'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Робота по скасуванню судового наказу в Печерському р/с  (Прочитано 36112 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

andrk

• *
  • City: Київ
    • Перегляд профілю

Щойно з засідання. Стягувач не з"явився, а в суді нема зворотнього повідомлення про вручення йому виклику. Тому перенесли засідання на 4-те число ("нема підтверджень того, що стягувач був повідомлений належним чином"). За словами судді, навіть нема зворотнього повідомлення про вручення виклику нам. Це трохи дивно, бо нам вручили ще 16-го, але змушений був погодитися, бо не маю іншої інформації.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Копію ТЗ с/з отримали? Повістку на наступне с/з отримали? ВІдмітки на сьогоднішній повістці про дату і час перебування в с/з проставлені? Бо вже від Вас комунальники не одчепляться. Пропоную продумати та подавати власні позови.
Записаний

andrk

• *
    • Перегляд профілю

Про копію ТЗ не питав (все ж таки вперше у суді), про повістку на наступне засідання запитав, суддя відповів "Вас повідомлено у судовому засіданні".  Далі на аркуші секретар написала "про дату засідання 04.04 повідомлені", під чим ми підписалися, аркуш залишився в суді. На сьогоднішній повістці відміток не ставили (це фактично не повістка, а лист, до якого додатком йшла копія ухвали). Підозрюєте, що цей перенос - підставний, і вони усе знищать, наче засідання не було? Ще з початку секретар пропонувала нам написати заяви з повідомленням про свою неявку, аби не виходити в зал і не фіксувати присутність, бо представник стягувача все одно не з"явився, однак ми відмовилися, і засідання відбулося.

Щодо позову до КП, ще не продумав цю тему,  однак чи убезпечить цей позов мене від їхнього позову?
Записаний

andrk

• *
    • Перегляд профілю

Отже, повернувся зараз із засідання. СН скасовано. Зараз почув ухвалу з голосу, письмову копію видадуть післязавтра (у них для цього години відведені в середу і п"ятницю). Дуже вдячний усім, хто допоміг мені скласти заяву! Як отримаю ухвалу, одразу опублікую.

З того що почув при зачитуванні ухвали: "боржники заявили, що сплачували за ЖКП, і про порушення строку давності" тому "заявлена сума не є безспірною" і СН підлягає скасуванню. Про відсутність договору, на жаль, не згадувалося.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Вітаю! Другий крок до перемоги зроблено!  :)

Це все дуже добре, але робота по скасуванню с/н не завершена.
1. Чи був присутній при оголошенні стягувач?
2. Якщо ні - Вам слід самому потурбуватись, взяти у секретаря та надіслати стягувачу р/л копію судового рішення.
3. Вам треба ще відслідкувати строки апеляційного оскарження.
І коли отримаєте рішення з відміткою "набрало законної сили" - от тоді буде перемога.
« Останнє редагування: 04 Квітня 2011, 14:33:50 від Тетяна Academia »
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Це все дуже добре, але робота по скасуванню с/н не завершена.
ЗАКОНЧЕНА!
Цитувати
Не имеет никаого значения!
Цитувати
2. Якщо ні - Вам слід самому потурбуватись, взяти у секретаря та надіслати стягувачу р/л копію судового рішення.
Тоже самое. Не нужно этого делать!
Цитувати
І коли отримаєте рішення з відміткою "набрало законної сили" - от тоді буде перемога.
Решение набирает силы СРАЗУ после оглашения.
Точнее с огланшением определения СН не может набрать силы (никогда)
Определение НЕ ОБЖАЛУЕТСЯ!
Записаний

andrk

• *
    • Перегляд профілю

Не був, як завжди.
Мені в принципі простіше віднести стягувачеві в канцелярію особисто. Питання: чи секретар надасть мені копію для стягувача (замість відправки йому поштою)? Чому мені слід потурбуватися про інформування стягувача про ухвалу? (начебто, не отримають ухвали - менше ймовірність оскарження, та й суд все одно надішле сам) I нарешті, якщо я нестиму стягувачу копію особисто, то мені треба брати з них підтвердження про вручення? і як?
Строки тут 5 днів, як на оскарження СН, чи тут діє загальний термін у 10 днів? Щодо відмітки "набрало законної сили" - я маю прийти до того ж секретаря після закінчення строку оскарження і отримати на своїй копії ухвали цю відмітку, так?

