'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: ОСББ не надсилає платіжки на оплату житлово-комунальних послуг  (Прочитано 12621 раз)

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.

АНАТОЛЬ

• Гість

Чем глубже я вникаю (с вашей помощью) в нюансы взаимоотношений с ОСББ, тем больше понимаю, что в моем случае выход один:подготовить свой проект договора (на остове типового) и направить его в адрес ОСББ. Иметь на руках доказательство того, что ОСББ получило проект договора и, только, в случае, если ОСББ оставило проект договора без рассмотрения,  - обращаться в суд с требованием признать договор заключенным, где будет установлена обязанность ОСББ предоставлять мне ежемесячные счета за ЖКП и моя обязанность оплачивать потребленные услуги именно на основании этих счетов.

Но каким образом (с помощью каких доказательств) я тогда, смогу обосновать невыполнение ОСББ обязательств в части предоставления счетов на оплату? ОСББ скажет - мы направляли счета (напр. бросали в почтовый ящик), а было ли это на самом деле применительно к моей квартире, или нет...........

P.S. У меня желание одно, получать ДЕ ФАКТО счета!
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю

Чем глубже я вникаю (с вашей помощью) в нюансы взаимоотношений с ОСББ, тем больше понимаю, что в моем случае выход один:подготовить свой проект договора (на остове типового) и направить его в адрес ОСББ. Иметь на руках доказательство того, что ОСББ получило проект договора и, только, в случае, если ОСББ оставило проект договора без рассмотрения,  - обращаться в суд с требованием признать договор заключенным, где будет установлена обязанность ОСББ предоставлять мне ежемесячные счета за ЖКП и моя обязанность оплачивать потребленные услуги именно на основании этих счетов.
По такой схеме некоторые квартировладельцы, желавшие формализовать свои отношения с ОСББ, и действуют. В ЕДРС есть решения по таким делам.
Цитувати
Но каким образом (с помощью каких доказательств) я тогда, смогу обосновать невыполнение ОСББ обязательств в части предоставления счетов на оплату? ОСББ скажет - мы направляли счета (напр. бросали в почтовый ящик), а было ли это на самом деле применительно к моей квартире, или нет...........
Достаточно несколько раз письменно обратиться к ОСББ (лично или по почте с уведомлением) с жалобой о том, что вы не получили счет. ОСББ обязано будет дать вам письменный ответ и счет, который вы не получали. Кроме того тот факт, что вам что то бросали в почтовый ящик ОСББ то же обязано доказать. Суд должен проверить подтверждаются ли слова любой из сторон надлежащими доказательствами.
« Останнє редагування: 16 Лютого 2015, 14:34:52 від thunderclap »
Записаний

АНАТОЛЬ

• Гість

По такой схеме некоторые квартировладельцы, желавшие формализовать свои отношения с ОСББ, и действуют. В ЕДРС есть решения по таким делам.
Цитувати
Достаточно несколько раз письменно обратиться к ОСББ (лично или по почте с уведомлением) с жалобой о том, что вы не получили счет. ОСББ обязано будет дать вам письменный ответ и счет, который вы не получали. Кроме того тот факт, что вам что то бросали в почтовый ящик ОСББ то же обязано доказать. Суд должен проверить подтверждаются ли слова любой из сторон надлежащими доказательствами.

Доброго всім дня, шановні Юрію Васильовичу, thunderclap, Перо, Георгій та інші
 експерти!
Закінчився розгляд моєї справи за позовом ОСББ про стягнення заборгованості за ЖКП.
Протягом шести з половиною місяців справа не розглядалася по суті. Були задоволені мої клопотання про витребування доказів та правовстановлюючих документів(брав за основу практику даного сайту)
Крім того, мною були направлені запити у відповідні органи про надання інформації, а саме РДА, ГУЮ у м. Києві, Департаменту земресурсів КМДА.
І в першому ж засіданні суду для розгляду справи по суті, суддя прийняв рішення по справі. ДУЖЕ ДИВНО.
Суд задовольнив позов ОСББ в повному обсязі, не зважаючи на те (все будо викладено в запереченнях на позовну заяву), що суд взагалі не взяв до уваги:

