'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.


Відповідь

Ім'я:
Email:
Тема:
Іконка повідомлення:

Вкладення:
(Clear Attachment)
(Вкладення)
Restrictions: 4 per post, maximum total size 24000KB, maximum individual size 8000KB
Verification:

підказка: натисніть alt+s для відправлення або alt+p для перегляду повідомлення


Повідомлення в цій темі

Автор: Тетяна Academia
« : 27 Грудня 2010, 10:20:48 »

Пане BarBOSS! Подивіться поруч гілку "Принципове питання щодо рахунків КП ГІОЦ" http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5392.0.html
Особливо пости пана Перо (http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5392.msg17525.html#msg17525). Тільки доведеться відфільтрувати особливості Києва та його монстра КП ГІОЦ КМДА

В частині 3... Розмір щомісячної плати в частині 3.
Може. Не перевіряла, скопіювала з посту Людмили.  :)
Автор: BarBOSS
« : 27 Грудня 2010, 10:13:22 »

В частині 3... Розмір щомісячної плати в частині 3.
Автор: Тетяна Academia
« : 27 Грудня 2010, 08:33:16 »

Якщо тариф Вас не влаштовує. Варіанти дій:
1. Повідомляєте письмово виконавця послуг, що Вас наданий договір не влаштовує, тому що ... (розрахунок ек. витрат не здійснений, прозорість не забезпечена, тарифи не відповідають вимогам ПКМУ 529, держ. акту на землю немає) На скільки вистачить фантазії, в межах вимог чинного законодавства.
2. Подаєте виконавцю оферту (Відповідно до ст.641 ЦК України пропоную укласти договір. 2 екземпляри договору надаються. Прошу протягом 1 місяця підписати, поставити печатки, 1 екземпляр повернути). На всіх аркушах договорів нижніми колонтитулами виводите "Виконавець   Споживач" і підписуєте кожну сторіночку (щоб не підмінили текст).
В частині 2 договору прописуєте, наприклад, таке формулювання:
"Невідкладною частиною договору є копія рішення органу місцевого самоврядування про затвердження тарифів на послуги, що додаються до договору. Вищевказаний додаток відсутній на момент укладання договору."
В частині 4 договору прописуєте, наприклад, таке формулювання:
"Розмір щомісячної плати за надані послуги на момент укладення цього договору є невизначеним через відсутність додатку, визначеного пунктом 2 цього договору як невідкладна частина."
(подивіться тему пані Людмили http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5397.msg17541.html#msg17541)

Чому нова оферта, а не додаткові угоди? Ви дієте виключно у відповідності до законодавства. Якщо КП бажає - нехай воно ініціює протоколи розбіжностей. Ви матимете докази невідповідності законодавству їх вимог. На підставі ст 646 ЦК України Ви обнуляєте всі попередні переговори і отримуєте досить швидко докази для судового вирішення спору.
Автор: BarBOSS
« : 27 Грудня 2010, 02:13:48 »

В том -то всё и дело, что не устраивают!  Не устраивает размер платы больше 2-х грн. за м.кв.( вывоз мусора сюда не входит, по ПКМУ№630 договор не заключают). Не устраивает качество предоставляемых услуг, а точнее их отсутствие. Не устраивает то, что в КП не смогли толком обосновать ни одну составляющую тарифа: нет чёткого определения придомовой территории, нет документального подтверждения   (не)предоставленных услуг. Общественных слушаний по ПКМУ №529, естественно, никто не проводил.
Автор: Олександр
« : 27 Грудня 2010, 00:33:02 »

Думаю, что если тарифы, указанные в предложенном договоре, Вас устраивают и все остальные формальности соблюдены, то можно договор подписывать. Тем более, что копия решения ОМС об утверждении тарифов у Вас есть и она будет приложением к договору. А насколько легитимные тарифы - думаю, что этот вопрос второстепенный. Пусть этот вопрос ваше КП волнует...
Автор: BarBOSS
« : 26 Грудня 2010, 17:33:05 »

