'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Призначення субсидій з ЖКП після 1 травня 2017 р.  (Прочитано 27214 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

В моєму випадку позивач 10 місяців не звертався до виконавчої служби,
В 2011-2016р.р. строк пред'явлення був 1 рік.
Записаний

bav

• *
  • City: Київ
    • Перегляд профілю

"Боржнику повідомляється, що він може добровільно виконати рішення суду. Якщо не буде сплачувати добровільно, тоді до суми боргу нараховується додатково ще 10%. 2% із цієї суми йде тому виконавцю, який виконав необхідні дії по стягненню боргу"

https://www.epravda.com.ua/news/2017/08/29/628469/
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

В моєму випадку позивач 10 місяців не звертався до виконавчої служби,
В 2011-2016р.р. строк пред'явлення був 1 рік.
Так, а з 05.10.2016 - 3 роки.
Записаний

stepan

• *
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

Вчора на одному з каналів Zello(через Android додаток) давав інтерв"ю депутат ВР Мустафа Наєм, я йому задав питання про позбавлення субсидій боржників за ЖКП, він сказав, що вважає це не справедливим, і пообіцяв розібратись у питанні детально, та надати відповідь на його сторінці в фейсбуці.

А от і відповідь надійшла від КМУ на моє питання до Мустафи...я йому сформував питання саме про випадок позбавлення субсидій боржників за ЖКП коли є наявним тривалий судовий спір між КП та боржником -

Цитувати
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 13 вересня 2017 р. № 735
Київ

Про внесення змін до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива

Кабінет Міністрів України постановляє:
четверте речення абзацу одинадцятого пункту 14 після слів “або укладення договору про її реструктуризацію” доповнити словами “, або оскарження заборгованості в судовому порядку (у тому числі до винесення рішення судом);
http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/735-2017-%D0%BF

Якщо це зробив Мустафа Наєм, то йому щиро дякую!
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Тепер абзац зміненої постанови КМУ остаточно на сьогодні виглядає так -
Цитувати
Після   закінчення   строку   отримання  субсидії  структурні
підрозділи  з  питань  соціального  захисту  населення  самостійно
здійснюють   розрахунок   субсидії   на   наступний   період   для
домогосподарств,  які  отримували  субсидію у попередньому періоді
(крім  орендарів  житлового  приміщення,  осіб, яким субсидія була
призначена  за  зареєстрованим  місцем  перебування,  та осіб, які
звертаються  за  субсидією на придбання скрапленого газу, твердого
та  рідкого  пічного  побутового  палива).  Для  цього  структурні
підрозділи   з   питань  соціального  захисту  населення  збирають
необхідну  інформацію  у  порядку,  передбаченому пунктом 13 цього
Положення,  без  звернення  громадян  і протягом десяти днів після
отримання  зазначеної інформації приймають рішення про призначення
(непризначення)   субсидії  та  інформують  про  прийняте  рішення
громадян.  У  разі  отримання інформації про прострочену понад два
місяці   заборгованість   з  оплати  послуг,  загальна  сума  якої
перевищує  двадцять  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян,
субсидія  на  наступний строк не призначається, про що структурний
підрозділ  з  питань соціального захисту населення інформує особу.
Якщо  протягом  двох місяців з дати інформування про непризначення
субсидії  на  наступний  строк громадянин документально підтвердив
сплату    заборгованості    або    укладення   договору   про   її
реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку
(у  тому числі до винесення рішення судом), субсидія призначається
з  дати  закінчення дії попередньої субсидії
,
в іншому випадку - з
місяця,   в   якому  громадянин  документально  підтвердив  сплату
заборгованості  або укладення договору. Зазначений строк може бути
продовжений  на підставі рішення районної, районної у містах Києві
і   Севастополі  держадміністрації,  виконавчого  органу  міської,
районної  у місті (у разі її створення) ради або комісії, яка ними
утворюється,  за  наявності  поважних  причин. { Абзац одинадцятий
пункту  14  в  редакції  Постанови  КМ  N  300  ( 300-2017-п ) від
26.04.2017;  із  змінами,  внесеними згідно з Постановами КМ N 609
(   609-2017-п  )  від  18.08.2017,  N  735  (  735-2017-п  )  від
13.09.2017 }
http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/735-2017-%D0%BF
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

