'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Шановний Віктор Іванович!  (Прочитано 2841 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Nashe misto

• Гість
Шановний Віктор Іванович!
« : 31 Березня 2008, 21:08:23 »

Шановний Віктор Іванович!

Додаю до нашого посту сканований текст договору.

Як, Ви побачите ніяких інших повноважень (збір платежів і контроль за електрику, тепло, газ і воду не має), і прийняття будинку на баланс на баланс не має. Це нас влаштовує, бо ні одно ОСББ не захотіли приймати будинок (тобто міста загального користування будинку ) на баланс Об’єднання . До власності на квартири не має відношення ні міська влада ні саме ОСББ.

З договору видно, що влада у обличчі УЖКГ взяли за нашою діяльністю контроль і прапор їм у руки. Красти ми не збираємось і головне для нас забезпечити комфортне проживання у будинку. Що стосується показників лічильників на воду і тепло, то актив ОСББ все контролює, бо жоден представник не може проникнути до засобів обліку без дозволу голови, чи заступника ОСББ. Входять разом і знімають показники разом про що підписують акт.

Ці показники звіряються у Міському державному центрі «Єдине вікно», і якщо є розходження, цим організаціям надається претензія, а копія пересилається мерії. Намагань монопольних структур змінити фактичні показники приладів обліку, поки ще не було.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Договір на утримання житлових будинків і прибудинкових територій

м. Павлоград 2007 р.

Комунальне підприємство «Управління житлово-комунального господарства» (далі -Балансоутримувач) в особі директора _________________, що діє на підставі Статуту, з одного боку, та „Об\\\'єднання співвласників багатоповерхових будинків" по вулиці

будинку № (далі-Об\\\'єднання) в особі голови

правління _______________ що діє на підставі Статуту, з другого боку, уклали цей Договір про таке:

1. Предмет договору

Балансоутримувач передає Об\\\'єднанню функції з утримання житлових будинків і прибудинкових територій, надання житлово-комунальних послуг та проведення розрахунків з квартиронаймачами і власниками житлових приміщень.

№ ___ по вулиці ____________

2. Мета договору

Забезпечення кваліфікаційного, гарантованого обслуговування житлового будинку, який знаходиться на балансі комунального підприємства «Управління житлово-комунального господарства», його технічного устаткування, дотримання належного санітарного стану прибудинкових територій і внутрішньобудинкових місць загального користування. Створення мешканцям будинку належних умов проживання.

3. Права сторін

3.1 Балансоутримувач має право:

а) знайомитися з протоколами загальних зборів, робити з них виписки;

б) одержувати в установленому порядку інформацію про діяльність об\\\'єднання;

в) вийти в установленому статутом порядку з об\\\'єднання;

г) розірвати Договір із Об\\\'єднанням у разі невиконання ним обов\\\'язків, зазначених у Договорі, попередивши Об\\\'єднання не менш ніж за три місяці.

3.2 Об\\\'єднання має право:

3.2.1. шляхом скликання загальних зборів:

3.2.2. створювати органи управління та визначати умови їх діяльності та оплати;

3.2.3. приймати рішення щодо надходження та витрати коштів об\\\'єднання;

3.2.4. визначати порядок утримання, експлуатації та ремонту неподільного і загального майна відповідно до статуту;

3.2.5. давати згоду на укладення договорів на виконання робіт та надання послуг для об\\\'єднання;

3.2.6. встановлювати розміри платежів, зборів і внесків членів об\\\'єднання, а також відрахувань до резервного і ремонтного фондів;

3.2.7. виключати з свого складу членів об\\\'єднання, які не виконують своїх обов\\\'язків;

3.2.8. брати на баланс майно об\\\'єднання;

3.2.9. для виконання статутних завдань здійснювати необхідну господарську діяльність в порядку, визначеному законом;

3.2.10. доручати правлінню в межах повноважень, визначених статутом:

а) визначати підрядника, укладати договори на експлуатацію, обслуговування і ремонт житлового фонду з будь-якою фізичною або юридичною особою відповідно до статуту та законодавства;

б) здійснювати контроль за своєчасною сплатою внесків та платежів;

в) ініціювати скликання загальних зборів;

г) захищати права, представляти законні інтереси власників в органах державної влади і органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності;

д) за рішенням загальних зборів та згодою власників приміщень, які не є членами об\\\'єднання, використовувати приміщення в житловому комплексі для потреб органів управління об * єднання.

