'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Чи має право Київенерго знімати показники електролічильника без свідків?  (Прочитано 6375 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олександр_2015

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2030
    • Перегляд профілю

Ось що написало мені ПАТ "Київенерго":
Цитувати
Нарахування за спожиту електроенергію здійснюються на основі показань лічильника, внесених клієнтом, в тому випадку, якщо вони відповідають фактичним. В іншому випадку, враховуються показання зняті співробітником ПАТ «КИЇВЕНЕРГО».
ПИТАННЯ: чи будуть вважатись у суді доказами дані ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» щодо показань електролічильника, якщо вони знімались одноосібно, без свідків, без фотофіксації, без попереджень власника квартири (споживача ЖКП)?

Я їм написав:
Цитувати
Прохання завчасно повідомляти мене про час зняття показників електролічильника по телефону ХХХ або на електронну пошту ХХХ , а після прибуття представника ПАТ "Київенерго" на місце - дзвонити у двері моєї кв. ХХХ вул. ХХХ. При собі мати посвідчення працівника ПАТ "Київенерго" та бланк акту звірки показників електролічильника.
, але вони проігнорували моє прохання. Наскільки це правомірно?
Записаний

Олександр_2015

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2030
    • Перегляд профілю
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

І чи можна прокоментувати ось це відео?
https://www.youtube.com/watch?v=sAEpYygy1lY&feature=youtu.be
Якась маячня...  Який допуск на 2000 Вольт? До чого тут власність на ТЕЦ?
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

але вони проігнорували моє прохання. Наскільки це правомірно?
А що вказано у договорі?
Записаний

Олександр_2015

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2030
    • Перегляд профілю

але вони проігнорували моє прохання. Наскільки це правомірно?
А що вказано у договорі?
Договору з ПАТ "Київенерго" у мене немає. Я купляв квартиру у 2003 році на вторинному ринку і щось не пам'ятаю, щоб я укладав з ними договір. На їх сайті я також не реєструвався (там треба погодитися з умовами договору).

Ось текст їх відповіді з цього приводу (про договір вони не згадують):
Цитувати
Додатково повідомляємо, що згідно з Правилами користування електричної енергії для населення п.38: «... проводити не менш як один раз на 6 місяців контрольний огляд засобів обліку у побутових споживачів відповідно до затверджених графіків» (повний текст Ви зможете знайти на сайті ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» http://kyivenergo.ua/normativna_baza ).
Згідно з даними особового рахунка, фахівець ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» вносить показання лічильника щомісяця і оскільки лічильник знаходиться на сходинковій клітині і доступ до нього вільний, то Ваша присутність при зніманні показів не обов’язкова.
При цьому у Вас є можливість оформити заявку на перевірку показань лічильника за допомогою веб-сервісу «Замовити послугу» на сайті ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» http://kyivenergo.ua/service_order . Послуга називається «Перевірка показань лічильника (не згоден з показаннями контролера) - 0,00 грн». Ви можете особисто бути присутнім при знятті показань і упевнитися в правильності внесених даних.

Я їм відповів:
Цитувати
яке відношення має контрольний огляд засобів обліку до процедури контрольного зняття показників, яка не прописана у Правилах?

Щойно направив їм на сайт http://kyivenergo.ua/service_order заявку "Перевірка показань лічильника (не згоден з показаннями контролера)" з текстом
Цитувати
Прошу надалі завжди завчасно повідомляти мене про час зняття показників електролічильника по телефону ХХХ а краще - на електронну пошту ХХХ , а після прибуття представника ПАТ "Київенерго" на місце - дзвонити у двері моєї кв. ХХХ по вул. ХХХ. При собі мати посвідчення працівника ПАТ "Київенерго" та бланк акту звірки показників електролічильника.
Побачимо результат...
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Ось текст їх відповіді з цього приводу (про договір вони не згадують):
Ймовірно вони хотіли послатися на п. 21:
Цитувати
21. Знімання показань приладів обліку провадиться споживачем щомісяця. Енергопостачальник має право контролювати правильність знімання показань приладів обліку та оформлення платіжних документів споживачем.
За власним рішенням енергопостачальник має право самостійно знімати показання приладів обліку у споживача.
Але несподівано ( принаймні  для того, хто готував  відповідь) виявилось, що та редакція застаріла... От і залишили тільки п/п із п. 38,  як цитату, а сам текст відповіді у  тому стані, що застосовували за часи старої  редакції  п. 21.
З 20.09.2016р. діє наступна редакція п.  21 ПКЕЕН:
Цитувати
21. Знімання показів засобів обліку провадиться електропостачальником (електророзподільним підприємством) та/або побутовим споживачем щомісяця відповідно до умов договору. Побутовий споживач, як правило, знімає покази засобу обліку на перше число місяця, наступного за розрахунковим періодом (місяцем).

