Судді користуються своє безкарністю, а тому намагаються уникати постанов у адміністративних справах, щоб не дратувати суб\\\'єктів владних повноважень, від яких вони ой як залежать (квартири, земельні ділянки, гарні посади для родичів тощо).
Рекомендую подати апеляційну скаргу до адмінсуду. А водночас подати цивільний позов з вимогами повернути підвал у спільну сумісну власність мешканців будинку та визнати рішення виконкому нікчемним.
Звісно, можете також отримати відмову, а тоді з\\\'являється підстава для звернення до Конституційного суду з мотивуі неоднозначного застосування законодавства місцевими судами.
У Києві картина аналогічна. Одну подібну справу я особисто супроводжую, і вже протилежні по змісту ухвали стосовно предметної непідсудності отримані. Однак, мешканці будинку - позивачі втратили інтерес, і повторний позов не подавали, хоч я їм нагадував. Мабуть, ініціаторів купили. Незручно задавати таке питання прямо "в лоб".
Крім того, я виграв два адмінпроцеси у справі про незаконне відчуження у комунальну власність спочатку району у місті, а потім міста, іншого об\\\'єкту спільної сумісної власності - автономної дахової котельні за адресою вул. Боткіна, 4. Однак, мер "усіх киян" відмовився виконати вимоги виконавчого листа, а прокуратура міста не вбачає у цьому ознак злочину проти правосуддя. Бо отримала квартири і земельку.
Сподіваємося, що після перевиборів мера Києва (25 травня) ситуація змінится на краще. Так що будемо насолоджуватися життям таким, яке воно є!