Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
Мало того, щоб отримати саме земельну ділянку у спадщину за законом (без наявності у спадкодавця державного акта на земельну ділянку з кадастровим номером) вам потрібно буде щоб суд признав право власності на земельну ділянку за вами. Тобто потрібно буде подавати Позовну заяву про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом. Як що у вас буде рішення суду в якому суд признає право власності на земельну ділянку за вами, ви зможете розпочати "приватизацію".
Цитата від ПЕРО Яка може бути приватизація (отримання у власність) після визнання права власності? КМУ Постанова від 22 червня 2011 р. № 703Пункт 27 :Документами, що підтверджують виникнення, перехід та припинення права власності та інших речових прав на нерухоме майно, є : 10) рішення суду, що набрало законної сили, щодо права власності та інших речових прав на нерухоме майно;Я нікого не ввожу в оману. Після нашого звернення на оформлення спадщини на земельну ділянку. Нотаріус за відсутності оригіналу державного акту на землю, відмовив у видачі свідоцтва про право на спадщину на земельну ділянку та надав роз’яснення стосовно неможливості отримання свідоцтва про право на спадщину у зв’язку з відсутністю оригіналу правовстановлюючого документу – Державного акту на землю, і рекомендував звернутися до суду. Що ми і зробили. Суд визнав право власності на земельну ділянку, і державний реестратор на підставі рішення суду здійснив "державну реестрацію прав на нерухоме майно" (видається Свідоцтво про право власності), а саме на земельну ділянку. Чи це не е отримання у власність земельної ділянки, після визнання права власності на неї за Рішенням суду ? Може я помиляюсь.
При чому тут реєстрація права власності у держреєстратора до процедури приватизації земельної ділянки (див. ст. 118 ЗК), тобто намагання отримати землю у власність?
то він надавав засвідчену в установленому порядку копію документа, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою, або договір суперфіцію.
Суперфіцій — право користування чужою земельною ділянкою для забудови, окремий вид прав на чужі речі (глава 34 Цивільного кодексу України).
Тепер з будинком не можна вчиняти ніякі нотаріальні дії!
В тім то й справа, що саме так! Брат хоче мені подарувати свою частину будинку, а нотаріус каже:" як він подарує вам свою частину будинку яка стоїть на землі не його, а вашої мами? Тобто наші з братом частини будинку висять у повітрі!Тепер ні брат ні навіть мама не можуть мені подарувати свої частини, щоб зробити мене єдиною власницею!