Якщо знімання показів проводиться побутовим споживачем, електропостачальник (електророзподільне підприємство) має право контролювати правильність знімання показів засобів обліку побутовим споживачем.

Передані побутовим споживачем та отримані у порядку, визначеному у договорі, та/або зняті електропостачальником (електророзподільним підприємством) дані про покази засобу обліку протягом періоду, що починається за два робочі дні до кінця розрахункового місяця та закінчується на третій робочий день наступного розрахункового періоду (календарного місяця), вважаються даними на перше число календарного місяця.

Зняті споживачем чи отримані та/або зняті енергопостачальником (електророзподільним підприємством) дані про покази засобу обліку в інший день вважаються вихідними даними для визначення показів засобу обліку на перше число календарного місяця шляхом додавання (віднімання) середньодобового споживання, помноженого на кількість днів (діб) між датою зняття показів та першим числом календарного місяця.

Середньодобове споживання визначається виходячи з даних про покази засобу обліку, зафіксовані між двома послідовними зняттями, та кількості днів між цими зняттями показів.

Платіжний документ, який виписується енергоспостачальником, формується ним за обсяг електричної енергії, спожитий протягом календарного місяця (з першого числа розрахункового місяця, по перше число місяця, наступного за розрахунковим).

Результати знятих уповноваженою особою електропостачальника (електророзподільного підприємства) показів засобу обліку обов’язково вносяться в абонентську книжку (розрахункову книжку) або зазначаються на корінці останнього розрахункового документа, наданого побутовим споживачем на перевірку, із зазначенням дати проведення зняття.

У разі проведення побутовим споживачем розрахунків за спожиту електричну енергію згідно з показами встановленого на його об’єкті багатозонного засобу обліку обсяг спожитої електричної енергії визначається відповідно до питомої ваги обсягу електричної енергії, що спожита у відповідній зоні доби протягом розрахункового періоду, до загального обсягу спожитої електричної енергії в цьому періоді.

У разі зміни тарифу надлишок (переплата) оплаченої, але не спожитої електричної енергії зараховується побутовому споживачу на його особовий рахунок як авансовий платіж за новими тарифами в наступному розрахунковому періоді.

Під час зняття показів засобу обліку представниками електропостачальника (електророзподільного підприємства) проводиться контрольний огляд цього засобу обліку.

У разі відмови побутового споживача в доступі до об’єкта споживача або незабезпечення побутовим споживачем безперешкодного доступу представників електропостачальника до засобу обліку для проведення ними зняття показів (контрольного огляду) такий факт фіксується в акті про недопуск.

Складений акт про недопуск підписується представниками електропостачальника (електророзподільного підприємства), присутніми під час проведення зняття показів засобу обліку (контрольного огляду), та побутовим споживачем. У разі відмови споживача від підпису представниками електропостачальника (електророзподільного підприємства) про це зазначається в акті про недопуск. Акт про недопуск без підпису споживача вважається дійсним, якщо його підписали три представники електропостачальника (електророзподільного підприємства).

Один примірник акта про недопуск надається побутовому споживачу особисто, а у разі його відсутності або відмови в отриманні надсилається засобами поштового зв’язку. У разі отримання побутовим споживачем акта про недопуск поштою дата доступу узгоджується ним з електропостачальником (електророзподільним підприємством) за телефонами, зазначеними у цьому акті, або кол-центру.

Складений акт про недопуск є підставою для проведення відключення від електропостачання, якщо протягом п’яти робочих днів від дня отримання акта про недопуск побутовий споживач не забезпечить представникам електропостачальника (електророзподільного підприємства) доступ до свого об’єкта для обстеження засобу обліку та/або не узгодить з ними дату проведення зазначеного обстеження.

{Пункт 21 в редакції Постанови КМ № 591 від 23.08.2016}
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email