'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Витяг з журналу судового засідання  (Прочитано 2369 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю
Витяг з журналу судового засідання
« : 13 Березня 2015, 00:58:00 »

Мене залучено у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, до участі в адміністративній справі (ОАС). Мені потрібен доказ цього факту на випадок отримання судового наказу.

Для цього мені достатньо подати через канцелярію ОАС заяву про те, щоб мені зробили відповідний витяг з журналу судового засідання? Скільки я повинен це це заплатити? Я повинен надати разом з заявою копію квітанції про сплату судового збору? Коли і яким чином мені нададуть цей витяг?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: Витяг з журналу судового засідання
« Reply #1 : 13 Березня 2015, 01:27:49 »

Цитувати
Стаття 47. Склад осіб, які беруть участь у справі
1. Особами, які беруть участь у справі, є сторони, треті особи, представники сторін та третіх осіб.
Цитувати
Стаття 53. Треті особи
3. Питання про вступ до участі у справі третіх осіб вирішується ухвалою. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.
{Статтю 53 доповнено частиною третьою згідно із Законом № 2453-VI від 07.07.2010}

Цитувати
Стаття 49. Права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі
3. Особи, які беруть участь у справі, мають право:
2) знайомитися з матеріалами справи;
9) робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень;
4. Особи, які беруть участь у справі, можуть за власний рахунок додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них.
Принаймні одну копію Ухвали Ви можете отримати безкоштовно.
Ще декілька примірників можете отримати за плату.
Цитувати
4. За видачу судами документів:
1) за повторну видачу копії судового рішення  1 гривня за кожний аркуш копії
ЗУ "Про судовий збір"
Заяву про надання копій Ухвали подайте до канцелярії суду. Вам нададуть реквізити для сплати судового збору і скажуть суму (орієнтовно така ухвала - 1 аркуш), повідомлять дату, коли можна буде отримати. В день отримання надасте платіжку. ( Реквізити суду можна знайти і в інтернеті).
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #2 : 17 Березня 2015, 16:39:31 »

Сьогодні помічник судді Амельохіна (ОАС) сказав мені, що рішення про залучення мене третьою особою у справі приймалось не окремою Ухвалою, а протокольно і тому мені треба сплатити 1 гривню за отримання витягу з журналу судового засідання про це рішення.

Але може на випадок отримання СН буде достатньо і цієї Ухвали:

http://gro-za.org/forum/index.php?topic=9073.msg50993.html#msg50993,

де суд констатує, що я є третьою особою?
« Останнє редагування: 17 Березня 2015, 16:46:22 від Олександр_2015 »
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #3 : 17 Березня 2015, 20:34:11 »

Для наказного провадження достатньо доказів наявності спору (див. підрозділ "Судовий наказ"). У позовному провадженні достатньо ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі для зупинення провадження у справі цивільній. Проте, порушники присяги вважають, що для стягнення боргу за ЖКП іноді достатньо лише самого позову ЖЕО з "розрахунком боргу" (с), а законність чи незаконність тарифів на ЖКП не має при цьому жодного значення. Прізвища окремих з них можна знайти тут:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7323.0.html
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=8943.0.html
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email