Здравствуйте уважаемые форумчане. Стараюсь внимательно следить за всеми новостями на форуме. Учитывая вашу загруженность, стараюсь лишний раз не отвлекать вас и ищу ответы самостоятельно. Возникла ситуация: я подал в свое КП предложение на заключение договоров по ПКМУ № 529 И 630. ( я сознательно не употребляю термин " оферта" - у нас провинция и столь непонятное слово приводит в ступор некоторых сотрудников КП). По ПКМУ №630 со второго раза удалось выбить из них официальный отказ от заключения договора. Хотя по решению ОМС именно эта организация назначена исполнителем коммунальных услуг. По этому вопросу дорога одна - в суд. При заключении договора по ПКМУ №529 возникла такая ситуация: они предоставили мне проект договора, который не отличается от типового. Но. В пункте 2 ПКМУ №529 говорится, что неотъемлемой частью договора является решение ОМС об утверждении тарифов. Мне удалось раздобыть это решение, и вот там - внимание, тарифы утверждены по ПКМУ№560, которое было отменено в мае 2009г. ВОПРОС: имеет ли право КП заключать договор по тарифам утверждённым по ПКМУ №560, если проект договора по ПКМУ №529. Ведь формирование тарифа по ПКМУ №529 несколько отличается от ПКМУ№529. Может ли это стать поводом считать, что тарифа на данный момент нет. Что посоветуете?
Автор: Тетяна Academia
« : 23 Грудня 2010, 15:31:41 »

Шановний  flat
Дякую Андрій, Юрій Васильович за відповіді. Я так зрозумів, що можна звернутися до суду с позовм і, взагалі не сплачувати за "утримання", з міркуваннь, що "я не зобов'язаний утримувати власність, яка мені не належить"? Або з цієї підстави домогтися перерахування тарифу?
Перш ніж приймати рішення "нічого не сплачувати з якихось міркувань", оцініть власні сили. Звернутись до суду з позовом - це далеко не означає виграти справу. З матеріалів форуму можна дізнатись, скільки абсолютно обгрунтованих вимог споживачів ЖКП відхилялись неправосудними рішеннями судів. Для отримання позитивного судового рішення ще слід докласти багато зусиль, витратити багато часу, фактично освоїти нову спеціальність, набути в ній досвіду...
Автор: Юрій Васильович
« : 23 Грудня 2010, 14:54:13 »

Дякую Андрій, Юрій Васильович за відповіді. Я так зрозумів, що можна звернутися до суду с позовм і, взагалі не сплачувати за "утримання", з міркуваннь, що "я не зобов'язаний утримувати власність, яка мені не належить"? Або з цієї підстави домогтися перерахування тарифу?

Цитувати
Проживаю в Деснянском районе Киева

В Києві деякі тарифи скасовані рішеннями судів, тож можете звертатись до суду з позовами про зобов`язання провести перерахунок в частині скасування зайвих нарахувань за час коли комунальники нараховували по скасованим тарифам. Також можете вимагати виключення з тарифу складової "утримання прибудинкової території" через її невизначеність через відсутність земельного акту. Вивчайте справи Віктора Івановича на цьому сайті та на попередніх :http://gro-za.io.ua/journal_0  та  http://viki1234.io.ua/
Автор: flat
« : 23 Грудня 2010, 10:59:48 »

Дякую Андрій, Юрій Васильович за відповіді. Я так зрозумів, що можна звернутися до суду с позовм і, взагалі не сплачувати за "утримання", з міркуваннь, що "я не зобов'язаний утримувати власність, яка мені не належить"? Або з цієї підстави домогтися перерахування тарифу?
Автор: Юрій Васильович
« : 23 Грудня 2010, 10:37:22 »