4. Обов\\\'язки сторін

4.1 Балансоутримувач зобов\\\'язується:

4.1.1 забезпечити Об\\\'єднання технічною документацією на будівлі та споруди, які віднесені до житлового фонду;

4.1.2. проводити обстеження санітарно-технічного стану будинків та прибудинкових територій, переданих на обслуговування Об\\\'єднанню, підсумки обстеження та перевірок оформляти актом, один примірник якого протягом доби передавати Об\\\'єднанню;

4.1.3 надати акт огляду технічного стану житлового будинку та прибудинкової території;

4.1.4. сприяти Об\\\'єднанню у розвитку його силами інфраструктури мікрорайону, житловий фонд якого передано на його обслуговування.

4.2 Об\\\'єднання зобов\\\'язується:

4.2.1 забезпечити якісне утримання житлових будинків і прибудинкових територій відповідно до вимог законодавства, нормативних документів та умов Договору;

4.2.2 своєчасно вживати заходів щодо уникнення та ліквідації аварійних ситуацій, пов\\\'язаних з технічним станом житлових будинків та їх інженерним обладнанням;

4.2.3. відшкодовувати збитки, завдані майну, житловому приміщенню, та шкоду, заподіяну життю чи здоров\\\'ю мешканців будинків внаслідок наявності недоліків у наданні послуг, у розмірі й порядку згідно з чинним законодавством України;

4.2.4. надавати Балансоутримувачу потрібну інформацію, безпосередньо пов\\\'язану з питаннями утримання житлових будинків і прибудинкових територій;

4.2.5. забезпечити збереження переданого йому на обслуговування майна, а після завершення терміну дії Договору або після його розірвання в установленому законодавством порядку повернути його Балансоутримувачу в стані, зазначеному в акті приймання-передачі, з урахуванням амортизаційного зносу;

4.2.6. відшкодувати Балансоутримувачу вартість пошкодженого, зруйнованого чи знищеного майна, переданого йому в користування відповідно до акта приймання-передачі;

4.2.7. вести облік виконання робіт з обслуговування та ремонту житлового фонду і прибудинкових територій, а також фінансову та бухгалтерську документацію.

4.2.8. Об\\\'єднання забезпечує:

а) ремонт та утримання житлового фонду відповідно норм технічної експлуатації житлового фонду.

б) поточний ремонт та експлуатацію провадити власними силами за рахунок коштів, які надійшли на поточний рахунок Об\\\'єднання від квартирної плати та інших платежів.

в) всі матеріали, обладнання, інструменти, необхідні для експлуатації та поточного ремонту, придбати за свій рахунок.

5. Відповідальність сторін і вирішення спорів

5.1. У випадку порушення своїх зобов\\\'язань за чим Договором Сторони несуть відповідальність, визначену чинним законодавством України. Порушенням зобов\\\'язань є його невиконання або неналежне виконання, тобто виконання з порушенням

5.Форс-мажорні обставини

5.1 Сторони звільняються від відповідальності за цим договором у разі настання непереборної сили ( дії надзвичайних ситуацій техногенного , природного або екологічного характеру), яка унеможливлює надання відповідної послуги відповідно до умов договору.

6. Термін дії договору

6.1. Договір укладається до «___»___________року, набуває чинності з дня його

підписання та за згодою сторін може бути продовжений.

6.2. Якщо за місяць до закінчення терміну дії Договору жодна зі сторін не висловила наміру внести до нього зміни або доповнення, то він продовжується на наступний термін.

6.3. Зміни в Договорі по істотних умовах вносяться сторонами в узгодженому порядку.

6.4. Договір припиняє свою дію у випадку підписання нового договору, який відповідає новим нормативним актам і Законам України.

7. Інші умови

7.1. Суперечності, не усунені шляхом переговорів, вирішуються в судовому порядку згідно із законодавством.

7.2. Договір складається у двох примірниках і зберігається в кожної зі сторін.

8. Додатки

8.1 Додатки до цього договору є його невід\\\'ємною і складовою частиною.

8.2. До цього договору додаються:

- акт технічного житлового комплексу (технічна характеристика, якісні, кількісні, вартісні показники) - підписаний обома сторонами в 5- ти денний строк.

