'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Призначення субсидій з ЖКП після 1 травня 2017 р.  (Прочитано 27221 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

stepan

• *
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

Вважаю доцільним створити тему з обговорення питань призначення субсидій з ЖКП, в зв’язку зі змінами, які сталися 1 травня 2017 р. в постанові уряду, стосовно призначення субсидій.
В моєму випадку, я звернувся до бухгалтерії свого ЖЕКу(зараз бухгалтерія входить до так званого «Сервісного центру»), та обговорив можливість укладення договору про реструктуризацію боргу(приблизно 25000грн), так як мені було відмовленно в призначенні субсидії з 1 травня 2017 р., та однією з умов призначення субсидії згідно постанови уряду є укладання договору про реструктерізацію боргу.
Головний бухгалтер, при обговоренні умов укладання договору, звернулась до юрисконсульта (чи то ЖЕКу, чи то «Сервісного центру»….не зрозумів), і він заявив, що не вважає за можливе укладати зі мною угоду про реструктуризацію, в зв’язку з тим, що між мною на «КП»(структурним підрозділом якого є ЖЕК) тягнеться судовий процес, а також є другий вже скасований судовий наказ.
Після цієї відмови в украденні договору, я звернувся до «Сервісного центру» з офіційною заявою про моє прохання укласти договір про реструктуризацію боргу, на що отримав відповідь, яку я тут викладаю....
Тобто відповідь містить рекомендацію мені звернутись до тих працівників "КП" (ЖЕК, Серв.центр), які мені відмовили в укладанні договору....
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Дивина... Як Ви "встигли" накопичити... 25000 грн. "боргу" за 27 місяців (або навіть менше)?  :o
КП "Керуючи компанії..." є виконавцями ЖКП лише з травня 2015 року!
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Дивина... Як Ви "встигли" накопичити... 25000 грн. "боргу" за 27 місяців (або навіть менше)?  :o
КП "Керуючи компанії..." є виконавцями ЖКП лише з травня 2015 року!
"Керуюча компанія" раніше називалась КП "Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду Соломянського району м.Києва...", а ця КП "Дирекція" надала до суду копію угоди, яку вона укладала з виконавцем послуг "КП Залізничне".
А Соломянська РДА на мій запит відповіла, що між "КП Залізничне" і ПАТ "Київенерго" та ПАТ АТ "Київводоканал" існували договірні відносини з 01.04.2010р. по 01.11.2012 р.
« Останнє редагування: 07 Серпня 2017, 23:56:08 від stepan »
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

"Керуюча компанія" раніше називалась КП "Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду Соломянського району м.Києва..."
Ви перевіряли в ЄДРПОУ - Ідентифікаційний код юридичної особи у них однаковий? Тобто, було тільки перейменування, а не утворення нової юридичної особи? Бо в Дарницькому районі було утворення нової юридичної особи - нового КП.

П.С. Так, дійсно, у рішенні Київської міської ради № 270/270 від 9 жовтня 2014 року "Про удосконалення структури управління житлово-комунальним господарством міста Києва." сказано:
Цитувати
23. Перейменувати комунальне підприємство «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду» Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації» в комунальне підприємство «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Солом’янського району м.. Києва» та віднести його до сфери управління Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації.
Значить Вам не повезло... Побачимо, що відповість на мій запит Мінсоцполітики...

« Останнє редагування: 08 Серпня 2017, 02:39:28 від Олександр_2015 »
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Побачимо, що відповість на мій запит Мінсоцполітики...
Що цей Мінсоц... може відповісти, якщо прийшла команда зверху - максимально скоротити виплати по субсидіям?
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Вчора на одному з каналів Zello(через Android додаток) давав інтерв"ю депутат ВР Мустафа Наєм, я йому задав питання про позбавлення субсидій боржників за ЖКП, він сказав, що вважає це не справедливим, і пообіцяв розібратись у питанні детально, та надати відповідь на його сторінці в фейсбуці.
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Вчора на одному з каналів Zello(через Android додаток) давав інтерв"ю депутат ВР Мустафа Наєм, я йому задав питання про позбавлення субсидій боржників за ЖКП, він сказав, що вважає це не справедливим, і пообіцяв розібратись у питанні детально, та надати відповідь на його сторінці в фейсбуці.
Позбавляти субсидій за борги за ЖКП правильно, але якщо була така умова при оформленні субсидії, людину про це повідомили, вона на це погодилась, але все одно почала створювати борги (саме у період отримання субсидії). Все інше - "від лукавого". (Звісно, якщо не було "непереборної сили" - стихійне лихо, хвороба і т.ін.)
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Побачимо, що відповість на мій запит Мінсоцполітики...

