'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Помогите решить проблему текут балконы не приватизированной квартиры  (Прочитано 2190 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Жертва

• Гість

Моя квартира находится под квартирой(не приватизированной),где через убитые балконы течет вода в по стене дома и попадает в мою квартиру Все это тянется с 2010 года. В  2010 г получила письмо от МР города УЖГ о предписании не выходить на этот балкон и все После всего этого была вынуждена делать ремонт своей квартиры (стены и потолок покрылись плесенью) но и ремонт чужого балкона в 2015 и сейчас в 2016 году опять написала по электронке в МР города и получила ответ
Про розгляд зверненн

На Ваше звернення повідомляємо, що за інформацією КП "ЖГ Самарського району" при обстеженні квартири № 10 житлового будинку № 29 по  з'ясовано, що є потреба у ремонті балкону.
Роз'яснюємо, що так як площу балкону включено до загальної площі приватизованої квартири, тому відповідно до п. 2 «Правил користування приміщеннями житлових будинків», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24.01.2006 № 45, власник квартири зобов’язаний за власні кошти виконувати ремонт приватизованого майна, тобто квартири, балконів, лоджій та квартирних інженерних мереж.

З повагою
Заступник начальника управлінняВ.В. Грицай
При этом прошу обратить внимание что обследававли они мою квартиру (в ней никогда не было балконов,но она приватизирована) а о квартире №13, за которой эти балконы- нет ни слова Я Внимательно прочитала эти Правила и поняла, что ремонт должен делать жилец  не зависимо от собственности на жилье При этом сам балкон который должны жильцы ремонтировать - это только перила и покраска, сама же плита балкона, относиться к междомовой собственности и должна ремонтироваться за счет кварплаты или собственника квартиры (муниципалки)
Может я коряво разъяснила, помогите Надоели эти хамы, которые не вникнув в проблему уже отписались
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
течет вода в по стене дома и попадает в мою квартиру
Яким чином?
Записаний

Жертва

• Гість

Дом кирпичный, вода пропитывает стены (они потом мокрые) и капает с потолка (скорее всего в щели отслоившейся плиты течет вода)
Юрий Васильевич!  Плита балкона ведь входит в" общедомовое пользование" и согласно Типовому договору ее ремонт и обслуживание входит в тариф коммунальных услуг,может на это стоит надавать КП и я нашла в интернете
Я працівник ЖЕКу. Ми постійно проводимо огляд наших будинків. В нас давно існує проблема з балконами в багатоповерхівках. Я б хотіла дізнатися, хто повинен проводити ремонт аварійних балконів? Хто буде відповідати за ситуацію, яка може статися в разі падіння балкону або його частини?
Зразу необхідно розмежувати питання «хто повинен» і «хто відповідатиме».
Розберемося, «хто повинен» ремонтувати балкони.
Відповідно до Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000, будинок як різновид будівлі складається «з несучих та огороджувальних або сполучених (несуче-огороджувальних) конструкцій, які утворюють наземні або підземні приміщення». Згідно з ДБН В.2.2-15-2005, балкон є «виступаюча з площини стіни фасаду обгороджена площадка, що служить для відпочинку влітку». І коли питання стоїть про «ремонт балконів», то в дійсності маються на увазі огороджувальні (несуче-огороджувальні) конструкції якими й утворено балкон.
Такі конструкції, відповідно до ч.2 ст.382 ЦКУ, є спільною власністю власників квартир: «власникам квартири у дво- або багатоквартирному житловому будинку належать на праві спільної сумісної власності приміщення загального користування, опорні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання за межами або всередині квартири, яке обслуговує більше однієї квартири, а також споруди, будівлі, які призначені для забезпечення потреб усіх власників квартир, а також власників нежитлових приміщень, які розташовані у житловому будинку».
Згідно з загальним правилом, встановленим статтею 322, утримувати своє майно повинен власник. Згідно зі статтею 369 ЦКУ, володіння, користування і розпоряджання майном, що перебуває у спільній сумісній власності, здійснюється за згодою всіх співвласників. Отже, ремонтувати балкони (огороджувальні конструкції) повинні спільно співвласники багатоквартирного будинку — власники квартир.
Однак якщо це питання піднімаєте Ви як працівник ЖЕКу, то ми розуміємо, що власниками з Вами укладено договори про надання послуг з  утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. До Переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (додаток до Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 р. №869) входить, зокрема, поточний ремонт конструктивних елементів будинку.

Отже, в разі укладання власниками з ЖЕКом договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, ремонтувати балкони (конструкції, якими утворено балкон), повинен саме ЖЕК.

Статья из газеты Коммунальная Украина
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Может я коряво разъяснила, помогите Надоели эти хамы, которые не вникнув в проблему уже отписались

У чому конкретно запитання? Якщо все тягнется з 2010 р., то вже давно потрібно було заявляти позов. Робить незалежну оцінку завданої шкоди та звертайтесь до суду з позовом до наймача верхньої квартири та балансоутримувача будинку. Вимоги: зобов'язати вчинити певні дії, або відшкодувати Вам завдану шкоду.
Записаний

жертва

• Гість

Я из Днепропетровска, плачу по тарифу только за содержание дома и придомовой территории ( это 2, 52 грн  за м )и хочу чтобы Жек за эти деньги отремонтировал балкон т.к. в этот тариф и  входит этот ремонт Подавать в суд и бегать по судам некогда У меня мама, ей 91 год инвалид ВОВ 1 гр, я ее оставить на полчаса боюсь . После 2010 г сделали ремонт квартиры, и очень боюсь что с наступлением осени опять потечет.Писала через интернет жалобы на ЖЕК ответ видели, как еще можно их растормошить и заставить что-то делать. А ремонтировать балкон жилец не хочет, он не собственник да и сам ремонт квартиросъемщиков муниципальной квартиры заключается только в покраске ограждения балкона.Вот я и пытаюсь выяснить законность в отказе ремонтировать этот балкон на основании ответа из  Рады города Хочу написать еще жалобу на чинушу Рады Президенту, но опять нужна законодательная база Надеюсь я достаточно доступно изложила суть
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Если Вам с шашечками, а не ехать, то изучайте и пишите, пишите...

Законодавство України та нормативно-правові акти центральної влади (тексти, скан-копії)
http://gro-za.org/forum/index.php/board,23.0.html
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email