'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: борги ЖКХ- судовий наказ  (Прочитано 9260 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Слава2016

• Гість
борги ЖКХ- судовий наказ
« : 03 Травня 2016, 23:10:54 »

Добрий день!
сьогодні у поштовій скринці знайшов листа без поштового штемпеля від представника кооперативного будинку де я проживаю - Заяву про видачу судового наказу і приколотий листочок з розрахуванням боргу за останні 3 роки але з нарахованими старими боргами за нульові роки. Я хочу сплатити борги з урахуванням позовної давності тому планую підготувати Заяву про скасування судового наказу ізза нарахування за межами позовної давності
(напр як тут http://svetlovodsk.com.ua/5805-yakshho-zhek-virishiv-styagnuti-z-vas-borgi-i-otrimav-rishennya-sudu-bez-vashoyi-uchasti.html або візьму як зразок тут з форуму)
Запитання:
1. Чи можна вважати, що представник кооперативу ВЖЕ ПОДАВ заяву до суду. На конверті поштового штемпеля немає, в самій заяві немає дати.
2. Як не пропустити 10 денний срок подачі заяви? Я так розумію представники кооперативу можуть легко забрати кореспонденцію з мого поштового ящика так же як туди і поклали? Якщо я підійду до суду, чи проінформують мене там про подачу заяви?
Дякую
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: борги ЖКХ- судовий наказ
« Reply #1 : 05 Травня 2016, 10:01:15 »

1. Нет.
2. 10 дней считаются с даты получения судебного приказа. Должны получить из суда почтой под роспись, судебный приказ вместе с заявлением про выдачу судебного приказа и приложением к нему.

Ходить в суд нет необходимости.  Судебный приказ вступает в законную силу по истечение 10 дней от Вашей даты получения.
Записаний

Слава2016

• Гість
« Reply #2 : 22 Червня 2016, 19:41:03 »

на меня таки подали в суд (про видачу судового наказу). Сегодня был в Дарницком суде, сказали что заявление только зарегистрировано 17го перед праздниками, еще наказа нет. За последние 3 года у меня оплоченные квитанции начиная с апреля 2014 года и по сей день (нигде там долг не оплачивал- графа оплаты пустая- т.е.прерывания срока давности вроде нет). Везде на квитанциях стоит долг в приблизительно 12000 . Как я писал мне неофициально показывали ихнее заявление в суд там два момента как они обходят вопрос срока позывной давности.
1. Они подают таблицу долга за 3 года по месяцам и в первый месяц просто вписывают долг где-то в 8000. Т.е. я так понимаю в своей заяве я должен написать что посколько среднемесячная оплата в квитанциях (приложить их копии) не превышает ну скажем пару сотен грн, то за февраль 2013 она не могла составлять эти 8000 (сумма кардинально отличается от остальных)- т.е. это явный долг с вне 3 летнего периода?
2. Они вписали мне две пени - одну 44%- долг с 12 тыс на квитанциях вырос до 25000. Может закон конечно какой то и есть но такое впечатление как в 90х говорили -поставим на счетчик.  8-)
Вопросы может и преждевременные- мало ли что мне там подбрасывали в почтовый ящик. В любом случае буду постить здесь копии всех документов когда появяться- может пригодится кому
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #3 : 23 Червня 2016, 00:01:18 »

1. Так.
2. Не має можливості коментувати. Викладено не зрозуміло.
Цитувати
За последние 3 года у меня оплоченные квитанции начиная с апреля 2014 года и по сей день (
Це не 3, це 2 роки. До квітня 2015р. - раз, до квітня 2016р. - два.
« Останнє редагування: 23 Червня 2016, 22:13:01 від Юрій Васильович »
Записаний

Слава2016

• Гість
« Reply #4 : 23 Червня 2016, 12:24:19 »

Я зробив вкладення скан їх розрахунків. З зображення видно, що на січень13р вони вписали борг 12721.54. на березень 11738.47. Тобто по їх логіці він зменшився (напевне вони хочуть сказати, що я оплачував борг а не поточні рахунки за спожиті послуги?) В кінці вони приплюсовують 3% річних і 44% пені. По останньому я в курсі про постанову цього року про пеню, але вона має нараховуватись тільки за місяці цього року оскільки закон не має зворотньої сили?

Більш чітко по поводу квитанцій- за минулі 36 місяців я сплатив тільки рахунки за 2016, 2015 і частково за 2014 роки. За 2013 і частину 2014 року я не платив. Цей борг  в межах трирічної позивної давності я визнаю і готовий оплатити.
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #5 : 23 Червня 2016, 15:43:50 »

Більш чітко по поводу квитанцій- за минулі 36 місяців я сплатив тільки рахунки за 2016, 2015 і частково за 2014 роки. За 2013 і частину 2014 року я не платив. Цей борг  в межах трирічної позивної давності я визнаю і готовий оплатити.
О признании долга больше никому не говорите, особенно в суде. Пусть доказывают.
Неужели Вас устраивает, что в январе начислено за месяц 12 721,54 грн.?
Ваше КП долг выходящий за пределы 3 лет вписало в эту сумму. В расчете должно быть только начисление за месяц по действующему тарифу. Из расчета понятно, не указаны применяемые тарифы, а в самом заявлении вероятно не сказано согласно какого решения ОМС применены тарифы.
Если Вы не получали СП, то можете отказаться от оплаты долга по нему.

