Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
То що - це дає мені шанс по послугам з ЦО, ГВ, ХВ та ВВ просто визнати у суді (це якщо вони подадуть на мене) цей договір укладеним?
Визнати договір укладеним можноЗа позовом КП (якщо такі вимоги буде заявлено), за Вашим позовом, або за Вашим зустрічним позовом.
ЦитуватиВизнати договір укладеним можноЗа позовом КП (якщо такі вимоги буде заявлено), за Вашим позовом, або за Вашим зустрічним позовом.А згода на укладання договору КП присутня? Вона не потрібна?
Паралельно мможна навіть звернутися з вимогою про забезпечення здійснення нарахувань за чинними тарифами, та виконання перерахунку щодо нарахувань по скасованим тариифам.
1. Так.2. Нове КП, новий договір.3. Подавати чи ні, то право, а не обов'язок. Але краще подавати в будь-якому разі.4. Відсутність договору не перешкоджає суду стягувати борг.
Треба буде заявляти окрему вимогу про визнання договору "про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення" укладеним?Чи просто написати, що я оскільки "старе КП" не відмовилось від моєї оферти і продовжувало надавати вказані послуги, то згідно з п.2 ст.642 ЦКУ, воно прийняло умови моєї оферти?
Чи просто написати, що я оскільки "старе КП" не відмовилось від моєї оферти і продовжувало надавати вказані послуги, то згідно з п.2 ст.642 ЦКУ, воно прийняло умови моєї оферти?
Не перешкоджає, але ж для цього потрібні хоч якісь докази того, ЖКП надавались, а їх у попереднього КП немає....
просто вказати, що оскільки договору мін мною та "старим КП" не було
Зустрічний позов я можу подавати на захист прав споживачів?
Визнання договору укладеним рішенням суду за позовом однієї з сторін здійснюється тоді, коли друга сторона відмовляється укладати договір.
ЦитуватиВизнання договору укладеним рішенням суду за позовом однієї з сторін здійснюється тоді, коли друга сторона відмовляється укладати договір.а якщо сторони тривалий час не досягають згоди щодо укладання договору, то що робити?
Або домовлятися, або переносити спір до суду.
Це вже інша ситуація. А в даному випадку відмови не було, послуги надавались - це є "мовчазна згода" з умовами оферти, тобто, фактичне її визнання.
ЦитуватиАбо домовлятися, або переносити спір до суду.домовлятися можна довгий час, а згоди однієї з сторін (або двох сторін) так і не буде. І в чому тоді полягатиме спір?
Стаття 649. Вирішення переддоговірних спорів1. Розбіжності, що виникли між сторонами при укладенні договору на підставі правового акта органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування та в інших випадках, встановлених законом, вирішуються судом.
ЦитуватиЦе вже інша ситуація. А в даному випадку відмови не було, послуги надавались - це є "мовчазна згода" з умовами оферти, тобто, фактичне її визнання.Не видумуйте. Якби була згода усіх сторін, договір був би укладений уже давно.
Таким чином, укладення договору на надання житлово-комунальних послуг є обов'язком споживача за умови, якщо запропонований виконавцем послуг договір відповідає типовому договору. Відмова споживача послуг від укладення договору в такому разі суперечить вимогам ч. 3 ст. 6, ст. ст. 627, 630 ЦК України та ст. ст. 19, 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги». У разі такої відмови, виходячи з положень ст. ст. 3,6,12 – 15, 20, 630, 640, 642, 643 ЦК України виконавець послуг вправі звернутись до суду за захистом свого права, яке підлягає захисту судом на підставі п. 1 ч. 2 ст. 6 ЦК України шляхом визнання договору укладеним на умовах, передбачених нормативним актом обов’язкової дії.
Додаткове прохання для фокус - оформлюйте свої повідомлення більш компактно і читабельно.
Фокус, Ви унікальна людина. Ну можна хоча б інколи, хоч зрідка прочитати повністю і зрозуміти те, що збираєтесь коментувати? Або не коментувати нічого, доки не розібрались.
