'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Позов від ЖБК після скасування судового наказу (договору немає)  (Прочитано 27864 раз)

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Разом з уточненням заперечень я подав уточнену заяву про застосування строку позовної давності
Не о том заявлении о сроке исковой давности говорите, который записан одним из пунктов в уточнении? или подали отдельным ходатайством? Если Вы имеете ввиду заявление о сроках, которое упоминается в уточнении, то суд его не будет рассматривать, написанное не соответствует требованиям ЦК. Потрудитесь найти на форуме готовое заявление и заодно прочитайте в ЦК о сроках исковой давности. Подавайте новое заявление или будете платить весь начисленный долг.
Цитувати
Крім того Позивач захотів поспілкуватись з власником квартири і побачити оригінали документів на квартиру.
Обычно ответчик старается затянуть судебный процесс. Странно.
Цитувати
ЗДАЄТЬСЯ ЗАРАЗ ЗА ЗУСТРІЧНИЙ ПОЗОВ НА ЗАХИСТ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ СУДОВИЙ ЗБІР БЕРУТЬ ПО ПОВНІЙ (від 500 з гаком).
Правильно составленный иск в защиту прав потребителей освобождается от судебного сбора.
Цитувати
До того ж КиївГаз "при відсутності гарячого водопостачання" також нараховує підвищенний норматив.
Посчитайте, что будет дешевле.
Записаний

Чечако

• Гість

Шановні добродії! Наприкінці червня мої випробування доволі несподівано закінчились. Напередодні суд побажав побачити усі оригінали документів, які посвідчують право на власність квартири. Щоб це зафіксувати я підготував чергове уточнення до заперечень, до якого  додатком додав копії усіх цих документів, а до суду приніс оригінали. Також я підготував зустрічний позов в якому вимагав повернути зайво сплачені з грудня 2006р по червень 2009 (тридцять місяців) кошти по тарифах розрахованих за рішенням КМДА, яке було визнано судом незаконним та нечинним з моменту прийняття. Ще, у цьому позові, я вимагав визнати протокол загальних зборів ЖБК по тарифам недійсним. Перед засіданням представник позивача заявив, що зараз усе закінчиться і я почну платити. Я відповів, що навряд чи зараз усе закінчиться, бо крім копій та оригіналів документів я підготував зустрічний позов. Тільки розпочалось засідання, суддя запитав про документи і я відповів, що копії надаю з уточненням заперечень і готовий показати оригінали. Я весь час намагався перейти до того, щоб заявити про зустрічний позов, але мені казали що спочатку розберемось з поточними справами, а інше - потім. Тут піднімається представник позивача і заявляє клопотання про ЗАЛИШЕННЯ СПРАВИ БЕЗ РОЗГЛЯДУ. Суддя одразу запитує чи є у представника відповідні повноваження? Той відповідає що якщо потрібно то від отримає довіренність. Суддя попереджає, що судовий збір не повертається. Представник не заперечує. Суддя призначає чергове засідання на наступний день. Наступного дня, після надання заяви безпосередньо від позивача про залишення справи без розгляду (підстава - відповідач не є власником), суддя запитує про моє ставлення до такої пропозиції. Я не знаю, що казати, і суддя уточнює - згоден чи заперечую щоб залишити справу без розгляду. Я заявив, що не заперечую. Суд відправляється у нарадчу кімнату. Через деякий час оголошують ухвалу. Через кілька хвилин дають під розпис копію ухвали. Так я і не узнав, чого вартий мій зустрічний позов. Але стрес дуже сильний - досі не можу оговтатись. І можливості та ризики усього цього дійства по цій справі мені так і не зрозумілі.
Шановні добродії Юрію Васильовичу, та пан Gelo! Ваші поради були вчасними, корисними  і дієвими, хоча, інколи, після деяких відповідей Юрія Васильовича, я відчував себе доволі безпорадно-(напевно мені бракує досвіду і не вистачає бажання достеменно розібратись в усіх нюансах та нагромадженнях) і тоді допомогали поради пана Gelo (Хоча я і зараз певен у тому, що не виправдовую Ваших зусиль). Вже давно я прийшов до висновку, що за таких обставин мені залишається лише відбиватись та очікувати рішення суду, бо ні послуги, ні тарифи, нічого не обгрунтовують, договори не укладають, обліку немає, посередників більше ніж "послуг" і єдине, чого постійно вимагають - це грошей (і нікого не цікавить наявність заборгованості по зарплаті більше ніж за рік чи два, та ще й у сумі відповідній намалоьваній заборгованості по ЖКПослугах). Шановні Юрію Васильовичу, та пан Gelo, чи не могли б Ви дати мені Ваші електронні адреси для спілкування. Я спробую не бути занадто нав'язливим. Можливо зареєстровані відвідувачі можуть надсилати листи електронною поштою (Я ще не перевіряв). Щиро дякую за поради та допомогу.
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Тут піднімається представник позивача і заявляє клопотання про ЗАЛИШЕННЯ СПРАВИ БЕЗ РОЗГЛЯДУ.

