'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Ваші справи я всі перечитав, але ситуації в нас різні -  (Прочитано 3378 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Arsen

• Гість

Ваші справи я всі перечитав, але ситуації в нас різні - у Вас УЖГ, в мене ОСББ з незрозумілим статусом. В п\\\'ятницю отримав відповідь комітету ВР з питань ЖКГ, який просто переадресував мій запит та запит Ляпіної до Міністерства ЖКГ, відповідь якого в мене вже є.І все таки хотів би почути Вашу думку стосовно моєї позиції як відповідача в разі подання ОСББ до мене позову про стягнення комунальних платежів. Правової аргументації в мене більш ніж достатньо, починаючи з ЗУ "Про ОСББ", ЗУ "Про ЖКП", купи роз\\\'яснень міністерства, закінчуючи власне самим рішенням Дарницького суду в моїй програній справі, яким ОСББ визнано ніким (не балансоутримувачем, не управителем, не виконавцем ...).

З іншого ж боку фактично послуги надані, заборгованість досягла вже 3000 грн. Договорів у мене немає ані з ОСББ, ані з Київводоканалом/Київенерго, які в свою чергу відмовляться укладати прямі договори із кожним власником квартири в багатоквартирному будинку + в Статуті ОСББ, ще за формою 1996 року, передбачена оплата комунальних послуг на рахунок ОСББ, що прямо суперечить законодавству.

Куди ж повинні платити члени ОСББ ?

Наскільки мені відомо Ви входите до складу групи/комісії в Міністерстві стосовно проблеми встановлення загальнобудинкових електролічильників, то може зініціювати ще й розгляд цього питання та внести пропозиції розробникам змін до Закону "Про ОСББ" (Кучеренко, Ляпіна) про врегулювання цього питання із визначенням статусу ОСББ в сфері ЖК послуг? Я готовий взяти участь.

З повагою, Арсен Сорока начальник Юридичного управління ДБПЗ ВАТ "Ерсте Банк" +38044 5859212
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ні Київенерго, ні Київводоканал не повинні укладати договори з мешканцями багатоквартирних будинків. Члени ОСББ, як і ЖБК, повинні мати договірні відносини з балансоутримувачем. Якщо ОСББ взяло будинок на баланс, то у нього виникають обов\\\'язки, визначені у ст. 29 Зу "Про житлово-комунальні послуги".

Крім того, члени ОСББ можуть скористатися правом, передбаченим у ст. 22 ЗУ "Про ОСББ". А у разі, якщо правління об\\\'єднання самостійно здійснює функції управителя, воно за договором з постачальниками комунальних послуг може бути колективним замовником (абонентом) таких послуг. У цьому випадку об\\\'єднання несе повну відповідальність за своєчасну сплату вартості фактично спожитих членами об\\\'єднання комунальних послуг.

Відносно Міністерства житлового господарства - нічого воно робити не буде. Боротися доведеться виключно в рамках судочинства. Всілякі звернення, роз\\\'яснення, скарги та відписки юридичного значення не мають, Ви й самі про це добре знаєте.

Зміни до Закону - сумнівно, щоб ВРУ у найближчі тижні була спроможна роглядати подібні питання. Тим більше, що КС визнав її регламент невідповідним Конституції.
Записаний

Nashe misto

• Гість
Arsen - Київ – Україна і всім, всім і всім!
« Reply #2 : 09 Квітня 2008, 23:08:16 »

Arsen - Київ – Україна і всім, всім і всім!

