Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
2. За наявності заборгованості із сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці, стягнення може бути звернено на майно боржника. Звернення стягнення на заробітну плату не перешкоджає зверненню стягнення на майно боржника, якщо існує непогашена заборгованість, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці.
1. Аліменти можуть бути стягнуті за виконавчим листом за минулий час, але не більш як за десять років, що передували пред'явленню виконавчого листа до виконання.
Ухиляння від виконання обов'язку по утриманню дитини можливе і у шлюбі, і під час спільного проживання.Стягнення аліментів можливе і без розірвання шлюбу.
Стаття 163. Форма і зміст заяви про видачу судового наказу2. У заяві повинно бути зазначено:4) вимоги заявника і обставини, на яких вони ґрунтуються;5) перелік доказів, якими заявник обґрунтовує обставини, на яких ґрунтуються його вимоги.3. До заяви про видачу судового наказу додаються:4) інші документи або їх копії, що підтверджують обставини, якими заявник обґрунтовує свої вимоги.
Стаття 191. Час, з якого присуджуються аліменти на дитину2. Аліменти за минулий час можуть бути присуджені, якщо позивач подасть суду докази того, що він вживав заходів щодо одержання аліментів з відповідача, але не міг їх одержати у зв'язку з ухиленням останнього від їх сплати. У цьому разі суд може присудити аліменти за минулий час, але не більш як за десять років.Стаття 194. Стягнення аліментів за минулий час та заборгованості за аліментами1. Аліменти можуть бути стягнуті за виконавчим листом за минулий час, але не більш як за десять років, що передували пред'явленню виконавчого листа до виконання.
Сімейний кодексСтаття 191.2 ...якщо позивач подасть суду докази того, що він вживав заходів щодо одержання аліментів з відповідача, але не міг їх одержати у зв'язку з ухиленням останнього від їх сплати...
Стаття 19. Права і обов’язки сторін та інших учасників виконавчого провадження2. Сторони у процесі виконання рішення відповідно до процесуального законодавства мають право укласти мирову угоду, що затверджується (визнається) судом, який видав виконавчий документ.Стаття 39. Закінчення виконавчого провадження1. Виконавче провадження підлягає закінченню у разі:2) затвердження судом мирової угоди, укладеної сторонами у процесі виконання рішення;
1) Чи можна витребувати платіжні реквизити позивачки через суд, який виписував судовий наказ? Як це правильно зробити?2) Чи (якщо вона погодиться) вона може їх надати відповідачу письмово, завіривши їх у нотаріуса?
На "Безоплатній правовій допомозі" мені сказали, що я не маю права самостйно відкрити особистий рахунок дитини у відділенні Державного ощадного банку України, але порадили звернутись до Органу опіки та піклування (до Служби у справах дітей та сім'ї), щоб вони провели обстеження щодо проживання дитини зі мною і склали відповідний акт. А далі вже можна буде на підставі доказу того, що дитина проживає зі мною, подавати до суду щодо... перепризначення аліментів. Тільки мені не зрозуміло:1) Як щодо "заборгованості" з аліментів (судовий наказ позивачка не пред'являла до виконання) з лютого 2019 року - їх також повинні перепризначити? А що це взагалі означає? Це просто я не буду боржником, чи боржником буде... позивачка? 2) А якщо позивачка також проживає разом з дитиною, то хто кому платить аліменти? Нічого не зрозумів...
Зміст положень Переліку видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів включає до поняття «заробітку» також і виплати, які заробітною платою не є, зокрема доходи від підприємницької діяльності, кооперативів тощо, що свідчить про більш широке тлумачення змісту поняття «заробіток», ніж виплати, які виплачуються в межах трудових правовідносин.Відповідне положення містить постанова від 5 вересня 2019 року по справі № 760/4569/18-ц Верховного Суду у складі Об'єднаної палати Касаційного цивільного суду.https://verdictum.ligazakon.net/document/84182492?utm_source=jurliga.ligazakon.ua&utm_medium=news&utm_campaign=Verdictum_text&utm_content=jl08&_ga=2.161069501.1035691549.1568834638-93011533.1568834638
Сьогодні в "Безоплатній правовій допомозі" мені сказали, що батько дитини, який по судовому наказу повинен сплачувати аліменти на дитину, також має право подати аналогічну заяву про видачу судового наказу про стягнення аліментів з дружини, оскільки дитина проживає з батьком. Ось тільки не знаю - чи обов'язково брати довідку в ЖЕД про те, що дитина проживає разом з батьком (мати дитини аналогічну довідку не надавала, коли подавала свою заяву). Судовий наказ ще не пред'явлено до виконання...