В останній момент побачив думку ВАВАНчика, теж взяв до відома, але

Цитувати
Определение НЕ ОБЖАЛУЕТСЯ!
З голосу чув при зачитуванні ухвали, що вона може бути оскаржена  в ап. порядку
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Тут повинна погодитись з ВАВАНчиком. Вибачте, кого заплутала, то не спеціально. Екстраполювала правила позовного провадження на наказне провадження.
Оскарженню с/н присвячені статті 105(1), 307, 361,363-366 ЦПК. Оскарження дії "скасування с/н" в ЦПК дійсно відсутнє.

Одночасно - в мене по судовим справам вже спрацьовує рефлекс - "слід справу повністю завершити". Пересвідчитись, що опонент отримав копії рішення і про це є належні докази.
При такому режимі - якось спокійніше. І Убезпечений від всяких несподіваток типу ап. скарг невідомо коли "неповідомленого" належним чином опонента.   (додано)
« Останнє редагування: 04 Квітня 2011, 15:30:45 від Тетяна Academia »
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

То что написано, это ОДНО, а так как по закону - ДРУГОЕ!
См. ЗАКОН, а не слушай что написано!
Записаний

andrk

• *
    • Перегляд профілю

Ось що знайшов у ЦПК

Цитувати
Стаття 293. Ухвали, на які можуть бути подані скарги окремо   від рішення суду
     1. Окремо   від   рішення   суду   можуть  бути  оскаржені  в апеляційному порядку ухвали суду першої інстанції щодо:
     1) відмови у прийнятті заяви про видачу судового  наказу  або скасуванні судового наказу;

Я вірно розумію, це не мій випадок? Йдеться про оскарження ухвали щодо відмови у скасуванні СН (а не ухвали щодо скасування СН)? Якщо ж оскаржити ухвалу неможливо, то повідомляти стягувача іншої причини нема?
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю
Записаний

Седой

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

andrk, искренне рад за Вас.
  У меня первое судебное заседание по рассмотрению моего заявления об отмене судебного приказа намечено на 07 апреля,  в связи с этим хотелось бы, по возможности, получить ответы на не-которые вопросы:

1. Предоставлялось ли Вам слово в суде или же за основу был принят только текст Вашего заявления?
если предоставлялось:
2.  На каком из аргументов Вы наиболее акцентировали внимание суда?
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Явка в суд для рассмотрения заявления НЕ ТРЕБУЕТСЯ!
Всем явившимся слово ОБЯЗАТЕЛЬНО предоставляется.
Записаний

Седой

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

У меня первое судебное заседание по рассмотрению моего заявления об отмене судебного приказа намечено на 07 апреля
Прошу прощения за неправильную формулировку, мною получена копия Ухвали про відкриття проваждення у справі и в ней назначена дата судебного заседания.
Записаний

andrk

• *
    • Перегляд профілю

1. Предоставлялось ли Вам слово в суде или же за основу был принят только текст Вашего заявления?
если предоставлялось:
2.  На каком из аргументов Вы наиболее акцентировали внимание суда?

Предоставлялось. Судья спросил, есть ли у меня что-то добавить к изложенному в заяве (ответил - нет). Далее попросил меня изложить вкратце свои аргументы. Я успел только упомянуть об отсутствии договора с ними, о том, что мы несмотря на это вносили плату ежемесясячно и о том, что в бухгалтерской справке от взыскателя не учтены все внесенные нами платежи. "То есть Вы платили, а взыскатель утверждает, что нет?" - "Да". "Долг свой признаете? признаете частично?" - "Вообще не признаем!" После этого судья удалился а совещательную комнату.

Но ситуация у каждого своя, и у каждого судьи подход тоже свой.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email