Арсен! Будь ласка. Переадресуйте мені відповідь комітету ВР з питань ЖКГ. Ми заціплені вивчити всі відповіді від владних структур, що стосується надання транзитних послуг від монополістів членам і не членам ОСББ. Річ у тому, що наші ОСББ категорично відмовляються від посередницьких послуг і не хочуть втручатися у стосунки між власниками квартир і обленерго, міськводоканалом, міськгазом і тепловими мережами тощо. Табу на укладання договорів ОСББ з цими монопольними структурами стоїть на межі ліквідації ОСББ самими ініціаторами їх створення. ОСББ вважають, що вони взяли на себе обов’язки з обслуговання будинку і придомової території в межах встановлених тарифів і переліку робіт і послуг для УЖКГ. Про те, обленерго, міськводоканал, міськгаз і теплові мережі не збираються компенсувати витрати покладанні на ОСББ монополістами згідно з їх вимогами. Оскільки ми знаходимося у ринкових відносинах, то не маємо наміру укладати з монопольними структурами будь яких договорів де не передбачається розділів відшкодування додаткових витрат ОСББ на надання транзитних послуг. У разі погодження ОСББ на надання транзитних послуг від монополістів без компенсацій, - це приведе до різкого здороження внутрішньо будинкових тарифів. Тоді головна ціль з якою створювалися ОСББ – надання якісних і недорогих послуг власникам квартир не відповідає цілі з якою громада будинку створила ці об’єднання.

Саме собою зрозуміло, що така реформа громадянам не вигідна і не має права на життя. Зараз у нашому місті ОСББ готові розпочати процес ліквідації ОСББ у зв’язку з додатковими вимогами до них. Зупинка за відповідями з гори. Тому нам дуже цікава будь яка інформація з цієї проблеми. Зараз йде процес обнуління рахунків ОСББ на корисні цілі для кожного будинку, наступний процес це розірвання договорів з ЖКГ (будинки не знаходяться на балансі ОСББ), далі пройде повальний вихід членів об’єднань з ОСББ і таким чином ми мирно і на законних підставах перейдемо знову до УЖКГ міста на подальший режим знищення наших будинків безвідповідальними ЖККами.

Якщо, буде ваша воля допомогти нам, то скануйте ті матеріали, що маєте і перешліть нам за адресами:

Email: rakurs-m@bigmir.net, rakurs@i.ua

51400, ГРОМАДСЬКЕ ОБ`ЄДНАННЯ ВЛАСНИКІВ ЖИТЛА

“ НАШЕ МІСТО “

вул. Леніна, 14 ”а” , м. Павлоград, Дніпропетровська обл., Україна.

тел.ф. 05632 - 63507 , тел. дом. 0563-20-20-75, моб. 067-768-44-74

Голові Об’єднання - Мусі Юрію.
Записаний

Арсен

• Гість

Ще раз хочу наголосити, що балансоутримувача в нас НЕМАЄ ВЗАГАЛІ і ніколи не було. Отакий собі нонсенс, і я не знаю випадків прийняття ОСББ будинків на баланс. Така сама ситуація, наскільки я розумію і в Павлограді. Таким чином статтю 29 ЗУ «Про ЖКП» до ОСББ застосувати НЕМОЖЛИВО.

Крім цього наше ОСББ у суді відхрещувалось усіма правдами і неправдами від статусу балансоутримувача, управителя та виконавця послуг, а також від укладення будь-яких договорів взагалі. У судовому засіданні наша голова правління навіть заявила, що якщо її злбов’яжуть укладати договори із власниками квартир, то вона звільниться.

То до чого тут 22 стаття ЗУ «Про ОСББ», тим більше, що в ній прямо прописано: «Кошти, що сплачуються власниками приміщень за надані їм комунальні послуги, можуть ЗГІДНО З УКЛАДЕНИМИ ДОГОВОРАМИ надходити на рахунок об\\\'єднання для накопичення і наступного перерахунку підприємствам, організаціям, які надають ці послуги. Перерахування коштів підприємствам, організаціям, які надають послуги, здійснюється щомісячно у визначений день відповідно до договору між об\\\'єднанням і цими підприємствами, організаціями.»

Тобто члени ОСББ можуть перераховувати кошти на рахунок ОСББ виключно на підставі договорів між ними та ОСББ (які не укладались), а не між ОСББ та зовнішніми виконавцями.

В тій же статті також зазначено: «Власники квартир, приміщень, ЩО НЕ ОБЛАДНАНІ ПРИЛАДАМИ ОБЛІКУ, ЗОБОВ\\\'ЯЗАНІ УКЛАСТИ ДОГОВІР про обслуговування та оплату комунальних послуг з управителем незалежно від членства в об\\\'єднанні.»

