ЖЕК відмовляється укладати договір про надання послуг з утримання будинків і приб.терит (УБПТ) на основі типового. Якщо точніше то ЖЕК до включав забагато зайвих пунктів, яких не має в типовому договорі, називаючи цю самодіяльність уточненням типового договору. Зрозуміло, що не всі з цим погодяться, в тому числі і я. Подав в ЖЕК заяву з додатками (протоколом узгодження розбіжностей) щодо узгодження договору і запропонував все, що відсутнє -виключити, але ЖЕК не бажає. Ось так і живемо, поки хтось перший в суд не подасть. Але питання поки не стосується договору:
Відповідно до вимог закону власник зобов"язаний приймати участь у загальних витратах. До складу витрат не може бути включена рентабельність, оскільки вона додається до послуг, що можуть надаватись виключно за договором і затверджуються ОМС і спрямовується виключно на оновлення техніки і т.п., тобто простіше мовити вона додається до витрат (зверху). Якщо би існував між сторонами договір, то я би змушений платити цю рентабельність в складі послуг. Але, повторюсь, коли його не має - то за логікою я зобов"язаний тільки сплачувати певну частину витрат, тобто без рентабельності. Запитання на стільки така позиція вірна чи навпаки? Чи зобов"язані, якщо так то на підставі чого, власники платити рентабельність в додаток до витрат, якщо відсутній договір???