Через деякий час оголошують ухвалу. Через кілька хвилин дають під розпис копію ухвали.
Поздравляю с победой!
  По сути загнали ЖСК в тупик. Они поняли на кого нарвались и не захотели в суде показывать свою беззаконность в работе. Даже пожертвовали судебным сбором, а это около 600 грн. может и больше.
Цитувати
Так я і не узнав, чого вартий мій зустрічний позов. Але стрес дуже сильний - досі не можу оговтатись. І можливості та ризики усього цього дійства по цій справі мені так і не зрозумілі.
Если Вы дошли до встречного иска, значит многое поняли о судебном процессе и в следующий раз будете действовать уже с приобретенным опытом и более уверенно. 
Цитувати
Вже давно я прийшов до висновку, що за таких обставин мені залишається лише відбиватись та очікувати рішення суду, бо ні послуги, ні тарифи, нічого не обгрунтовують, договори не укладають, обліку немає, посередників більше ніж "послуг" і єдине, чого постійно вимагають - це грошей.
Только не забывайте о сроке исковой давности 3 года  ;D 
Цитувати
Шановні Юрію Васильовичу, та пан Gelo, чи не могли б Ви дати мені Ваші електронні адреси для спілкування. Я спробую не бути занадто нав'язливим.
Зарегистрированные пользователи могут связаться на форуме через Особисті повідомлення (у меня есть конверт с адресом).
Записаний

Columbina

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Очень интересная тема. жалко нашла с опозданием. Буду штудировать.
Записаний

Columbina

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

ЗАЛИШЕННЯ СПРАВИ БЕЗ РОЗГЛЯДУ - это победа? Истец может подать новый иск ?
Записаний

bav

• *
  • City: Київ
    • Перегляд профілю

И наступить на те же грабли?
Записаний

Columbina

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

И наступить на те же грабли?
Фактически вопрос остался открытым - долг остался, он не аннулирован. не списан. числится за ТС.
Записаний

Columbina

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Ситуация 1 к 1 в моем ЖСК и у меня лично. С 2013 года письменно уведомила ЖСК, что прекращаю оплату за услуги в связи с отсутствием сверки по требованию и необоснованным начислениям. До этого подавались письменные заявления с требованием провести сверку, есть подписи о получении, полностью игнорировались. Заявление в прокуратуру с просьбой привлечь к админответственности за отсутствие ответа (тогда этим еще занималась прокуратура), новые заявление с просьбой предоставить расчеты -ответов нет. обращение к уполномоченному по правам человека , привлечение к админответственности, суд, штраф. Жду иска от ЖСК (хотя никто не чешется :"тебе надо. ты и подавай"), потихоньку готовлюсь. иск подавать не намерена - только в качестве ответчика.
В связи с вышеизложенным появились вопросы.
Ще ми забули, що з квіітня 2014р. ЗУ "Про ЖКП"  зобов'язує укладати договори і сплачувати по ним напряму виробникам послуг ЦО,  ГВП, ХВП, воодовідведення. А не В ЖБК. Готуйте уточнення до заперечень і включайте цю обставину до заперечень.
Может ли ЖСК быть коллективным заказчиком? Или с 2014 года это исключено?
При наличии 100% квартирных счетчиков воды может ли ЖСК отказаться от общедомового счетчика воды, соответственно затрат на его поверку?
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Если непоражение это победа, то - да  :). С ответчика хотели нарисованных "с потолка" 41579,59 грн. по тарифам, которые признаны незаконными с момента подписания соответствующих РКМДА (кроме небольшого периода с мая по сентябрь 2015 года)!  ;D А "отмазку", почему они пропустили срок исковой давности эти шулеры придумали такую: "из-за должников"!  ;D Они попробовали взять на "гоп-стоп", но жертва начала говорить о "встречном иске" - они сразу и "сдулись"  ;D.
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Фактически вопрос остался открытым - долг остался, он не аннулирован. не списан. числится за ТС.
В украинском законодательстве не предусмотрена возможность списания или аннулирования "долгов". Можно только сделать перерасчет по последним законным тарифам, которые были установлены:
Цитувати
розпорядженням КМДА № 748 від 19.05.2000 р. «Про встановлення розмірів тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій в м. Києві», зареєстроване в Київському міському управлінні юстиції 19.05.2000 р. за № 54/246 і розпорядженням КМДА № 1245 від 20.06.2002 р. «Про встановлення тарифів на виробництво теплової енергії та житлово-комунальні послуги для населення», зареєстроване в Київському міському управлінні юстиції 27.06.2002 р. за № 46/429 (із змінами та доповненнями, внесеними розпорядженнями КМДА № 1907 від 14.10.2003 р., № 2249 від 10.12.2004 р.).
Такі перерахунки вже відбулись у судах (не треба зволікати, бо після 22.04.2019 спливає строк позовної давності для таких перерахунків).
  В случае города Киева это означает уменьшение "долга" на порядок, если потребитель не платил по незаконным тарифам, или получение несколько десятков тысяч мошеннически вытянутых с кармана потребителя гривень - если потребитель платил.
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Может ли ЖСК быть коллективным заказчиком? Или с 2014 года это исключено?
При наличии 100% квартирных счетчиков воды может ли ЖСК отказаться от общедомового счетчика воды, соответственно затрат на его поверку?
1. Может, если было соответствующее голосование членов ЖСК. 2. Не может - это противоречит новому закону.
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання

