'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Борг за тепло - батареї давно відрізані, договору немає  (Прочитано 23378 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

слава2

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 40
    • Перегляд профілю

Дуже дякую !

Ще є питання :
1. Чи потрібно додавати копію постанови,  чи можна написати посилання на Єдрср?
2. Як написати що ЛКП проігнуровало рішення суду та обставини встановлені цим рішенням?
3. щодо позовної давності : після постанови 2018 ,-був судовий наказ 04.2020, який перериває строк позовної давності?
4. чи можна взяти розписку в родичів (відповідачів) що вони отримали відзив , щоб не надсилати самому собі 2 листи?

5.   Думаю написати так; щось такого по суті але іншими словами - поміняти порядок слів в реченях або самі речення, або видалити частину.

“щодо розрахунку заборгованості: даний доказ створений в незаконний спосіб, всупереч обставинам  які встановленні в рішенні суду-постанові, без договору та фактичного споживання послуг. В результаті ігнорування рішення суду ЛКП здійснював нарахування ,що призвело до заволодіння державними коштами в сумі пільг та позбавило мене соціального захисту гарантованого  та нарахованого згідно законів. В результаті крім пільги дитина війни(4044 грн. ) в зв’язку з монетизацією пільг у 2019 р., соц. захистом на розрахунковий рахунок ЛКП було перераховано пільгу в розмірі 162.76грн.в 10.2019 р. та 706.47 грн.в 06. 2020 року(додаток 2-довідка,додаток 3-фотокопія з соц..захисту), яку ЛКП в розрахунку заборгованості відобразило в графі «оплачено» , більше того, в розрахунку з’явились суми в графі «сума оплати зарахована з інших періодів» за 2014 р. які в розрахунку(додаток 4) з попереднього позову справа №  не фігурували , тому поданий до суду ЛКП для ознайомлення документ викликає сумнів з приводу його достовірності або є підробленим , неналежним доказом та вводить суд в оману. Жодних оплат мною не проводилось.

 Також ЛКП проводячи нарахування неіснуючого боргу здійснює викривлення фінансової , статистичної, галузевої  та податкової  звітності , маніпулюючи сплатою податків та створює ілюзію, щодо заборгованості населення перед ЛКП.

Більше того , згідно постанови суду мені відшкодовано судові витрати , таким чином ЛКП повторно витрачає власні кошти та  позиваючись з тих самих підстав  та обставин чим зловживає правом звернення до суду.”

« Останнє редагування: 22 Лютого 2022, 15:55:59 від слава2 »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

1. Можна додати копію постанови, отриману у суді. Можно подати роздруківку з ЄДРСР з посиланням на відповідну сторінку у ЄДРСР.
2. Рішення суду нічого не зобов'язувало ЛКП. ЛКП отримало відмову у задоволенні вимог на підставі встановлених судом обставин. Доводьте те, що ті обставини залишилися.
3.
Цитувати
38.        Велика Палата Верховного Суду вважає, що подання заяви про видачу судового наказу заявник (стягувач) не може використовувати згідно з частиною другою статті 264 ЦК України з метою переривання позовної давності за відповідною вимогою чи її частиною. На підставі припису частини другої статті 264 ЦК України переривання позовної давності відбувається у разі подання до суду саме позову до належного відповідача з дотриманням вимог процесуального закону щодо форми та змісту позовної заяви, правил предметної та суб`єктної юрисдикції й інших вимог, порушення яких перешкоджає відкриттю провадження у справі (див. постанови Великої Палати Верховного Суду від 24 квітня 2019 року у справі № 523/10225/15-ц, Верховного Суду у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду від 23 травня 2018 року у справі № 640/2704/16-ц і Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного господарського суду від 29 травня 2018 року у справі № 903/509/17).Новий перебіг позовної давності (після його переривання) починається наступного дня після пред`явлення позову (див. постанову Верховного Суду у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду від 23 травня 2018 року у справі № 663/2070/15-ц).

39.        З огляду на викладене Велика Палата Верховного Суду відступає від висновку Верховного Суду України, висловленого у постановах від 21 січня 2015 року у справі № 6-214цс14 і від 13 січня 2016 року у справі № 6-931цс15, та від висновку Верховного Суду у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду, висловленого у постанові від 23 травня 2018 року у справі № 216/5756/15-ц, про те, що подання кредитором (зокрема виконавцем послуг) в порядку, передбаченому ЦПК України, заяви про видачу судового наказу перериває перебіг позовної давності.
http://reyestr.court.gov.ua/Review/91460925  https://gro-za.org/forum/index.php?topic=10641.0
4. Зробіть відзив за підписом усіх відповідачів і копію треба буде надіслати лише позивачу.
5. Перелік жкп вказує відділу соцзахисту для отримання пільг сам пільговик. То навіщо Ви вказали опалення?
« Останнє редагування: 22 Лютого 2022, 19:29:05 від Юрій Васильович »
Записаний