1.   Жодного Договору між ОСББ та мною укладено не було. Більш того, ОСББ навіть не надало такий договір. Платіжки на оплату не надавалися. Два рази я особисто направляв на адресу ОСББ листи (цінні з описом вкладення, з відміткою про отримання) з проханням та вимогою направити нам платіжки за вказаний період та, зобов'язання в подальшому своєчасно надсилати мені платіжки. ОСББ ці 2 листи отримало, про що свідчить відмітка про отримання повноваженої особи ОСББна рекомендаваному повідомленні.
2.   Що стосується статусу балансоутримувача, то ОСББ надало лише АВІЗО про передачу на баланс (жодного іншого документу (в т.ч . Протоколу загальних зборів з питання передачі і прийняття на баланс, акту приймання-передачі тощо) ОСББ не надало суду.
3.   Відповідно до форми 3 (наданої самим ОСББ)мені порахували плату за  ХВП, ГВП, ОПАЛЕННЯ, УТРИМАННЯ БУДИНКІВ І СПОРУД протягом 5 місяців як за 3-х осіб (хоча діти прописані там на 5 місяців пізніше, тобто  я був зареєстрований ОДИН).
4.   Існують розбіжності в нарахуваннях заборгованості в рахунках і загальній відомості про нарахування заборгованості, наданої ОСББ.
5.    ОСББ  надало копію Договоря на постачання  теплової енергії, строк дії якого вже давно закінчився (в 2003 році), а жодних додатків. ДОДАТКОВИХ УГОД ПРО ПРОДОВЖЕННЯ ДІЇ ДОГОВОРУ ОСББ не надало, хоча надало Акти про отримання товарної продукціі до даного договору (за 2010-2013рр.)
6.   За наявності квартирних засобів обліку, нарахування за ХВП, ГВП проводилось на підставі даних будинкового лічильника (про факт само існування такого лічильника, його показань, періодичної  повірки тощо,ОСББ взагалі нічого не сказало ) .
7.   Порядок  формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, ОСББ дотриманий не був,громадські слухання по будинку не проводились.
8.   Правовстановлюючі документи на право власності чи право постійного користування вказаною земельною ділянкою навколо багатоквартирного будинку в ОСББ відсутні.
9.   В якості доказу правомірності застосування тарифів, ОСББ надало розпорядження КМДА, які не пройшли державну реєстрацію в КМУ юстиції, необхідність якої додатково і остаточно встановлена в постанові Верховним Судом України від 28.11.2011 року.
10.   Крім того. деякі розпорядження КМДА, на які посилалось ОСББ щодо тарифів, постановою Шевченківського районного суду м. Києва від 21 березня 2014 року визнані незаконними і нечинними з моменту прийняття. Указана постанова набрала законної сили 17 липня 2014 року.
І ТАКЕ ІНШЕ.

P.S.  Отримані мною відповіді (на запити) та долучені до справи.
1. РДА (хто є балансоутримувачем будинку) - переадресовано за підписом першого заступника до голови правління ОСББ, оскільки РДА вважає, що розпорядником такої інформації є саме ОСББ . Відповіді від ОСББ так і не отримано.
2. ГУЮ у м. Києві (стосовно реєстрації розпоряджень КМДА)- на реєстрацію не подавались, проте  нормативно-правові акти, які видаються органами виконавчої влади, які зачіпають права, свободи й законні інтереси громадян або мають міжвідомчий характер, підлягають державній реєстрації.
3. Держкомзем (стосовно наявності у ОСББ права власності чи користування земельною ділянкою навколо будинку) -  відповідно до даних земельного кадастру. Земельна ділянка на вул._________ не обліковується, зовнішні межі та землекористувач земельної ділянки за вказаною адресою не встановлений, рішення КМР про передачу земельної ділянки за вказаною адресою не приймалось. Документи, що посвідчують право користування, станом на 31.12.2012р. в департаменті земельних ресурсів не зареєстровано.