4) вузол комерційного обліку - вузол обліку, що забезпечує загальний облік споживання відповідної комунальної послуги в будівлі, її частині (під’їзді), обладнаній окремим інженерним вводом;
...

Стаття 9. Загальні правила комерційного обліку

1. Комерційний облік здійснюється вузлом (вузлами) комерційного обліку відповідної комунальної послуги, що забезпечує (забезпечують) загальний облік її споживання, згідно з показаннями його (їх) засобів вимірювальної техніки.

Стаття 10. Розподіл обсягів комунальних послуг між споживачами

3. Обсяги спожитої у будівлі гарячої, питної води, визначені за допомогою вузлів комерційного обліку (а у випадках, передбачених частиною другою статті 9 цього Закону, - за розрахунковим або середнім споживанням), розподіляються між споживачами з урахуванням того, що:

2) у разі якщо приміщення всіх споживачів у будівлі оснащені вузлами розподільного обліку гарячої, питної води, загальний обсяг спожитої у будівлі відповідно гарячої, питної води (крім обсягу, витраченого на загальнобудинкові потреби) розподіляється між споживачами відповідно до обсягу споживання за показаннями вузлів розподільного обліку.

Якщо виникає різниця між показаннями вузла комерційного обліку та обсягом гарячої, питної води, визначеним як сума показань вузлів розподільного обліку, така різниця розподіляється відповідно до методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері житлово-комунального господарства;

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2119-19/page
Записаний

Columbina

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Если непоражение это победа, то - да  :). С ответчика хотели нарисованных "с потолка" 41579,59 грн. по тарифам, которые признаны незаконными с момента подписания соответствующих РКМДА (кроме небольшого периода с мая по сентябрь 2015 года)!  ;D А "отмазку", почему они пропустили срок исковой давности эти шулеры придумали такую: "из-за должников"!  ;D Они попробовали взять на "гоп-стоп", но жертва начала говорить о "встречном иске" - они сразу и "сдулись"  ;D.
А если бы ответчик заявил о применении сроков давности  с учетом перерасчета сумм по законным и обоснованным тарифам - сумма была бы только за последние 3 года?
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

А если бы ответчик заявил о применении сроков давности  с учетом перерасчета сумм по законным и обоснованным тарифам - сумма была бы только за последние 3 года?
1. Вообще-то п. 5 ст. 267 ЦПК говорит:
Цитувати
5. Якщо суд визнає поважними причини пропущення позовної давності, порушене право підлягає захисту.
, но то, что они мямлили - не уважительная причина, имхо.
2. И еще неизвестно, с каким знаком была бы эта сумма!  ;)
Записаний

Columbina

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

1. Вообще-то п. 5 ст. 267 ЦПК говорит:
Цитувати
5. Якщо суд визнає поважними причини пропущення позовної давності, порушене право підлягає захисту.
, но то, что они мямлили - не уважительная причина, имхо.
2. И еще неизвестно, с каким знаком была бы эта сумма!  ;)
Вы не ответили на мой вопрос. Какие могут быть уважительные причины?! Истец знал. что ответчик не платит? Какие меры предпринимал? Сидел в засаде? Что значит с каким знаком?  Сумма долга не может быть больше суммы иска.
« Останнє редагування: 30 Вересня 2017, 22:01:43 від Юрій Васильович »
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email