'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Позов від ЖБК після скасування судового наказу (договору немає)  (Прочитано 27871 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
А у листопаді 2015 від ТОВ "Євро-реконструкції" приходив представник і склав акт звірки показника лічильника гарячої води, які потім були ним передані КП ГІОЦ. Обидва виконавця погоджуються з показниками моїх лічильників та  роблять згідно них нарахування..
То така кваліфікація представника. Вам пощастило...

Цитувати
а також на п.7 ст. 26 ЦПК:
До чого тут ЦПК?  ЦКУ : Стаття 634. Договір приєднання.
Цитувати
1. Див. вище п.7 ст. 26 ЦПК про договір приєднання. Якщо Ви до 1 серпня 2014 року не відмовились від ЖКП - вважається, що договори з Вами укладені. Вони оприлюднені у газеті Хрещатик - ось наприклад:
Це Київводоканал так вважає?  То "Публічний договір".    ЗУ "Про ЖКП" не передбачає публічного договору, передбачає  договір приєднання. Тим паче  ПКМУ №630 передбачає письмову форму договору.
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
То "Публічний договір".    ЗУ "Про ЖКП" не передбачає публічного договору,

http://reyestr.court.gov.ua/Review/54438211
Цитувати
ТОВ «Харків Екоресурс» опублікувало в офіційному друкованому засобі масової інформації Харківської міської ради - газеті «Харківські вісті» договір про надання послуг з вивезення побутових відходів від 27 листопада 2012 року.

Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
А у листопаді 2015 від ТОВ "Євро-реконструкції" приходив представник і склав акт звірки показника лічильника гарячої води, які потім були ним передані КП ГІОЦ. Обидва виконавця погоджуються з показниками моїх лічильників та  роблять згідно них нарахування..
То така кваліфікація представника. Вам пощастило...
Він зробив відмітку, що пломби на з'єднанні немає і що... попередніх показань також немає  :) . У мене ще хоч повірка була зроблена! Майже ніхто її не робив і у всіх, кому ЖЕД ставив лічильники - без таких пломб. То що їм залишається робити? У мене є свої акти на дату 1 липня 2014 року...

Цитувати
а також на п.7 ст. 26 ЦПК:
До чого тут ЦПК?  ЦКУ : Стаття 634. Договір приєднання.
Так, я переплутав - якщо можна, виправте там "п.7 ст. 26 ЦПК" на "п.7 ст. 26 ЗУ "Про ЖКП".

Цитувати
1. Див. вище п.7 ст. 26 ЦПК про договір приєднання. Якщо Ви до 1 серпня 2014 року не відмовились від ЖКП - вважається, що договори з Вами укладені. Вони оприлюднені у газеті Хрещатик - ось наприклад:
Це Київводоканал так вважає?  То "Публічний договір".    ЗУ "Про ЖКП" не передбачає публічного договору, передбачає  договір приєднання. Тим паче  ПКМУ №630 передбачає письмову форму договору.
Так, я тільки помітив, що в оферті Київводоканалу прямо написано "публічний договір". Дивина...
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
То "Публічний договір".    ЗУ "Про ЖКП" не передбачає публічного договору,

http://reyestr.court.gov.ua/Review/54438211
Цитувати
ТОВ «Харків Екоресурс» опублікувало в офіційному друкованому засобі масової інформації Харківської міської ради - газеті «Харківські вісті» договір про надання послуг з вивезення побутових відходів від 27 листопада 2012 року.

У зазначеному рішенні предметом перегляду було застосування/незастосування ст.  625
Цитувати
У заяві ТОВ «Харків Екоресурс» про перегляд судових рішень порушується питання про скасування рішення апеляційного суду в частині скасування рішення суду першої інстанції щодо солідарного стягнення інфляційних витрат і трьох відсотків річних від простроченої суми й ухвали суду касаційної інстанції та залишення в силі рішення суду першої інстанції з підстави, передбаченої пунктом 4 частини першої статті 355 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), зокрема невідповідності судового рішення суду касаційної інстанції викладеному у постанові Верховного Суду України висновку щодо застосування у подібних правовідносинах норм матеріального права.

Питання правомірності публічного договору не переглядалося. А відповідачі до 10 травня мають можливість звернутисяя до ВСУ з заявою про перегляд рішень в частині стягнення "основного" боргу, використавши рішення ВССУ http://gro-za.org/forum/index.php?topic=9461.0.html

Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Уважаемый Чечако, для Вас столько необходимой и полезной информации.
Давайте еще раз оставте обсуждение нерадивых дел ЖСК, этим никого здесь не удивишь. Вернитесь опять к судебным вопросам.
В выложенном документе "УТОЧНЕННЯ ЗАПЕРЕЧЕНЬ ПРОТИ ПОЗОВУ ВІДПОВІДАЧЕМ" при ссылки на документ, например: «Довідка про нарахування та сплату по особовому рахунку №15» надо указывать его дату и номер регистрации. Вы утверждаете, что "не можуть бути визнані достовірними", почему не достоверной? Скорее всего справка составлена правильно. Будет правильно написать, что справка не является надлежащим доказательством и не может подтвердить факта предоставления услуг по...
Цитувати
Для фактичного використання тарифів необхідна довідка юридичної особи, відповідальної за введення тарифів, яка підтвердить законність та чинність тарифів, за якими проводились  обчислення розміру плати за комунальні послуги, на дату розрахунку. А Позивач не наводить ні тарифи, за якими проводились нарахування, ні нормативних документів, за якими ці тарифи були введені.
Как говорит Ю.В. что это за абракадабра?
Есть закон. Суд признал тарифы недействительными, применению не подлежат. Установлены тарифы в соответствии с законом, подлежат применению. Какие справки? Что это за юридическая особа, которая вне закона раздает (продает) справки?
Истец не предоставил тарифы, утвержденные ... подлежащие применению...
Цитувати
5. Уточнення строку загальної позовної давності.
Уберите из уточнения... это пишется отдельным заявлением (ходатайством). Основанием служат нормы ГК Украины. Изложенные доводы суд не признает. На форуме есть образцы заявлений (ходатайств).
Пункт 6 уберите. Об этом Вам много говорилось. Отсутствие договора не освобождает от оплаты по содержанию дома.
По кап.ремонту... посмотрите, что об утверждении кап.ремонта говорится в уставе ЖСК. Это укажите в уточнении... не утверждалось, не рассматривалось, не предоставлено и т.д., если ничего нет, то укажите на существующие нормативы по выполнению кап.ремонта. Укажите на отсутствие доказательств подтверждающих необходимость и  выполнение кап. ремонта, не предоставлен: дефектный акт, проекто-сметная документация, договор с подрядчиком и акт выполненных работ.

Достаточно обсуждать оплату поверки счетчика. Возьмите сами поверьте, установите и платите за воду в 2-3 раза меньше рассчитанного по нормам потребления. Хотите оспорить оплату за поверку и прочее, обращайтесь отдельно в суд, а здесь не стоит. Здесь суду важно установить отсутствие оплаты и получение услуги. Поверен счетчик, оплата по показанием счетчика, не поверен, оплата по нормам. Ваши претензии по поверке и прочем не будут приниматься к рассмотрению.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Ще про лічильники.
Якщо у Вас з'єднання опломбовані, то  можна спробувати такий варіант дій. Знайдіть якусь фірму, що займається монтажем (має ліцензію) систем водопостачання (теплопостачання). Замовте демонтаж лічильника зі складенням договору, акту розпломбування (з фіксацією № пломб,  показів лічильника), акту прийому-здачі виконаних робіт, акту опломбування після монтажу. Акт розпломбування бажано підписати присутнім представником ЖБК. Якщо долучити представника ЖБК не можливо, то долучити 2-3 сусіда з  різних квартир. Повірити лічильники. І,  якщо вони будуть визнані придатними, надати копії актів  суду. Акт про розпломбування зафіксує спожиті за ці роки об'єми,  свідоцтво про повірку зафіксує, що ті об'єми пораховані вірно бо лічильники є справними і допущеними навіть до подальшої експлуатації. Таким чином Ви зможете вимагати зменшення суми боргу по цим послугам.
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Повірити лічильники. І,  якщо вони будуть визнані придатними, надати копії актів  суду.
Хорошее предложение. Хотелось уточнить один момент. Период поверки счетчика 3 года. По истечению 3 лет, если поверка не выполнена водоканал прекращает принимать показания счетчика и делает начисления по нормам потребления. Запускается предложенный вариант. На каком основании водоканал откажется от начислений по нормам и сделает перерасчет по акту с последним показанием счетчика. В данном случае это могут быть годы отсутствия поверки.
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Наступне засідання суду 5квітня.
Было судебное заседание!
Наступне засідання 06 травня.
Что надо обсуждать на форуме до 6 мая? У Вас возникли конкретные вопросы по суду? К чему устраивать дебаты, как все плохо в ЖСК.
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