Цитувати
чому я повинен за одну і туж послугу сплачувати втричі більше а ніж сусід? Я розумію, що існують якісь-там тарифи, методи розрахунку и т.п. А ле ж, в моєму випадку, де логіка? Що, тому, що в мене більша за площею квартира, двірник прибирає більшу площу прибудинкової територіїї, чи я виношу з хати більше сміття, аніж сусід?
Дуже важко знайти чорну кішку в темній кімнаті, особливо якщо її там нема. Це я про логіку.
А якщо по суті, то підчас нарахування платні за утримання будинку та прибудинкової території:
Цитувати
"5. Калькуляційною одиницею  є  1  кв.  метр  загальної  площі квартири   (житлового   приміщення   у   гуртожитку),  нежитлового приміщення у житловому будинку (гуртожитку). "
це норма "ПОРЯДКУ формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд  та прибудинкових територій " ( ПКМУ № 529 - 2009г.)   не подобається - оскаржуйте Постанову КМУ.
Правда стосовно сміття ця ж постанова дозволяє вивести цю послугу з послуги утримання будинку у окрему послугу.
Цитувати
Послуга з  вивезення  побутових  відходів може бути визначена згідно  з  рішенням  органу  місцевого  самоврядування  як  окрема комунальна  послуга.  У  такому  разі тариф на послуги з утримання будинків і споруд  та  прибудинкових  територій  визначається  без урахування витрат з вивезення побутових відходів.
В такому разі можливо здійснити розрахунки не з 1  кв.  метра а від кількості мешканців. Але на це потрібна воля органу місцевого самоврядування.

Стосовно території: якщо не існує земельного акту на цю територію, то вона належить громаді міста, то ж за кошти громади повинна утримуватись. Ви не зобов`язані утримувати власність що Вам не належить. Та владі вигідно на це заплющувати свої очі.

Автор: Андрій
« : 23 Грудня 2010, 09:59:19 »

Мене, як мешканця будинку, не влаштовує саме нарахування за обслуговування прибудинкової території.

Самостійно Вам ЖЕК нічого не перерахує. Якщо не влаштовує - звертайтеся до суду, але Ви повинні мати докази чому не влаштовує.
Оскільки спілкування в мене продовжується саме з Вами, хочу запитати. Як Ви вважаєте - чи є сенс починати "війну".

Для себе я сенс бачу. Є приклади виграних справ. Є вірогідність виграти. Можна набути певний юридичний досвід у вирішенні справ. Але це як на вершину гори зійти пішки, без підьомників. Сходити, чи не сходити - рішення приймаєте Ви особисто з огляду на Ваш фізичний стан та Вашу власну здатність отримати від цього сходження задоволення. Хто тут що може порадити?

Адже, повторююсь, чому я повинен за одну і туж послугу сплачувати втричі більше а ніж сусід? Я розумію, що існують якісь-там тарифи, методи розрахунку и т.п. А ле ж, в моєму випадку, де логіка? Що, тому, що в мене більша за площею квартира, двірник прибирає більшу площу прибудинкової територіїї, чи я виношу з хати більше сміття, аніж сусід?

Логіка у законодавстві. Суд встановлює відповідність чи невідповідність певної дії законодавству. В нашому випадку йде мова про низку законів перелічену пані Тетяною у повідомленні вище.
Щодо утримання будинку це http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=529-2009-%EF
Якщо Ваше бачення не співпадає з вищевказаним документом - для суду воно не вірне.
І ще питання: чи можливо розділити платежі - окремо за воду, окремо за опалення?

Наскільки я розумію - ні. Ви платите в рамках одного договору згідно http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?page=1&nreg=630-2005-%EF
Чи можливо укласти договори безпосередньо з відповідними установами та підприємствами?

Питання неконкретне. З ким Ви зібралися укладати договір? Наразі Ви маєте право укласти договір з балансоутримувачем будинку, чи уповноваженною балансоутримувачем особою. (ст 29 Закону "Про житлово-комунальні послуги" http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1875-15)
Автор: flat
« : 23 Грудня 2010, 09:15:19 »