Що цей Мінсоц... може відповісти, якщо прийшла команда зверху - максимально скоротити виплати по субсидіям?
Можете направити цей запит:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=9845.msg58945.html#msg58945
також до Мінюсту. Але вони приймають виключно підписані інформаційні запити!
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Позбавляти субсидій за борги за ЖКП правильно, але якщо була така умова при оформленні субсидії, людину про це повідомили, вона на це погодилась, але все одно почала створювати борги (саме у період отримання субсидії). Все інше - "від лукавого". (Звісно, якщо не було "непереборної сили" - стихійне лихо, хвороба і т.ін.)
Вас не питають згоди - чи опалювати Вашу квартиру, чи ні, і стягують кошти за тепло, якого ви не замовляли, а Ви хочете, щоб Вас запитували, чи позбавляти Вас субсидій за борги, чи ні....
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Вас не питають згоди - чи опалювати Вашу квартиру, чи ні, і стягують кошти за тепло, якого ви не замовляли, а Ви хочете, щоб Вас запитували, чи позбавляти Вас субсидій за борги, чи ні....
Я написав не "запитали", а "повідомили". Це не одне й теж. Що до "стягують кошти за тепло, якого ви не замовляли" - знов невірно, бо людина, коли купляла квартиру, знала про те, що в будинку є ЖКП "ЦО" і погодилась не такі обставини. І я вважаю, що правильно, коли людина самовільно "відключилась" від "ЦО", то вона все одно повинна платити за цю ЖКП, бо її квартиру опалюють сусіди.
« Останнє редагування: 08 Серпня 2017, 23:02:38 від Олександр_2015 »
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

І я вважаю, що правильно, коли людина самовільно "відключилась" від "ЦО", то вона все одно повинна платити за цю ЖКП, бо її опалюють сусіди.
Тоді за цією логікою потрібно заборонити індивідуальні лічильники тепла у квартирах, "бо її опалюють сусіди"...
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