слава2

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 40
    • Перегляд профілю

За пільгами та субсидіями не звертались,це пільга «дитина війни» на 1 особу на комунальні платежі, до 2019 року цю пільгу бачили в платіжках за електроенергію потім прийшло смс «сплачено пільгу» та посилання в інтернет, не звернули уваги . Через пів року знову смс, того разу перейшли за посиланням, і відкрилась сторінка ощадбанку з кабінетом пільговика там дійсно є вибір першочерговості , стояла галочка «цент. Опалення» змінили на «електроенергію» занесли постанову в соц.. захист , - тепер в тому кабінеті  зазначено « немає опалення» і більше не відбувалось проплат на Теплоенерго.

В розрахунках заборгованості в цьому позові ця пільга проставленна до 10.2019 року дальше не заповненно. В 11.2019 р. з’являється оплата і в 06.2020р. знов , дальше і графи "оплата" і "пільга" пусті.
« Останнє редагування: 23 Лютого 2022, 18:09:20 від слава2 »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Звертались мабуть раніше... Навіть якщо пільгу "Дитина війни" оформлювали в УПСЗН без Вашої участі, то Вам потрібно було уточнити перелік отримуваних послуг... Коли відбувалася монетизація пільг, Вам потрібно було подати заяву на отримання пільг у спосіб виплат їх від УПСЗН напряму на особистий Ваш рахунок у банку. Отримували б  суму пільг на свою картку, а за жкп сплачували б самі по 100% нарахованих сум без участі банку, який має вказівку в першу чергу сплачувати тепловикам. Як цього не зробили, то треба було уточнити з банком і УПСЗН перелік отримуваних послуг. І не було б помилки банку. Тепер для повернення коштів треба позиватися до банку та ЛКП (2019р. -- тобто скоро спливе строк позовної давності). Ніякого "заволодіння державними коштами в сумі пільг" з боку ЛКП не було. То кошти вже Ваші були. Держава (в особі УПСЗН) не постраждала. Постраждали Ви.
Записаний

слава2

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 40
    • Перегляд профілю

Дякую!
1. Щодо позовної давності. чи потрібно окреме клопотання,чи після слова "прошу" просити застосувати , чи просто в тексті відзиву.?
2. чи заперечувати проти інфляційних ?
3. Думаю чи варто про від'єднання цитувати постанову? думаю обмежитись лише цими абзацами
Цитувати
Зважаючи на наведене, а саме те, що послуги з теплопостачання у квартиру відповідачів у спірний період не надавались та надання таких, за наявності факту від'єднання квартири відповідачів від мережі централізованого теплопостачання відповідно надані бути і у майбутньому не можуть, - підстав укладення договору приєднання про надання таких послуг, про який вказує позивач, у них не було, як не було і підстав оплати послуг з теплопостачання, які їм у спірний період не надавались.

Питання самовільності від'єднання, на що посилається позивач та оспорюють відповідачі (вказуючи, що таке мало місце коли вони фактично квартирою не користувались) фактично значення не має, оскільки особа не може бути змушена до оплати послуг, які вона фактично не отримувала та без наявності між сторонами договірних стосунків
« Останнє редагування: 23 Лютого 2022, 19:52:53 від слава2 »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

1. Потрібно і у відзові вказати, і клопотання додати.
2. Інфляційні втрати не є окремими вимогами. Не буде визнання судом наявності боргу - не буде і інфляційних...
3. Цитувати всю постанову  не треба. Цитуєте потрібні частини. Але роздруківку додаєте в повному обсязі.
Записаний

слава2

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 40
    • Перегляд профілю

Доброго дня!
Відзив здано вчасно
(click to show/hide)
, позивач заперечень не надав .
Додано клопотання про застосування позовної давності.
Засідання переносяться.
Питання; - як просити суд закрити справу- в зв`язку  з тим що їхні позовні тотожні (ідентичні)? Ст..186 ,255 ЦПК ? позовні 2016р. ,2022р. тотожні , однак позивач в позові 2022 запевняє суд, що згідно п.10 ст.175 ЦПК інших позовів не подано – це є введеня суду в оману п. 4 ст..43 ЦПК, та ст..44 ЦПК  Неприпустимість зловживання процесуальними правами
(click to show/hide)
?
Яка форма звернення (клопотання ,заява)?
Чи подавати клопотання про витребування справи 2016 року з архіву суду?
Як просити суд встановити тотожність позовів?
Який перебіг процесуальних строків під час воєнного стану?
Як просити суд відкласти слухання до закінчення воєнного стану ?
« Останнє редагування: 20 Жовтня 2022, 15:50:43 від слава2 »
Записаний
 

+ Швидка відповідь


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email