А от і відповідь надійшла від КМУ ...
Цитувати
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 13 вересня 2017 р. № 735
Це вже інша справа!
« Останнє редагування: 25 Жовтня 2017, 14:02:51 від Юрій Васильович »
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Як стало мені відомо від працівників УПСЗН - якщо особі відмовлено в призначенні субсидії з 1 травня 2017 р. на підставі заборгованості за ЖКП, то особа може подати нову заяву до УПСЗН, про призначення субсидії з 1 листопада 2017 р., і субсидія буде призначена на час опалювального періоду(до 1 травня 2018 р.) не залежно від наявної у особи заборгованості за ЖКП.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Потім нову з 01.05.2018р. Потім нову з 01.10.2018р., з 01.05.2019р.... і т.д.
Проблема тільки, чи прийматимуть? А так все вірно, під час першого звернення процедура перевірки на наявність боргів не передбачена. Принаймні покищо...

На що ці "працівники УПСЗН" посилаються?  Постанова не змінювалась... Є "вказівки" міністерства? Чи в різних УПСЗН буде по різному?
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Потім нову з 01.05.2018р. Потім нову з 01.10.2018р., з 01.05.2019р.... і т.д.
Проблема тільки, чи прийматимуть? А так все вірно, під час першого звернення процедура перевірки на наявність боргів не передбачена. Принаймні покищо...
Це питання на яке я поки що не маю відповіді - "чи призначать субсидію з 01.05.2018 р., за наявності боргу за ЖКП, та при поданні "нової заяви" про призначення субсидії?"
Можливо доведеться знову пропустити період з 01.05.2018 р. по 01.10.2018 р., і тільки в цьому випадку "нова заява" не буде перевірятись на наявність боргу за ЖКП.
Записаний

bav

• *
    • Перегляд профілю

СУБСИДІЮ ПРИЗНАЧАЮТЬ НАВІТЬ ПРИ НАЯВНОСТІ БОРГУ, але це велика ТАЄМНИЦЯ, яку розкрила мені омбудсмен (на моє звернення).
Отже, я подав скаргу
(click to show/hide)
і мені щвиденько призначили субсидію, чого бажаю ВСІМ, хто її потребує.

У вкладенні "Скарга до КМДА"  та Лист Мінсоцполітики № 8 - 1948/17-87
« Останнє редагування: 19 Січня 2018, 21:47:39 від Юрій Васильович »
Записаний

bav

• *
    • Перегляд профілю

Як стало мені відомо від працівників УПСЗН - якщо особі відмовлено в призначенні субсидії з 1 травня 2017 р. на підставі заборгованості за ЖКП, то особа може подати нову заяву до УПСЗН, про призначення субсидії з 1 листопада 2017 р., і субсидія буде призначена на час опалювального періоду(до 1 травня 2018 р.) не залежно від наявної у особи заборгованості за ЖКП.
Вам повезло з працівником, який це озвучив. Крім того він мав би повідомити про те, що субсидіант може відмовитися від ОДНІЄЇ послуги (наприклад утримання будинків, за якою і значяться БЕЗНАДІЙНІ "борги"). Але це велика таємниця, нажаль.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