10 березня було оголошено вступну та резолютивну частину рішення.
Станом на сьогодні,17 березня, повний текст рішення не складений.
Сьогодні через канцелярію суду зареєстрував заяву про видачу повного рішення суду. Завтра збираюсь ще раз зареєструвати заяви. Впри спілкування з помічником судді, остання сказала що суддя на навчанні, багато справ, і повний текст рішення я зможу отримати не раніше 20 березня, тобто в ОСТАННІЙ ДЕНЬ ПОДАННЯ АПЕЛЯЦІЇ.

Потрібна ваша професійна порада щодо правомірності прийняття такого рішення, на чому варто акцентувати увагу в апеляційній скарзі, чи варто в апеляційній скарзі посилатися і на те, що розпорядження КМДА не пройшли державної реєстрації в КМУ юстиції, і, на те, що деякі розпорядження КМДА, на які посилалось ОСББ щодо тарифів, постановою Шевченківського районного суду м. Києва від 21 березня 2014 року визнані незаконними і нечинними з моменту прийняття. Чи задоволить апеляція заяву про поновлення строків на оскарження і коли в мене останній день на подання апеляції. Можливо іще щось посовітуєте в даній ситуації.
Завчасно вдячний.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Сьогодні через канцелярію суду зареєстрував заяву про видачу повного рішення суду.
Потрібно було ще 10-го подавати.
Цитувати
Чи задоволить апеляція заяву про поновлення строків на оскарження
Шанс є. А відповідач по справі Ви один?
Цитувати
і коли в мене останній день на подання апеляції.
Якщо Ви були присутні 10-го, то останній день 20 -е, але є можливість клопотати про подовження строку до Х.  Де  Х , то десятий день після дати отримання повного рішення. 
Цитувати
Потрібна ваша професійна порада щодо правомірності прийняття такого рішення,
Вірогідно рішення не є законним. Але щось конкретно казати без матеріалів справи,  то даром витрачати час. В темі нема жодного документу. Наприклад твердження
Цитувати
строк дії якого вже давно закінчився (в 2003 році),
не є безспірним.
Цитувати
чи варто в апеляційній скарзі посилатися і на те, що розпорядження КМДА не пройшли державної реєстрації в КМУ юстиції, і, на те, що деякі розпорядження КМДА, на які посилалось ОСББ щодо тарифів, постановою Шевченківського районного суду м. Києва від 21 березня 2014 року визнані незаконними і нечинними з моменту прийняття.
Не тільки варто, а навіть конче потрібно.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Потрібна ваша професійна порада щодо правомірності прийняття такого рішення, на чому варто акцентувати увагу в апеляційній скарзі,

Перш за все, це рішення суду потрібно бачити. Зафіксуйте у розписці дату отримання повного тексту рішення. Після цього, з наступного дня 10 днів на його апеляційне оскарження з клопотанням про поновлення строків. На днях викладу документи у цій гілці, які можете використати.
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=9113.0.html
Інші документи викладені у підрозділі Цивільні справи.
Записаний

АНАТОЛЬ

• Гість

Цитувати
Сьогодні через канцелярію суду зареєстрував заяву про видачу повного рішення суду.
Потрібно було ще 10-го подавати.
Цитувати
Чи задоволить апеляція заяву про поновлення строків на оскарження
Шанс є. А відповідач по справі Ви один?
Так, один, вірніше, відповідач по справі моя дружина, а я представляв її інтереси по довіреності.

Цитувати
і коли в мене останній день на подання апеляції.
Якщо Ви були присутні 10-го, то останній день 20 -е, але є можливість клопотати про подовження строку до Х.  Де  Х , то десятий день після дати отримання повного рішення. 
Цитувати
Потрібна ваша професійна порада щодо правомірності прийняття такого рішення,
Вірогідно рішення не є законним. Але щось конкретно казати без матеріалів справи,  то даром витрачати час. В темі нема жодного документу. Наприклад твердження
Цитувати
строк дії якого вже давно закінчився (в 2003 році),
не є безспірним.
Які саме? А чому не є безспірним?

