'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Компенсація судових витрат  (Прочитано 1532 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олександр Григорович

• *
  • City: Дніпро
    • Перегляд профілю
    • Email

Доброго здоров'я форумчанам. Будь ласка поясніть процедуру компенсації судових витрат за результатом розгляду справи про ДТП, чи надається в цьому випадку таке клопотання?:                                                                 

До  Самарського  районного  суду                                   
                                                                     м. Дніпропетровська.
                                                                                  вул. Електрична, 1-а,   
                                                                                  м.Дніпропетровськ, 49112

Суддя  М.К.С.
                                                           Справа           №/…14-ц

Позивач        П.І.Б.
                                                                                         Адреса реєстрації
                                                                                  вул. 
                                                                                             тел..
                                                           Відповідач-1      П.І.Б.
                                                                                    Адреса, тел.
                                                           Відповідач-2   П.І.Б.
                                                                                    Адреса, тел.

К Л О П О Т А Н Н Я
Про компенсацію судових витрат

Відповідно до ст. 88 ЦПК України стороні, на користь якої ухвалено рішення, суд присуджує з другої сторони понесені нею і документально підтверджені судові витрати.
 Відповідно до ст. 79 ЦПК України,  Судові витрати,   складаються з судового збору та витрат, пов'язаних з розглядом справи:

Судовий збір у відповідності з квитанціями:   406.13 грн. + 121.80 грн.  = 527.93 грн.

Витрати, пов'язані з розглядом справи:

Послуги адвоката Т.С.Л.  відповідно договору   наданих послуг та актів приймання-передачі послуг:
від 29.08.2014 г.    9  годин              Вартість  3 628.12 грн.
Від 16.09.2014 г.       4.5   години          Вартість   1741.92 грн.
Загалом:  13.5 годин    Вартість  5 370.04 грн., (що не виходить за межі  граничного розміру компенсації витрат на правову допомогу, а саме:
Мінімальна заробітна плата на 2014 - 2015 роки в Україні –
1218.00 грн./ міс.  * 40% = 487.20 грн.             487.20грн * 13.5 годин = 6 577.20 грн.)

Судова автотехнична експертиза на підставі сплаченого рахунку:           1416.96 грн.

Мої витрати, як приватного підприємця, за відрив від звичайних занять що пов'язані з явкою до суду обчислюються пропорційно до розміру мінімальної заробітної плати встановленої законом на 1 січня календарного року. Відповідно до журналу технічного запису відбулося 8 судових засідань, на які витрачено 20 годин. Витрати часу на один мій проїзд до суду і зворотньо становить 1 (одну) годину. Витрати часу скали 28 годин.
Відповідно до ст.8 Закону України “Про Державний бюджет України на 2015рік” (від 28.12.2014 р. № 80-VІІІ) ( від 16 січня 2014 року N 719-VII)  розмір  МЗП на 2014 – 2015 роки становить 7.29 грн/годину.
Таким чином мої витрати за відрив від звичайних занять що пов'язані з явкою до суду складають:       28 годин. * 7.29 = 204.12 грн.

ЗАГАЛОМ  МОЇ СУДОВІ ВИТРАТИ складають:   7 519.05 грн.

На підставі викладеного          прошу суд:
Долучити клопотання до матеріалів справи;
Ухвалити рішення про відшкодування мені судових витрат у сумі 7 519.05 грн. за рахунок відповідачів.

Додатки:
Квитанції про оплату судового збору;
Договір з адвокатом про надання адвокатських послуг;
Квитанції про оплату послуг адвоката відповідно договору;
Квитанция про оплату проведення судової автотехнічної експертизи.
  (дата)                                  (підпис)

Питання:
- Якими документами можна підтвердити витрати часу як приватного підприємця, на один мій приїзд  власним автомобілем на засідання суду і зворотньо, що за моїми розрахунками приблизно в середньому становить 1 (одну) годину?.
- Які з наведених витрат відшкодовує страхова компанія, а які відшкодовує винуватець ДТП ?
- Для визначення втрат мого часу, як приватного підприємця, тривалість судового засідання визначається по записах, які веде секретар суду. Але більшість засідань розпочинаються з запізненнями що іноді складає цілі години. То чим підтверджуються такі запізнення? Наприклад, три рази засідання розпочиналося з запізненням в середньому на 1 годину через запізнення адвоката відповідача, який телефоном попереджав суддю про затримки ( то він стоїть в пробці, то в нього затримка в іншому суді і т.і.) і звістно ж доводилось чекати;
- Якщо суд визнає винними у ДТП обох учасників, то в якому це може бути співвідношенню, наприклад  20% на 80%, чи тільки 50% на 50% ?
- Які в такому випадку будуть страхові відшкодування та відшкодування судових витрат позивачу?
Щоро дякую!
« Останнє редагування: 15 Червня 2015, 00:42:41 від Олександр Григорович »
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
Re: Компенсація судових витрат
« Reply #1 : 18 Червня 2015, 20:02:39 »

Якщо не буди відшкодовані судові витрати, то слід подати заяву про винесення додаткового рішення. По тексту все детально викладено, а про "процедуру" (зокрема, пропорційність суд. витрат) дізнаєтеся з ухвали суду. Якщо з чимось не погодитесь -викладайте на рецензію, а так немає предмету обговорення. Щодо "приїзду власним автомобілем" -див. ст. 85 ЦПК.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email