Не знаю як де, а в нас лічильники опалення відсутні, договорів знову ж таки нема.

Так кому повинні платити за комунальні послуги власники – члени ОСББ за умови відсутності будь яких договорів взагалі?

До чого тут довбане ОСББ, яке проігнорувавши законодавство відмовилося укладати договори із власниками, не являючись суб’єктом надання ЖК послуг, стягує кошти, що законом віднесено виключно до функцій управителя?

Кому писати претензії в разі неналежної якості комунальних послуг?

Тут, Віктор Іванович, уже недостатньо наведення цитат з законів, я їх суду вже наводив, а отримав рішення основане виключно на політичній доцільності. Доля ОСББ мене не цікавить взагалі. Питання в тому, як і від кого добитися дотримання моїх прав споживача комунальних послуг, чітко прописаних в законодавстві?

ОСББ в цьому разі є нікому непотрібною прокладкою між споживачем і виконавцем.

Так навіщо нам такі ОСББ? З УЖГ/ЖЕКом боротися простіше.
Записаний

Арсен

• Гість
Для Nashe misto
« Reply #4 : 10 Квітня 2008, 10:45:26 »

800 x 1131, 96 кБ
Для Nashe misto

Не знаю чим Вам допоможе відповідь міністерства, як на мене то є два шляхи для ОСББ - внесення змін до законодавства із чітким визначенням їх статусу, або ліквідація. Враховуючи рівень самосвідомості наших громадян, я думаю ліквідація краще.

Від ВР я отримав тільки відписки.
Записаний

Арсен

• Гість
+
« Reply #5 : 10 Квітня 2008, 10:46:21 »

800 x 1131, 112 кБ
+
Записаний

Арсен

• Гість
+
« Reply #6 : 10 Квітня 2008, 10:46:50 »

800 x 1131, 61 кБ
+
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Не можу погодитися з висновком Арсена : "Ще раз хочу наголосити, що балансоутримувача в нас НЕМАЄ ВЗАГАЛІ і ніколи не було."

Насправді, це зовсім не так. Кожен будинок після прийняття його в експлуатацію перебуває на балансі тієї чи іншої житлово-експлуатаційної організації. Якщо ОСББ не взяло будинок на свій баланс, то це не означає, що балансоутримувача не існує в природі. Невірно також, що ОСББ взагалі не приймають будинки на свій баланс. Не скажу, добре це чи погано, але у Києві десятки таких ОСББ, які утримують будинки на власному балансі. Я вже не кажу про ЖБК. Проте конфлікти між керівниками ОСББ і мешканцями - членами та не членами ОСББ - від цього не зникають. В основному тому, що у нашій країні більш-менш важливі посади завойовують або злочинці, або ідіоти. Приклад - мери міст Києва, Харкова, ба, навіть таких невеликих і відносно нових міст, як Славутич. Те ж саме стосується переважної більшості ОСББ і ЖБК. Тому життя слід сприймати таким, яким воно є. І поступово покращувати ситуацію для нових поколінь. Для нинішніх поколінь щось покращити вже сьогодні (по Януковичу) не вдасться.

Стосовно ст. 22 ЗУ про ОСББ - вона вступає в пряме протиріччя з ЗУ "Про теплопостачання", "Про питну воду і питне водопостачання", "Про житвово-комунальні послуги". Останній закон має вищу юридичну силу, оскільки Закон про ОСББ приймався тоді, коли Закону про ЖКП і в помині не було. Закон про ЖКП є спеціальним законом, який регулює відносини у цій сфері, є законом прямої дії, стосується усіх суб\\\'єктів у даній сфері. При вирішенні цивільних справ у суді суперечності діючого законодавства не є підставою для суду відмовити у вирішенні спірних питань. Юристам це повинно бути зрозумілим. Не юристам - залежно від рівня правосвідомості. Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності (цитата з Основного Закону).
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email