Дякую за відповідь. Моя мета перерахуванна боргу за весь період "несплати" лише за утримання прибудинкової території. Я хочу, спочатку, звернутися до керівника ЖЕКу. Може в цьому є сенс? Чи надіслати їм листа з вимогою перерахувати заборгованість. Але на що мені посилатися, які підстави я маю для цього.
З приводу перерахунку не пораджу звертатися. Результат прогнозований і у подальшому Вам нічим не допоможе. Я свого часу звернувся з листом про підстави нарахування боргу. У відповідь отримав перелік постанов КМДА якими керувався ЖЕК при нарахуваннях. Серед них була і одна скасована в судовому порядку. Тепер у судовому порядку вимагаю скасування цих нарахувань через невідповідність їх вимозі ПКМУ №529 робити нарахуванняна підставі тарифів сформованих для кожного будинку окремо. Причому я не можу стверджувати, що послуги мені не надавалися і готовий їх сплатити на підставі первинних документів бухгалтерського обліку (якщо такі існують у природі) які свідчать надання послуг саме нашому будинку. Оскільки позитивних результатів я на цьому шляху не досяг, рекомендувати його іншим не можу, але сам рухаюсь саме в окресленому напрямі.
Дякую за відповідь Андрій. Мене, як мешканця будинку, не влаштовує саме нарахування за обслуговування прибудинкової території. Оскільки спілкування в мене продовжується саме з Вами, хочу запитати. Як Ви вважаєте - чи є сенс починати "війну". Адже, повторююсь, чому я повинен за одну і туж послугу сплачувати втричі більше а ніж сусід? Я розумію, що існують якісь-там тарифи, методи розрахунку и т.п. А ле ж, в моєму випадку, де логіка? Що, тому, що в мене більша за площею квартира, двірник прибирає більшу площу прибудинкової територіїї, чи я виношу з хати більше сміття, аніж сусід? І ще питання: чи можливо розділити платежі - окремо за воду, окремо за опалення? Чи можливо укласти договори безпосередньо з відповідними установами та підприємствами? Дякую за відповідь.
Автор: Андрій
« : 22 Грудня 2010, 15:15:26 »

Дякую за відповідь. Моя мета перерахуванна боргу за весь період "несплати" лише за утримання прибудинкової території. Я хочу, спочатку, звернутися до керівника ЖЕКу. Може в цьому є сенс? Чи надіслати їм листа з вимогою перерахувати заборгованість. Але на що мені посилатися, які підстави я маю для цього.
З приводу перерахунку не пораджу звертатися. Результат прогнозований і у подальшому Вам нічим не допоможе. Я свого часу звернувся з листом про підстави нарахування боргу. У відповідь отримав перелік постанов КМДА якими керувався ЖЕК при нарахуваннях. Серед них була і одна скасована в судовому порядку. Тепер у судовому порядку вимагаю скасування цих нарахувань через невідповідність їх вимозі ПКМУ №529 робити нарахуванняна підставі тарифів сформованих для кожного будинку окремо. Причому я не можу стверджувати, що послуги мені не надавалися і готовий їх сплатити на підставі первинних документів бухгалтерського обліку (якщо такі існують у природі) які свідчать надання послуг саме нашому будинку. Оскільки позитивних результатів я на цьому шляху не досяг, рекомендувати його іншим не можу, але сам рухаюсь саме в окресленому напрямі.
Автор: flat
« : 22 Грудня 2010, 14:16:13 »

Поки що складно щось конкретне відповісти. Вам треба визначитися, чого конкретно Ви хочете досягти. Хочу сказати наразі всі комунальні послуги, які нраховуються без лічильників нараховуються на кв.м. Тобто для мешканців одного будинку сума нарахувань повинна бути пропорційна площі помешкання (якщо площа вдвічі більша, то і нарахування повинні відрізнятися вдвічі).
З приводу претензій. У свій час я, проаналізувавши вміст цього сайту та сайтів попередників, визначив собі за мету укладення прозорих типових договорів з комунальниками. Мети не платити в мене не було. Була мета платити чітко за надані послуги. Біля п'яти місяців я домовлявся з ЖЕКом з цього приводу (тепер, після набутого досвіду, це займе менший строк), далі подав на них в суд по укладенню договорів на утримання будинку. Перебіг подій висвітлюється в темі http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5081.0.html. З тепловодопостачанням ситуація складніша і зараз вона ускладнилася з ліквідацією районних рад. Невідомо до кого позиватися.

