'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Економічно доцільний розмір адміністративних витрат в утриманні будинку  (Прочитано 5785 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Елена_69

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 146
    • Перегляд профілю

Кооэффициенты соотношения з/пл админ персонала к производственным рабочим

ГАЛУЗЕВА УГОДА між Міністерством регіонального розвитку,будівництва та житлово-комунального господарства України, Всеукраїнським об’єднанням обласних організацій роботодавців підприємств житлово-комунальної галузі «Федерація роботодавців ЖКГ України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України
на 2013 – 2015 роки

http://www.zhkgprof.com.ua/index.php?option=com_content&view=category&id=10&Itemid=25
коэф. в додатках
http://www.zhkgprof.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=367:-2013-2015-&catid=10:2011-11-30-09-27-34&Itemid=25
Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email

Цитувати
Не просто, а дуже просто ...
Вам ще потрібно вивчати "матчасть".
Пресловутая матчасть, да в любительском изучении, конечно "дуже просто".  Рассмешили.
Здесь, в юрисдикции,  одной самоуверенности мало.
Записаний

thunderclap

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 601
    • Перегляд профілю

Кооэффициенты соотношения з/пл админ персонала к производственным рабочим

ГАЛУЗЕВА УГОДА між Міністерством регіонального розвитку,будівництва та житлово-комунального господарства України, Всеукраїнським об’єднанням обласних організацій роботодавців підприємств житлово-комунальної галузі «Федерація роботодавців ЖКГ України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України
на 2013 – 2015 роки
Ні ОСББ, ні ЖБК не є підписантами зазначеного вами документа, тому він їх не стосується, хіба що якесь з ОСББ чи ЖБК виявиться членом Всеукраїнського об’єднання обласних організацій роботодавців підприємств житлово-комунальної галузі (що малоймовірно).
Спочатку з"ясуйте, що таке є Галузева угода, з якою метою її укладають та до яких суб"єктів вона є застосовуваною!
Діяльність ОСББ та ЖБК регулюють спеціальні закони, які визначають їх повноваження і мехінізм реалізації. Це є саморегульовані юридичні особи і питання щодо власних повноважень вони вирішують самостійно.
« Останнє редагування: 28 Березня 2015, 17:37:08 від thunderclap »
Записаний