СУБСИДІЮ ПРИЗНАЧАЮТЬ НАВІТЬ ПРИ НАЯВНОСТІ БОРГУ, але це велика ТАЄМНИЦЯ, яку розкрила мені омбудсмен (на моє звернення).
Це давно не таємниця. Всім відомо, що під час першого звернення наявність боргів не розглядається. Інформацію про борги УПСЗН приймає лише під  час чергового (на наступний рік) призначення субсидії. Черговий перерахунок здійснюється у травні.  Саме тому у жовтні УПСЗН не витребовують від КП відомості про склад зареєстрованих та переллік послуг.  Тому КП фізично у жовтні не мають можливості надавати повідомлення про боржників.
Як стало мені відомо від Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини, куди я звертався із заявою про відмову у призначення мені субсидії, та відповіді Мінсоцполітики №8-1948/17-87 від 16.08.2017 (додається) «Додатково повідомляємо, що інформація від організацій-надавачів послуг про заборгованість береться до уваги лише щодо послуг, зазначених у заяві про призначення субсидії, та лише у випадку її автоматичного призначення на наступний період (після закінчення попереднього опалювального періоду). При призначенні субсидії вперше чи за новим зверненням та при розрахунку субсидії на опалювальний сезон наявність заборгованості не враховується».
Навіть дурню зрозуміло, що інформацію про борги мають змогу подати тільки ті  КП,  послуги  яких отримує (і відповідно вказує у заяві) заявник.  Якщо заявник якусь послугу не вказує,  то ніякиих запитів до цього КП від УПСЗН і не надходить.  Але і субсидія на цю послугу призначена не буде...
Ваша заява можливо комусь стане у нагоді. Але було б значно краще, якби Ви виклали відповіді, на які у заяві посилаєтесь.
і мені щвиденько призначили субсидію,
Це добре, за Вас можна порадіти.
Але значно цікавішим є питання: чи Ви отримали відповіді на поставлені питання?
Цитувати
1.   Зробити перерахунок по заяві від 12 квітня 2017 року №170412093725998 та надати відповідне письмове обґрунтування суми призначеної субсидії.
2.   ..... та надати письмове обґрунтування суми призначеної субсидії.
3.   Надати відповідне письмове роз'яснення про безпідставність не прийняття заяв і відмов у наданні субсидії через наявність заборгованостей ЖКП.
4.   Вирішити питання про призначення та перерахунок субсидії за жовтень – грудень 2017 року (новий опалювальний період), за час неприйняття заяви від 02.10.2017 р.
Особливо цікавим є перше питання...
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Вам повезло з працівником, який це озвучив. Крім того він мав би повідомити про те, що субсидіант може відмовитися від ОДНІЄЇ послуги (наприклад утримання будинків, за якою і значяться БЕЗНАДІЙНІ "борги"). Але це велика таємниця, нажаль.
Та ніяка це не таємниця. Ви можете відмовитися від будь-яких послуг окрім Утримання будинку та ЦО. У сенсі відмовитися від ОТРИМАННЯ послуг. Але, я так розумію, що Ви не це мали на увазі, просто невдало висловили думку...  Ви мали на увазі відмовитися від надання субсидії по якійсь з послуг? Так будь ласка.... Хоть від усіх...
Якщо є борг по одній послузі, то такий спосіб отримати субсидію на інші є цілком можливим, як варіант...
Записаний

bav

• *
    • Перегляд профілю

1. Якщо таємниця була всім відома, то чому ніхто не запропонував як вирішити питання боргів?
2. В заві я посилався лише на відповідь Мінсоцполітики, яка на 3 стрінках теж оприлюднена файл pdf
3. Відповідь була не за предметом звернення, як завжди. Та безглузда, тому наступна скарга така
(click to show/hide)
« Останнє редагування: 19 Січня 2018, 20:46:37 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

1. Якщо таємниця була всім відома, то чому ніхто не запропонував як вирішити питання боргів?
Ви мабуть мали на увазі проблему призначення субсидії за наявності боргів? 1. Те, що під час першого звернення наявність боргів не розглядається, озвучувалось.
2. Те. що після відмови у травні, за  новою заявою у жовтні призначають, озвучувалось.
3. Те, що борги по тій жкп, що зараз не надається, чи борг перед тим КП, яке зараз послугу не надає ( в заяві не вказується) не впливають на надання субсидії, озвучувалось.
4. Те, що можно якусь послугу не включити до списку, є й так очевидним. До того ж тоді по цій послузі доведеться або сплачувати 100%, або накопичувати борг далі. А дописувачів це теж не задовільняло.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email