Дякую за відповідь. Моя мета перерахуванна боргу за весь період "несплати" лише за утримання прибудинкової території. Я хочу, спочатку, звернутися до керівника ЖЕКу. Може в цьому є сенс? Чи надіслати їм листа з вимогою перерахувати заборгованість. Але на що мені посилатися, які підстави я маю для цього.
Автор: Тетяна Academia
« : 22 Грудня 2010, 13:56:45 »

На додаток до повідомлень Андрія. Моя мета - сплачувати за фактично отриманий обсяг послуг, узаконити правовідносини з КП. Захиститись від безпідставних стягнень захмарного нічим не обгрунтованого "боргу".
Шлях досягнення цієї мети був сформульований давно:
1. Закидати виконавця послуг скаргами на відсутність послуг, неякісні послуги. (таким чином отримуєте докази для суду про відсутність послуг належної кількості та якості).
2. Вивчити ситуацію з тарифним питанням в м. Києві. Дізнатись, що законно встановлених тарифів немає. Вивчити ситуацію з балансоутримувачами та виконавцями послуг. Вивчити нормативну документацію (якось Віктор Іванович повідомляв про приблизно 200 НПА, на першому етапі досить двох десятків ключових законів, ПКМУ, наказів Держкомітету з ЖКП, тощо).
3. Подати до КП оферти на укладання договорів. Отримати - або нічого, або відписку, або пропозицію укласти договори з "космічними тарифами". Далі - подати або повторну оферту, або протокол розбіжностей, або нову оферту з власним текстом договору, вашою цифрою тарифу - для обговорення. (таким чином отримуєте докази невиконання КП обов`язку укласти договори, які б відповідали вимогам законодавства).
4. Подавати позови до суду (чим більше - тим краще).
4.1. На укладання договору на обслуговування будинку (ПКМУ 529).
4.2. На надання ком.послуг (тепло, вода, ПКМУ 630).
4.3. На перерахунок плати за тепло, гар. воду по РКМДА 2306 (розпорядження скасоване, але може використовуватись для скасування попередніх нарахувань протягом строку позовної давності).
4.4. На скасування нарахувань за обслуговування прибудинкової территорії за умови відсутності держ. акту на землю (відкриття Т.Монтян - в Києві будинки висять в повітрі, законно виділеної прибудинкової території немає. Дуже зручно для ущільнюючої забудови).
4.5. За ненадання якоїсь послуги, або неналежний її кількісний та якісний склад, хоч і по позову на кожну послугу (наприклад, вночі з гарячого крану після 2 хвилин зливання вода не нормативної температури 50-75 градусів).
4.6. і далі - залежить від поставленої мети, фантазії, обсягу опрацьованого матеріалу, вже досягнутого рівня професійної підготовки, поточної ситуації.

Щоб не отримати "листи щастя" (судові накази) - дійте на упередження. Законодавці фактично закрили громадянам можливість пасивного протесту (саботажу незаконних нарахувань за ЖКП). За наявності позовів в провадження Ви захищені від судового наказу за заявами КП (існує спір про право).
З огляду на реорганізацію в м.Києві - доцільно стартувати судові справи, отримати ухвали про відкриття провадження, після чого зупинити провадження до прояснення ситуації з КП.
Пункти 1-3 можна реалізовувати паралельно. Потрібно лише сили, праця та натхнення. Працювати, однак, слід постійно. Як повідомлялось вже багато разів - ніяка поодинока успішна акція від претензій КП не захистить. Лише постійно тримати виконавців ЖКП в тонусі, "тикати носом" в усі порушення, створити власне правове поле.

Все. Може, шановний Адмін цю частину повідомлення (можна з редакційними правками) зафіксує десь, щоб на нього просто посилатися? Бо з невеликими варіаціями - втретє чи вчетверте пишу одне й те саме. І досвідчені учасники форуму - не вносять до тексту зауважень, а в якихось випадках просто дають посилання.

Для прикладу - мої справи:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4737.0.html - укладання договору на комунальні послуги.
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4754.0.html - перерахунок плати за опалення по РКМДА 2306
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4734.0.html - укладання договору на обслуговування будинку

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email