thunderclap

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 601
    • Перегляд профілю

Сплата ведеться у нас за квитанціями, невідомо яким чином нарахованими (що й стало причиною конфлікту), це ані тарифи, ані внески...
Доки ви не встановите правову природу нарахувань в цих квитанціях ваші міркування стосовно обгрунтованості будуть марною справою. Це першочергове питання - рахунок за що саме і на яких підставах вам виставляють в тій квитанції?
Цитувати
Доречи, внесок це не "сплата співвласника в утриманні спільної власності", а частка витрат члена об'єднання: чи то ЖБК, чи ОСББ, на забеспечення діяльності самого об'єднання. Утримання будинку, за законом, сплачується відповідно економічно обгрунтованих тарифів, незалежно від форми власності суб'єкта господарювання у сфері ЖКГ. Не всі співвласники є членами об'єднань.
Це ваше уявлення про норми закону.
Спеціальний ЗУ "Про ОСББ" чітко встановлює можливі види платежів в ОСББ (і є випадки коли суди за нормами аналогії закону застосовують їх до ЖБК)
Цитувати
ст.17
вимагати своєчасної   та   у   повному   обсязі  сплати  всіх встановлених цим Законом та статутом об'єднання платежів, зборів і внесків від власників приміщень, а також відрахувань до резервного і ремонтного фондів;
     звертатися до суду з позовом про звернення стягнення на майно власників  приміщень,  які  відмовляються відшкодовувати заподіяні збитки,  своєчасно та у повному обсязі сплачувати всі  встановлені цим  Законом  та  статутом об'єднання платежі,  збори і внески,  а також відрахування до резервного і ремонтного фондів;
     ст.20
Частка в загальному обсязі обов'язкових платежів на утримання і  ремонт   неподільного   майна   у   багатоквартирному   будинку встановлюється   пропорційно  до  загальної  площі  приміщень,  що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб.
     Частка в загальному обсязі обов'язкових платежів на утримання і   ремонт  загального  майна  та  в  інших  спільних  витратах  у багатоквартирному будинку встановлюється пропорційно до  загальної площі  приміщень,  що  перебувають  у  користуванні  фізичних  або юридичних осіб.
     ст.21
За рішенням  загальних  зборів об'єднання можуть створюватися спеціальні  фонди,  витрати  з  яких  здійснюються  на  цілі,   що передбачені   статутом.   Порядок   створення  спеціальних  фондів (  1521-2002-п  )  визначається Кабінетом Міністрів України. Кошти цих фондів акумулюються на банківських рахунках об'єднання.
Таким чином існують варіанти. Сплата здійснюється як внески, в т.ч. у цільові фонди, платежі/внески на утримання майна, оплата рахунків за ЖКП, збори тощо.
Цитувати
Але, наприклад ОСББ, має укладати договори на свої послуги з усіма власниками квартир будинку (будинків), що він утримує, незалежно від того, чи є вони його членами, чи ні.
ОСББ укладає із співвласниками договори тільки у випадку, якщо ОСББ є управителем згідно ст.13
Цитувати
Відносини власників  приміщень   і   управителя   регулюються договором  між  ними, який укладається на основі Типового договору , форму якого затверджує центральний орган виконавчої влади,   що  забезпечує  формування  державної  політики  у  сфері містобудування....
Укладення договору   між   власником  окремого  приміщення  у житловому комплексі та управителем є обов'язковим  і  не  залежить від  членства  в об'єднанні,  за винятком випадку,  коли власник і управитель є однією особою.
А в самому Типовому договорі визначено
Цитувати
5. Вичерпний перелік послуг. Вартість кожної послуги та загальна вартість щомісячного платежу
     5.1. Вартість кожної  послуги  встановлюється  відповідно  до чинного законодавства.
     5.2. Розмір плати за надані послуги на момент укладення цього Договору  становить   за   встановленими   тарифами   та   нормами усього ______ гривень, у тому числі:
     1) холодне   водопостачання   ______    гривень    (за    ___ куб.метр/місяць з однієї особи);
     2) гаряче   водопостачання    ______    гривень    (за    ___ куб.метр/місяць з однієї особи);
     3) водовідведення _______ гривень (за ___  куб.метр/місяць  з однієї особи);
     4) центральне    опалення    ______    гривень    (за     ___ кв.метр/місяць);
     5) плата за утримання будинку  згідно  з  рішенням  загальних зборів членів об'єднання становить _____ гривень на місяць.
     5.3. У  разі  наявності  засобів  обліку  власник  приміщення сплачує за послуги водо-,  теплопостачання  та  водовідведення  за такими тарифами:
     1) холодне водопостачання ______ гривень за 1 куб.метр;
     2) гаряче водопостачання _____ гривень за 1 куб.метр,  у тому числі:
     - за витрачену воду_____ гривень за 1 куб.метр;
     - за підігрівання води _____ гривень за 1 куб.метр;
     3) водовідведення _____ гривень за 1 куб.метр;
     4) центральне опалення _____ гривень за 1 Гкал.
Таким чином уклавши зазначений договір всі (члени/нечлени) сплачують за утримання будинку  згідно  з  рішенням  загальних зборів членів об'єднання!
Комунальні ж послуги сплачуються  за затвердженими тарифами відповідно до ЗУ Про ЖКП!
Цитувати
Я, як співвласник, маю компенсувати лише свою частку витрат на утримання будинку, але не всіх спільних витрат за рішенням членів ЖБК (незалежно від того, чи є вони співвласниками). Адже діяльність ЖБК не обмежується утриманням будинку. На загальних зборах може бути утворено якісь фонди, прийнято рішення в найманні, скажімо перукаря, що до утримання будинку не стосується. Може бути розпочато будівництво ще одного будинку. Може бути встановлено будь-яка сума на утримання голови ЖБК (хоч 10000$). Але співвласники, нечлени ЖБК, повинні сплачувати лише те, що беспосередньо пов'язано з утриманням їхнього спільного майна. Будь-які інші аспекти діяльності ЖБК їх не стосуються

Не вдавайтеся до демагогії.
Перелік того, що стосується утримання будинку визначений Наказом Держитлокомунгоспу 17.05.2005  N 76 "Про затвердження Правил утримання  жилих будинків та прибудинкових територій".
Всі витрати, які понесені ОСББ, ЖБК для виконання положень цих правил ви маєте покривати своєю часткою платежів, в т.ч. і утримання голови та інших осіб, які будуть вчиняти дії для виконання норм Правил утримання. Якщо знайдеться в них робота і для перукаря, то і його діяльність вам належить оплатити. Не подобається - звертайтеся до суду.
Власність - зобов"язує!!!
Цитувати
Утримання будинку це і є послуга, тобто одна з ЖКП. Отже тарифи всеж таки мають бути
Якщо утримання забезпечується власними силами ЖБК чи ОСББ, то ніяких тарифів не потрібно і їх не буде. Тарифи встановлюються виконавцями/виробниками послуг, а ЖБК чи ОСББ не будуть ними. Ці юридичні особи створюються не з метою надання посуг, а з метою сприяння в належному утриманні спільного майна співвласниками.
Цитувати
Цікаво, ким же має бути затверджено цей кошторис?
Читайте закон, все дуже просто. Затверджують загальні збори!
« Останнє редагування: 28 Березня 2015, 18:26:52 від thunderclap »
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email