І я вважаю, що правильно, коли людина самовільно "відключилась" від "ЦО", то вона все одно повинна платити за цю ЖКП, бо її опалюють сусіди.
Тоді за цією логікою потрібно заборонити індивідуальні лічильники тепла у квартирах, "бо її опалюють сусіди"...
Ви забули, що є ще МЗК. За них треба платити всім. І заборона теплолічильників тут не до чого - просто ті, хто без квартирних теплолічильників, будуть платити за різницю між кількістю гігакалорій, яку нарахував загальнобудинковий теплолічильник, та сумою гігакалорій, які нарахували всі квартирні теплолічильники. І це також правильно.
« Останнє редагування: 08 Серпня 2017, 23:14:12 від Олександр_2015 »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Звісно така умова була. Субсидіанту надається повідомлення в якому йому повідомляють про обов'язковість сплати "його долі" у вартості послуги. Підписуючи заяву, майбутній субсидіант повинен розуміти, що його стосуватимуться всі законодавчі і нормативні акти щодо субсидіювання комунальних послуг. І повинен цікавитися їх змістом.
Цитувати
Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності.
ст. 68 Конституції України.
 ПОЛОЖЕННЯ  про порядок призначення та надання населенню субсидій   для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг,  придбання скрапленого газу, твердого та пічного побутового (рідкого) палива
редакція 1995р.
Цитувати
Житлово-комунальні   організації   зобов'язані   систематично повідомляти  службам  для надання субсидій відомості про власників (наймачів)  житла,  які  не  внесли  платежі у межах встановленого відсотка    середньомісячного    сукупного   доходу сім'ї   за житлово-комунальні  послуги  за  попередній  місяць, для прийняття рішення про надання субсидій.
редакція 1996р.
Цитувати
За  поданням  житлово-експлуатаційних  організацій, об'єднань (товариств)    співвласників    багатоквартирного    будинку    та організацій-надавачів    комунальних   послуг   виплата   субсидій припиняється  сім'ї,  яка  не провадить оплати відповідної частини житлово-комунальних  послуг.  (  Абзац другий пункту 18 в редакції Постанови КМ N 541 ( 541-96-п ) від 22.05.96 )
редакція 2009р.:
Цитувати
"за поданням житлово-експлуатаційних  організацій, житлово-будівельних (житлових) кооперативів,  об'єднань співвласників багатоквартирного будинку та організацій, що надають житлово-комунальні  послуги,  якщо  громадянин,  якому  призначено субсидію, не сплачує відповідну частку житлово-комунальних послуг, за  винятком випадків,  пов'язаних із затримкою виплати заробітної плати, пенсії    тощо,    яка     підтверджується     відповідними документами, -  з місяця,  в якому надійшло таке подання.  Подання надається зазначеними організаціями органам праці  та  соціального захисту  населення  до  10 числа місяця,  що настає за місяцем,  в якому виникли такі обставини;"
ця редакія чинна ( з деякими змінами)
Цитувати
20. Надання раніше призначеної субсидії припиняється:
     за      поданням     житлово-експлуатаційних     організацій, житлово-будівельних     (житлових)     кооперативів,     об'єднань співвласників багатоквартирного будинку та організацій, що надають
житлово-комунальні  послуги,  якщо  громадянин,  якому призначено субсидію,  не   сплачує  вартість  фактично  спожитої  послуги  з урахуванням  розміру  призначеної  субсидії, за винятком випадків,
пов'язаних із затримкою виплати заробітної плати, пенсії тощо, яка підтверджується  відповідними  документами,  -  з  місяця, в якому надійшло таке подання. Подання надається зазначеними організаціями структурним  підрозділам з питань соціального захисту населення до 10  числа  місяця,  що  настає  за  місяцем,  в якому виникли такі обставини;
  Просто КП раніше не поспішали цим користуватися, бо втрачали хоть якісь надходження (від УПСЗН). Для призначення субсидії вперше,  наявність боргу значення не має.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Звісно така умова була. Субсидіанту надається повідомлення в якому йому повідомляють про обов'язковість сплати "його долі" у вартості послуги. Підписуючи заяву, майбутній субсидіант повинен розуміти, що його стосуватимуться всі законодавчі і нормативні акти щодо субсидіювання комунальних послуг. І повинен цікавитися їх змістом.

А як щодо боргів за ЖКП за період часу, коли я не отримував ніяких субсидій, тобто за період з 2010р. по 2014р., чи ще раніше?
Ці борги повинні впливати на рішення про призначення субсидій на період з червня 2017 р.?
У мене наприклад є борг перед Комунальним підприємством КП УЖГ http://gro-za.org/forum/index.php?topic=9787.msg17631.html#msg17631 за період з квітня 2007р. до  01.04.2008р., яке виграло судовий процесс у мене, але не зверталось до виконавчої служби...
То це теж вважається на сьогодні моїм боргом за ЖКП, і на підставі цього мені можуть відмовити в призначенні субсидії?
« Останнє редагування: 09 Серпня 2017, 14:46:08 від stepan »
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

ЗМІНИ,
що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України

1. У Положенні про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива,

“Після закінчення строку отримання субсидії структурні підрозділи з питань соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді (крім орендарів житлового приміщення, осіб, яким субсидія була призначена за зареєстрованим місцем перебування, та осіб, які звертаються за субсидією на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива). Для цього структурні підрозділи з питань соціального захисту населення збирають необхідну інформацію у порядку, передбаченому пунктом 13 цього Положення, без звернення громадян і протягом десяти днів після отримання зазначеної інформації приймають рішення про призначення (непризначення) субсидії та інформують про прийняте рішення громадян. У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний строк не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує особу. Якщо протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку - з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору. Зазначений строк може бути продовжений на підставі рішення районної, районної у містах Києві і Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її створення) ради або комісії, яка ними утворюється, за наявності поважних причин.
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/300-2017-%D0%BF
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email