Редагування: Виправлено межі цитування.
« Останнє редагування: 18 Березня 2015, 17:22:07 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Автор: АНАТОЛЬ:
Цитувати
Так, один, вірніше, відповідач по справі моя дружина, а я представляв її інтереси по довіреності.
Тобто по строкам варіант один, той що я вказав.
Автор: АНАТОЛЬ:
Цитувати
Які саме? А чому не є безспірним?
Які, та про договір, яж цитату наводив. Чому? Тому, що ми договору не бачили. Можливі умови пролонгації. Нам часто доводиться стикатися з тим, що особисті висновки дописувачів стосовно обставин,  доказів, документів є помилковими.
Ознайомтесь, будь ласка з http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5758.msg20996.html#msg20996   та  http://gro-za.org/forum/index.php?topic=8693.0.html
Записаний

АНАТОЛЬ

• Гість

хочу вставити зображення (фотокопії документів), не виходить.

Редагування: Видалено зайве цитування.
« Останнє редагування: 19 Березня 2015, 11:22:21 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Що саме не "виходить"? Ви не знаєте як, чи Ви все зробили а не відправилось?

Зауваження. Не варто зловживати функцією цитування.
Записаний

АНАТОЛЬ

• Гість

не знаю як, буду дуже вдячний!

Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

У вікні "Відповідь":
 Нижче рамки для тексту відповіді  кнопка "Додаткові опції..." 1 клік лівої клавіші "мишки".
Нижче слова " Вкладення": кнопка "Обзор" 1 клік лівої клавіші "мишки".
З'явиться "вікно"  ""Вигрузка файла""  з папками Вашого комп'ютера. Звичайним порядком роботи з папками знаходите  файл з потрібним Вам зображенням чи текстовий файл. Після появи імені файлу у спеціальному рядку ""Ім'я файлу""  кнопка "Відкрити" 1 клік лівої клавіші "мишки".
Файл готовий до відправки. Поряд з кнопкою "Обзор" замість слів "Файл не вибрано" з'явиться ім'я файлу, що ви вибрали. У разі потреби відмінити вибір файлу ( наприклад Ви помилилися і побачили вибраним ім'я не того файлу) праворуч від імені вибраного файлу у дужках кнопка "(Clear Attachment)" 1 клік лівої клавіші "мишки" і команда вибору файлу скасовується, а непотрібний файл зникає. Вибір починаєте з початку.
Для вибору наступного файлу з зображенням чи текстового файлу:
Нижче від кнопки "Обзор" є кнопка "(Вкладення)" 1 клік лівої клавіші "мишки" і над кнопкою "(Вкладення)" з'являється чергова кнопка "Обзор" 1 клік лівої клавіші "мишки" і повторення дій, аналогічних,   як для першого файлу.
Кількість вкладень до кожного повідомлення до 4-х.
Зверніть увагу на попередження про розмір вкладень: Restrictions: 4 per post, maximum total size 24000KB, maximum individual size 8000KB
Коли файли до відправки будуть готові, у вікні "Відповідь" (унизу праворуч) кнопка "Відправити" 1 клік лівої клавіші "мишки".
Зауваження:  Відправлення повідомлення тільки з вкладеннями не можливо. Потрібно набрати текст ( хоч з декількох знаків).
« Останнє редагування: 19 Березня 2015, 12:34:08 від Юрій Васильович »
Записаний

АНАТОЛЬ

• Гість

1 часть договора на поставку тепловой энергиии
« Останнє редагування: 19 Березня 2015, 15:26:07 від Юрій Васильович »
Записаний

АНАТОЛЬ

• Гість

2 часть
Записаний

АНАТОЛЬ

• Гість

3 часть

Ни одного приложения к договору в материалах дела нет.
Записаний

АНАТОЛЬ

• Гість

ОСББ предоставило вот такие акты (к договору) за каждый месяц
« Останнє редагування: 19 Березня 2015, 15:29:51 від Юрій Васильович »
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email