На каком основании водоканал откажется от начислений по нормам и сделает перерасчет по акту с последним показанием счетчика. В данном случае это могут быть годы отсутствия поверки.
На тій підставі, що лічильник повірено і він відповідає нормам/стандартам - це означає, що він таким був і раніше. У такому разі водоканал не має права відмовитись від показань лічильника (хоч 100 років не було повірки).
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Период поверки счетчика 3 года. По истечению 3 лет, если поверка не выполнена водоканал прекращает принимать показания счетчика и делает начисления по нормам потребления.
Період є і 2, і 3, і 4 роки. Контроль за дотриманням міжповіркового інтервалу покладено на виконавця послуги. Перед закінченням строку виконавець був повинен (мова за період до набрання чинності  нової редакції ЗУ "Про  метрологію...") письмово попередити споживача про закінчення строку і розпломбувати лічильник зі складенням відповідного акту. Якщо лічильник не розпломбовано, то споживач не може самостійно демонтувати лічильник і відповідальність за відсутність повірки несе виконавець.
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Перед закінченням строку виконавець був повинен (мова за період до набрання чинності  нової редакції ЗУ "Про  метрологію...") письмово попередити споживача про закінчення строку і розпломбувати лічильник зі складенням відповідного акту.
Это было до новой редакции. Как должно быть с новой редакцией?
Не знаю как у кого, у нас уведомление о следующей поверке приносят в почтовый ящик. Никакой подписи о получении не ставится. В уведомлении так же указывают о праве самостоятельного распломбирования и напоминают об ответственности невыполнения поверки до ХХХ даты.
Цитувати
Якщо лічильник не розпломбовано, то споживач не може самостійно демонтувати лічильник і відповідальність за відсутність повірки несе виконавець.
Предложенная схема интересная, понравилась. Похоже не скоро получу уведомление если новая редакции не помешает.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Автор: Gelo
Цитувати
Как должно быть с новой редакцией?
  Ви бачили посилання в « Reply #72 : 11 Квітня 2016, 18:12:15 » від Олександр_2015
Автор: Gelo
Цитувати
у нас уведомление о следующей поверке приносят в почтовый ящик. Никакой подписи о получении не ставится.
В країні у комунальників є багато різної "отсебятины".  Відсутність акту з точною датою дає можливість манюпулюванню з нарахуваннями.
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Ви бачили посилання в « Reply #72 : 11 Квітня 2016, 18:12:15 » від Олександр_2015
Теперь видел.
В целом хорошо... на бумаге. Сомневаюсь в этом пункте
Цитувати
11. На час проведення періодичної повірки або ремонту засобу вимірювальної техніки виконавець встановлює тимчасовий засіб вимірювальної техніки.
Особенно в отношении счетчика на воду.  У нас эту поверку уходит половина дня (когда это делали сами потребители).
Записаний

Чечако

• Гість

Шановні добродії! Дякую за підтримку. Зараз зійшлися відкладені справи по дому і роботі плюс негаразди з комп"ютером в мережі і до вівторка я не зможу включитися на повну.
Разом з уточненням заперечень я подав уточнену заяву про застосування строку позовної давності і клопотання про витребування доказів. Тут були накладки, бо уточнення заперечень я написав раніше, а потім додав уточнену заяву про застосування строків позовної давності та клопотання (усі ідеї приходять перед ранком). До суті ще не дійшло - Позивач запросив час на ознайомлення з документами. Крім того Позивач захотів поспілкуватись з власником квартири і побачити оригінали документів на квартиру. Суддя запитала мене, я погоджувався залучити власника лише у якості свідка і суддя вирішила залучити власника у якості співвідповідача (може щось переврав).
Усі зауваження та пропозиції спробую осмислити. Зараз хотів би зробити перерахунок з грудня 2006року по тарифах 2003-2006: по наявних квитанціях 2003...2006-зразок, з грудня 2006 по травень 2009року - перерахунок з виділенням зайво сплачених коштів, а з червня 2009 по червень 2014 перерахунок несплачених коштів, а з липня 2014 до кінця позову поки що розбираюсь. Але при перерахунку 2006.12-2009.05 я виходжу за рамки строку позову. Тож вимальовується зустрічний позов з строком від 2006.12, якщо таке можливо. ЗДАЄТЬСЯ ЗАРАЗ ЗА ЗУСТРІЧНИЙ ПОЗОВ НА ЗАХИСТ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ СУДОВИЙ ЗБІР БЕРУТЬ ПО ПОВНІЙ (від 500 з гаком).
Як складно з лічильниками. Перечитаю поради і спробую на чомусь зупинитись. Я не користуюсь гарячою водою майже три роки і взагалі хочу відмовитись - бойлер мене влаштовує. Але звертатись потрібно до виконавця, а я прогавив той  момент, коли виконавці були визначені. На останнє моє звернення до КиївЕнерго та Водоканалу у 2012році (разом з зверненням до Київгазу) мені відповіли що виконавці не визначені і я продовжував не платити. Залишати лічильники гарячої води не бажано - в будь-який час якийсь виконавець знайде підставу для переводу на "грабіжницький норматив". До того ж КиївГаз "при відсутності гарячого водопостачання" також нараховує підвищенний норматив. Від газу не хотілось би відключатись, хоча, здається, з електрикою буде дешевше.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Я не користуюсь гарячою водою майже три роки і взагалі хочу відмовитись - бойлер мене влаштовує.
Відмовитись дуже просто. Подали заяву, до Вас прийшли перекрили кран і опломбували його, повідомили "міськгаз"... Міськгаз перевів Вас на збільшені норми споживання газу.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email