На форуме есть раздел по судебному приказу. У Вас есть время ознакомиться и готовить заявление об отмене СП.
Суд рассмотрит заявление КП, затем вышлет Вам почтой судебный приказ (укажет срок на обжалование), приложит заявление КП и прилагаемые к нему документы. Сохраните конверт суда для последующего доказывания даты его получения.
Записаний

Слава2016

• Гість
« Reply #6 : 23 Червня 2016, 19:45:57 »

Gelo,
спасибо за правильное замечание. Мне надо быть аккуратнее с выражениями.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #7 : 23 Червня 2016, 22:27:33 »

Цитувати
я в курсі про постанову цього року про пеню,
Викладіть посилання.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #8 : 23 Червня 2016, 22:34:58 »

"Розрахунок" суцільна профанація...
Звідки 44%, а чому б не  88, або 99 %?
Розраховувати і пеню, і 3% річних, і інфляційні втрати потрібно до кожного місячного неплатежу окремо.
Записаний

Слава2016

• Гість
« Reply #9 : 24 Червня 2016, 11:04:47 »

Юрій Васильович,
я просто мав на увазі, що уявляю звідки у пересічного жителя України (не юриста) може зявитися уявлення про цифру в 44% пені. Внизу посилання:

http://www.lvov.ws/kommunalka-penya-vozvrashhaetsya/
...Сейчас учетная ставка Национального банка Украины составляет 22% годовых, двойная, понятно, 44%...

http://sud.ua/blog/2016/05/16/88226-penya-za-zhitlovo-komynaln-poslygi-potrbna-ale-v-perspektiv

...Пеня за житлово-комунальні послуги потрібна, але в перспективі
16 мая 2016...
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #10 : 24 Червня 2016, 13:38:20 »

В вопросе применения пени или штрафа по жилищно-коммунальным услугам применяется норма из ЦКУ
Цитувати
Стаття 625. Відповідальність за порушення грошового зобов'язання

1. Боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов'язання.

2. Боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

ВСУ письмом рекомендовал порядок начисления индекса инфляции и 3% годовых. http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/v2-97700-97
 Остальные штрафы, необъяснимая пеня и Ваши ссылки в том числе, не относятся к обсуждаемому вопросу и применению не подлежат.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #11 : 24 Червня 2016, 23:13:49 »

Остальные штрафы, необъяснимая пеня и Ваши ссылки в том числе, не относятся к обсуждаемому вопросу и применению не подлежат.
Пеня "относится".
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #12 : 24 Червня 2016, 23:57:56 »

http://sud.ua/blog/2016/05/16/88226-penya-za-zhitlovo-komynaln-poslygi-potrbna-ale-v-perspektiv
...Пеня за житлово-комунальні послуги потрібна, але в перспективі 16 мая 2016...
Я дивився в прямому ефірі як ця особа представляла нову версію закону "Про ЖКП" на першому читанні... Враження ( це не про законопроект) суцільний негатив...
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #13 : 25 Червня 2016, 00:13:32 »

я просто мав на увазі, що уявляю звідки у пересічного жителя України (не юриста) може зявитися уявлення про цифру в 44% пені. Внизу посилання:
http://www.lvov.ws/kommunalka-penya-vozvrashhaetsya/
...Сейчас учетная ставка Национального банка Украины составляет 22% годовых, двойная, понятно, 44%...

Розмір пені повинен бути зазначеним у Статуті ЖБК. Він є обмеженим. 
Цитувати
12)  встановлюють  строки  внесення  внесків  на  капітальний ремонт  жилого  будинку (будинків), внесків на експлуатацію жилого будинку  (будинків)  та  утримання  придомової території, плати за комунальні  послуги  і  приймають  рішення про справляння з членів кооперативу  пені за несвоєчасне їх внесення (в межах 0,2 процента від  суми  платежу  за  кожний  день  прострочення); ( Підпункт 12 пункту 60 в редакції Постанови РМ N 24 ( 24-88-п ) від 28.01.88 )

Про затвердження Примірного статуту житлово-будівельного кооперативу
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/186-85-%D0%BF?nreg=186-85-%EF&find=1&text=%EF%E5%ED%B3&x=4&y=4

Для довідки
http://ukr-advokat.org.ua/%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%96%D1%81%D1%82%D1%8C-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F-%D0%B3%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%BE/
http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/686-14

Записаний

Слава2016

• Гість
« Reply #14 : 30 Червня 2016, 12:10:07 »

на сайті суду висить інформація- 22.06.16 призначено склад суду. Пройшло 8 днів. А я думав, що наказ видається автоматично за 3 дні
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email