Ви не читаєте дописи автора теми! Ви весь час подаєте голос невпопад! Вам вже декілька раз дописувачі зауважували не лізьте в чужі теми з порадами з довідника СТЕЛЯ. І я вже це теж зауважував.
Маємо Правову позицію ВСУ у справі 6-110 цс 12 ЦитуватиТаким чином, укладення договору на надання житлово-комунальних послуг є обов'язком споживача за умови, якщо запропонований виконавцем послуг договір відповідає типовому договору. Відмова споживача послуг від укладення договору в такому разі суперечить вимогам ч. 3 ст. 6, ст. ст. 627, 630 ЦК України та ст. ст. 19, 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги». У разі такої відмови, виходячи з положень ст. ст. 3,6,12 – 15, 20, 630, 640, 642, 643 ЦК України виконавець послуг вправі звернутись до суду за захистом свого права, яке підлягає захисту судом на підставі п. 1 ч. 2 ст. 6 ЦК України шляхом визнання договору укладеним на умовах, передбачених нормативним актом обов’язкової дії. http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7940.0.html Так само і Споживач може скористатися таким правом, у разі відмови Виконавця укладати договір, що відповідає Типовому. Зважте, що це навіть без урахування можливостей, що надае ст. 642.
2. Сторони мають право врегулювати у договорі, який передбачений актами цивільного законодавства, свої відносини, які не врегульовані цими актами.
1. Пропозицію укласти договір (оферту) може зробити кожна із сторін майбутнього договору.
3. Договір на надання послуг з централізованого опалення, послуг з централізованого постачання холодної води, послуг з централізованого постачання гарячої води, послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) у багатоквартирному будинку укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та виконавцями цих послуг.4. Процедура погодження умов договору відбувається протягом одного місяця з дня внесення проекту договору однією із сторін.
] А також - ст. 29 ЗУ "Про ЖКП": Цитувати3. Договір на надання послуг з централізованого опалення, послуг з централізованого постачання холодної води, послуг з централізованого постачання гарячої води, послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) у багатоквартирному будинку укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та виконавцями цих послуг.
3. Договір на надання послуг з централізованого опалення, послуг з централізованого постачання холодної води, послуг з централізованого постачання гарячої води, послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) у багатоквартирному будинку укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та виконавцями цих послуг.
Стаття 29. Особливості укладання договорів у багатоквартирному будинку1. Договір на надання житлово-комунальних послуг у багатоквартирному будинку укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та балансоутримувачем або уповноваженою ним особою.
7. Договір на надання послуг з централізованого опалення, послуг з централізованого постачання холодної води, послуг з централізованого постачання гарячої води, послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), що укладається виконавцем із споживачем - фізичною особою, яка не є суб’єктом господарювання, є договором приєднання.{Статтю 26 доповнено частиною сьомою згідно із Законом № 1198-VII від 10.04.2014}
Стаття 634. Договір приєднання1. Договором приєднання є договір, умови якого встановлені однією із сторін у формулярах або інших стандартних формах, який може бути укладений лише шляхом приєднання другої сторони до запропонованого договору в цілому. Друга сторона не може запропонувати свої умови договору.
домовлятися можна довгий час, а згоди однієї з сторін (або двох сторін) так і не буде.
Надійшов лист від Комунального концерну «Центр комунального сервісу», у якому вони пишуть, що:1) вони "занепокоєні, що у мене сформувалась суттєва заборгованість за ЖКП, які надавались до 01.07.2014 року";2) у них "відсутня будь-яка інформація , у тому числі мої звернення стосовно причин виникнення моєї заборгованості";3) "зростання боргу може стати на заваді отримання якісних ЖКП";4) якщо я їм не відповім до 01.04.2016 року, то "на суму боргу будуть нараховані штрафні санкції, які збільшать борг в середньому на 30-40%, а в подальшому підприємство залишає за собою право захищати свої інтереси, самостійно обираючи засоби та форми (згідно чинного законодавства)".