потом перестал, получил уже не одно такое письмо. Дозвонится не реально, но дозванивался  раза 4 оставлял заявку и говорил что платить буду после того как у меня будет работать домофон, щета шлют досих пор за что платить?  за то что гостей выхожу на улицу встречать так как не могут попасть в парадное.
Киев.
Спілкуватись з фірмою потрібно письмово. Телефонні дзвінки "к делу не подошьешь".
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email