Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
председатель правления уведомила меня письмом в котором заявляет , что моя жена исключена из членов ЖСК собранием ЖСК , за не оплату ЖКУ,
жена- член ЖБК подано заявление о добровольном выходе из ЖСК.
а сучетом выхода из ЖБК 10 лет назад
Опасаюсь как бы не начала выселять по суду всех членов семьи исключенного члена ЖСК, не смотря на явную противоправность таких действий
Прошу форумчан советов в поддержку моих прав и анализа сложившейся ситуации
Такой п.п.8 есть в п.50 есть в пост. СМ усср №186 утв. 30.04.1985г.правда он сформулирован несколько иначе не несплату ЖКП а за:8) систематичної несплати без поважних причин внесків на погашення банківського кредиту або внесків на експлуатацію та ремонт будинку. та у ТАКОЖ записано "п.59. Якщо члена житлово-будівельного кооперативу виключено з кооперативу з підстав, передбачених підпунктами 1, 2, 5, 7 і 8 пункту 50 цього Примірного статуту, то члени його сім'ї та інші особи, які проживають разом з ним, підлягають виселенню в судовому порядку без надання іншого жилого приміщення."
п.30. Член житлово-будівельного кооперативу має право: обязан компенсировать 4) стягнути з кооперативу вартість проведеного ремонту або зарахувати її в рахунок внесків на експлуатацію і ремонт будинку у випадках, коли ремонт займаного приміщення викликаний невідкладною необхідністю, а кооператив не виконав обов'язків по ремонту.
Право собственности на нерухомість підлягає обов’язковій державній реєстрації і виникає з моменту такої реєстрації.,право собственности как я писал оформлено свидетельством про право собственности выдано управлением жилищного обеспечения киевгорсовета,тогда реэстра не было, как вы считаете необходимо ли еще внести сведения о праве собственности в соответсвующий реестр.
Думается что лучше всего стави точку ст.Стаття 384. ГК Права житлово-будівельного (житлового) кооперативу та їх членів на квартиру в будинку кооперативу
вопрос как раз не в долгах а правах собственности и собственника выбывшего члена ЖСК, вотношениях с ЖСК войдите в тему . а потом отжигайте. С Долгами я сам разберусь!
Автор: виктор андреевич« : 26 Квітня 2015, 11:52:46 » Цитата..... ПАй выплачен в 1991г., Квартира приватизирована в 2003г. имеет ся свидетельство о праве собственности,в 2005 г. жена- член ЖБК подано заявление о добровольном выходе из ЖСК. Опасаюсь как бы не начала выселять по суду всех членов семьи исключенного члена ЖСК, не смотря на явную противоправность таких действий , т.к. для собственника членство в ЖСК не лишает права пользования, владения и распоряжения и в целом прав собственности, а сучетом выхода из ЖБК 10 лет назад и подавно , но не хочется судебной нервотрепки. Прошу форумчан советов в поддержку моих прав и анализа сложившейся ситуации особенно ценным будут советы людей попадавших в такую ситуацию и владеющих конкретными правовыми знаниями применимыми к такой ситуции.
« Reply #4 : 27 Квітня 2015, 14:04:40 »Давно все вирішено на рівні законів: ст.384 ЦКУ, ЗУ "Про приватизацію державного житлового фонду" та тлумачень, які надані КССУ в рішенні по справі Справа N 1-22/2011.Кооперативна квартира спочатку є приватною власністю кооперативу як юридичної особи, а після повної виплати членом кооперативу пайового внеску переходить в його приватну власність як фізичної особи (ст. 384 ЦКУ). Існує нюанс стосовно строку виплати паю. Сьогодні відповідно до ЗУ «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» право власності на нерухомість підлягає обов’язковій державній реєстрації і виникає з моменту такої реєстрації. У той же час, відповідно до раніше діючого ЗУ «Про власність» право власності члена житлового кооперативу на квартиру виникало з моменту виплати паю і не вимагало реєстрації. КСУ пояснив, що до всього власники квартир дво- або багатоквартирних житлових будинків та житлових приміщень у гуртожитку, незалежно від підстав набуття права власності на такі квартири, житлові приміщення, є співвласниками допоміжних приміщень у будинку чи гуртожитку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою.Таким чином після виплати член ЖБК стає повноправним власником квартири і співвласником багатоквартирного будинку. Положення статуту ЖБК не можуть порушувати прав власника гарантованих законом! володіти і використувати для проживання власну квартиру.
это вы не поняли сути вопроса , а стращать и учить меня не надо вы еще мелко плавали , судя по вашим ответам! в таких "консультациях" я не нуждаюсь!