Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
11. У разі встановлення будинкових засобів обліку води у багатоквартирному будинку, де окремі квартири обладнані квартирними засобами обліку, споживач, який не має квартирних засобів обліку, оплачує послуги згідно з показаннями будинкових засобів обліку, не враховуючи витрати води виконавця, юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, які є власниками або орендарями приміщень у цьому будинку, та сумарних витрат води за показаннями усіх квартирних засобів обліку. Різниця розподіляється між споживачами, які не мають квартирних засобів обліку, пропорційно кількості мешканців квартири в разі відсутності витоків із загальнобудинкової мережі, що підтверджується актом обстеження, який складається виконавцем у присутності не менш як двох мешканців будинку. За наявності витоків із загальнобудинкової мережі споживачі, які не мають квартирних засобів обліку, оплачують послуги з холодного, гарячого водопостачання та водовідведення за встановленими нормативами (нормами) за місяць, у якому ці витоки виявлено.
...Долг с тех пор стал понемногу уменьшаться и остановился летом на сумме 2113 грн. Я понимаю, что они вычитали из долга месяцы по сроку давности...
Кто он "виконавець"- представитель водоканала или кооператив ? И еще, если такого акта нет, или мне откажут и не предъявят? Могу я потребовать сделать перерасчет за месяцы, в которых были заоблачные показания ?
В квартире, где проживает 3 человека, и где по сей день еще нет счетчиков, он проставляет воду 9 кубов на всех проживающих. В другой квартире, по словам самой хозяйки, где есть счетчики и проживает 2 человека, но показания они не отдают в правление, он начисляет в платежке по нормативу 4,5 кубов на человека.
Кто он "виконавець"- представитель водоканала или кооператив ?
И еще, если такого акта нет, или мне откажут и не предъявят? Могу я потребовать сделать перерасчет за месяцы, в которых были заоблачные показания ?
Это незаконно еще и потому, что им он пишет 9 кубов на квартиру, а мне 25,43 куба на квартиру ( я живу одна). Если он вызовет меня на суд, на основании этого можно просить суд сделать мне перерасчет?
Мы не перешли на прямые договора, у нашего кооператива договора с Водоканалом и Киевэнерго , и стоят придомовые счетчики. После расщепления коммунальных платежей по поставщикам мой долг переместился во взносы по содержанию дома.
Моя оплата приходит на мой расчетный счет в водоканале или на счет кооператива в водоканале ?