'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Оприлюднені правові позиції щодо доступу до публічної інформації  (Прочитано 5479 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Оприлюднені правові позиції щодо доступу до публічної інформації

Цитувати
У Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини проаналізували законодавство про доступ до публічної інформації та зазначили найбільш популярну практику його застосування.

Як повідомили "ЗіБ" у омбудсмена, відповідний системний аналіз проводили працівники Секретаріату Уповноваженого спільно з представниками громадських організацій.

Результати роботи Секретаріату Уповноваженого у справах щодо захисту права на доступ до публічної інформації викладені у виданні  «Правові  позиції  Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та судова практика щодо реалізації права на доступ до публічної інформації».

Збірка поділена на дві частини. Перша частина книги присвячена висвітленню правових позицій Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в сфері забезпечення доступу до публічної інформації. У другій частині висвітлена судова практика щодо застосування законодавства в цій сфері. Зокрема, у збірці представлені правові позиції щодо роз’яснення терміну публічної інформації, суспільно необхідної інформації, підстав віднесення публічної інформації до інформації з обмеженим доступом, надання доступу до документа, що містить службову інформацію, доступу до інформації про розпорядження комунальним майном, висвітлюється питання неправомірності віднесення інформації про розпорядження бюджетними коштами до конфіденційної інформації та інші проблемні питання застосування законодавства в сфері реалізації права на доступ до публічної інформації

З матеріалами видання можна ознайомитися за посиланням.

http://zib.com.ua/ua/121125-oprilyudneni_pravovi_pozicii_schodo_dostupu_do_publichnoi_in.html
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email