'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Як відмовитися від послуг Київгазу у комунальній квартирі  (Прочитано 3982 раз)

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

Константин

• *
    • Перегляд профілю

Проживаємо у комунальній квартирі 5-поверхового будинку. Весь поверх-одна квартира, яка містить у собі 9 окремих кімнат та одну загальну кухню з 3 газовими плитами. Всі 9 кімнат мають окремого власника(фактично це квартири в квартирі). За документами кожен з власників кімнати володіє часткою загальної квартири на цьому поверсі. 
     Я є власником однієї з 9 кімнат. Всі рахунки за комунальні послуги - окремі для кожної з кімнат. В тому числі і за газ.
     Кухнею, а отже й газовою плитою, я та моя родина не користуємось вже на протязі тривалого часу. Тому що є "мікрохвильовка", "мультиварка" та електрочайник.
     У зв"язку з непомірними апетитами газових монополістів хочемо відмовитись від їх послуг.
     Але як це зробити не закриваючи та не опломбовуючи газові крани? Адже деякім сусідам газова плита потрібна.
     Порадьте, будь-ласка, як відмовитись від послуг Київгазу за подібних умов.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Подайте до Київгазу заяву по відмову від їхніх послуг. Викладайте відповідь сюди і далі обговоримо механізм.
Записаний

Константин

• *
    • Перегляд профілю

Дякую, Вам, пане Перо за відповідь.
     Подавав їм заяву, додаю нижче. А також відповідь Київгазу. Заява, що подавав, була про розірвання договору. Зараз зрозумів, що напевно треба було "про відмову від їхніх послуг", як Ви кажете.
     У їхній відповіді немає навіть згадки, що я хочу розірвати договір, а не відключити газопостачання).
     Заяву подавав до Київгазенерджи, але договір приєднання тристоронній(споживач, Київгаз та Київенерджи). Як вважаєте, чи слід у заяві вказати, що вона призначена для обох підприємств?
« Останнє редагування: 19 Березня 2016, 19:39:52 від Константин »
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

У Правилах надання населенню послуг з газопостачання
http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/2246-99-%D0%BF
передбачено припинення газопостачання у випадку подання споживачем відповідної заяви (п. 6). Натомість, за однією поштовою адресою укладається один договір (п. 4), тому припинення можливе за згодою усіх співвласників за цією адресою. Це так передбачено Правилами та положеннями ЦК щодо здійснення права власності, а яка у Вас ситуація документально -незрозуміло. Оскільки питання не врегульоване -спробуйте через суд розірвати договір газопостачання в частині Ваших прав та обов'язків.
« Останнє редагування: 21 Березня 2016, 23:44:49 від Перо »
Записаний

Константин

• *
    • Перегляд профілю

Дякую, пане Перо, за відповідь.
     Скоріше за все відмовитись від послуги без згоди сусідів не вдасться. Хоча, як на мене, таким чином мене примушують користуватись послугою, яка мені не потрібна. Що заборонено законодавством.
     Мабуть буду агітувати сусідів встановити лічильник за власні кошти. Один-на 9 кімнат, вийде набагато дешевше, ніж була б окрема квартира. А платити за лічильником - це зовсім інша справа, у рази меньше(якщо не на порядок), ніж за нормою споживання. Тільки постає питання, як розподіляти вартість спожитого газу між усіма сусідами у такому випадку.
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Тільки постає питання, як розподіляти вартість спожитого газу між усіма сусідами у такому випадку.
Норма потребления газа установлена на 1 чел., которая увеличивается на количество прописанных. Распределяйте как и горгаз тоже по количеству прописанных лиц.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Тільки постає питання, як розподіляти вартість спожитого газу між усіма сусідами у такому випадку.
Кількість газу за показами лічильника розподіляються   
на газову плиту і колонку на кожного зареєстрованого порівну
на котел (опалення) пропорційно займаній площі
Цитувати
У разі встановлення лічильника газу у комунальній квартирі плата за послуги з газопостачання розраховується відповідно до кількості мешканців квартири та займаної ними площі.
Записаний

Константин

• *
    • Перегляд профілю

Юрій Васильович, дякую Вам за відповідь.
     Gelo, большое спасибо за ответ.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email