9. Реквізити та підписи сторін:
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Вважаю цей договір невідпоідним законодавству, а тому нікчемним. Особливо, що стосується втручання балансоутримувача у статутну діяльність ОСББ. А крім того, цим договором Ви спровокували претензії до ОСББ з боку постачальників послуг, оскільки в непрямій формі перебрали на себе обов\\\'язки балансоутримувача. Тепер маєте те, що маєте.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Додатково: найцікавіше те, що жодна зі сторін договору не бере на себе функції виконавця послуг, не має наміру виконувати вимоги ст. 29 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги". То для чого мешканцям такий договір? Це як у анекдоті - пропонуємо вам наречену, але дівчина з невеличким недоліком - трішки вагітна. Ваше ОСББ тепер трішки вагітне у плані відповідальності перед зовнішніми постачальниками послуг. І повністю ігнорує права споживачів на укладення Типових договорів відповідно до постанов КМУ №№ 560 та 630. Будь я мешканцем Вашого будинку, негайно звернувся би до суду про визнання цього договору недійсним. Бо тепер у разі безпідставного стягнення плати за послуги, які не надаються, або надаються не в повному обсязі, ні до кого звернутися з претензією.

Взагалі кажучи, прості і прозорі правовідносини у сфері надання ЖКП, визначені законодавством, заплутали так, що чорт ногу зламає. Отака наша самодіяльність у сфері нормотворчості.

Не сумуйте, однак. Цим грішать і дуже великі чиновники. Закони їм не зрозумілі, вивчати ніколи і неохота, юристи молоді та професійно не підготовлені, а страждають мешканці.
Записаний

Sirko

• Гість

1. А наше ОСББ пішло ще далі. Вони стягують з власників квартир кошти за житлово-комунальних послуг (не маючи ніякого до них відношення) + обслуговування на підставі укладених зовнішніх договорів, без договорів із власниками. Перебрало на себе всі права, дані законодавцем, проігнорувавши всі зобов\\\'язання. Така собі держава в державі. Ще й грозяться позовом за несплату.

2. До Верховного суду в мене дійшла моя справа про спонукання ОСББ до укладення договорів, за якою я з Вами консультувався позаминулого року.

Можу скинути рішення Дарницького суду, Апеляційного, Верховного, відповідь міністерства ЖКГ, Мінюста. Чекаю ще відповідь профільного комітету ВР. Дайте email, куди кинути.

Для мене ця справа вже програна, я ще повоюю проти позову ОСББ до мене про стягнення комунальних платежів, які я не платив 2 роки.

І взагалі мене це ОСББ вже задовбало, перспектив впливу на нього я не бачу. Напевне напишу заяву про вихід і таким чином вірішу всі свої проблеми.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Чим менший начальник, тим більше пихатості. Співчуваю Вам, з багатьма головами ОСББ та ЖБК довелося мати справи. Коли їх захищаєш у суді, тоді вони лагідні. А коли мешканці подають позов на захист їхніх прав, тоді вони як звірюки - купують суддів, саботують, тиснуть. Нічим не кращі від ЖЕКів. У Вашому випадку можливо слід вийти з ОСББ і укласти з ним Типові договори відповідно до постанов КМУ №№ 630 та № 560. Ще жодне ОСББ, жоден ЖБК і жодне комунальне підприємство не спромоглися виконати вимоги постанови КМУ № 560 щодо порядку формування тарифів на утримання будинків. То навіщо нам такі ОСББ/ЖБК, а з комунальними підприємствами якось справимося (через суд). Уявляєте, яку атмосферу будуть створювати місцеві князьки у Вашому будинку навколо Вас? Їм закони не писані, як і нашому меру Черновецькому.
Записаний

Sirko

• Гість

Дякую за підтримку. Я вже давно зрозумів, шо ОСББ власникам квартир - це як для зайця стопсигнал, лише заважають. Я дочекаюся ще реакції суду на позовну заяву ОСББ до мене про стягнення платежів, а тоді вже буду виходити із членів.

А по моїй справі про спонукання ОСББ до укладення договорів я знаю достеменно, що в першій і апеляційній інстанціях на підтримку нашої головихи втрутилась КМДА. Тому й такий результат.

Якщо цікаво почитати недолугу писанину судів - дайте email, куди скинути + в мене ще є відповідь Міністерства з питань ЖКГ про те, що договори таки повинні укладатись, правда я вже не знаю яким чином.

Мій email: Arsen.Soroka@erstebank.ua
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Писанину судових інстанцій у Вашій справі отримав. Через декий час, після вивчення, відреагую. Оскільки справа становить публічний інтерес, прошу погодитися на оприлюднення цих судових рішень (чи деяких з них) з моїми коментарями.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email