'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Був у \"Аква-Укарїна\" - з питанням про встановлення тепло...  (Прочитано 2783 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Valery

• Гість

Був у "Аква-Укарїна" - з питанням про встановлення теплолічильників.

Відповідь - ставлять тільки у квартирах з горизонтальною розводкою, так як на одному радіаторі не можливо отримати різницю тепрератур на вході і на виході більше 3-х градусів. На моє зауваження, що є приклади установки ваших теплолічиьників у квартирах з вертикальною розводкою. відповіли. що можливо раніше і ставили, але точно уже півтора року такого не робили.

Вікторе Івановичу, тут наведений у Вас на форумі приклад, не скажете хто виконавцем був такої системи?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Аква-Україна Вам відповіла майже правильно. Проблема не в лічильнику, а у відсутності байпасів у переважній кількості випадків. Байпас встановити може сантехнік, а після цього можна встановлювати лічильник. У моєму випадку всі роботи по встановленню байпасів виконані своїми руками. А лічильники встановлювала фірма "Будмережасервіс". Оскільки для вертикальної розводки прилад обліку потрібно встановлювати на кожному радіаторі, то у мене використані прилади-розподілювачі обліку теплової енергії типу Exemper на кожному радіаторі (5 євро за штуку) та еталонні теплолічильники - 2 шт., хоч достатньо одного. Просто був зайвий, нікуди було приткнути, та ще й подарований.

А у іншій квартирі моїх родичів розводка горизонтальна, і лічильник встановила Аква-Україна. Однак підготовку комунікацій все одно довелося виконувати власноруч. Сервіс у нас не набридливий.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Додатково пояснюю, для чого потрібні байпаси. Оскільки без байпасу увесь обсяг теплоносія по стояку проходить через радіатор, то визначити долю теплової енергії, що відбирається радіатором, за допомогою теплолічильника неможливо. Бо перепад температур на вході і виході радіатора буде мізерним, не більше 1 градуса. А теплолічильник розрахований на перепад температур мінімум у 3 градуси. Тому необхідно перед радіатором влаштовувати шунт, тобто байпас. Більша частка обсягу теплоносія пройде через байпас, а через радіатор - менша, приблизно від 25 до 50 літрів за годину замість 400 чи 500. Тому перепад температур буде у межах 5-15 градусів, що відповідає технічним харатеристикам теплолічильника. Крім того, радіатор має бути з великою тепловіддачею, тобто алюмінієвим. А для цілей малоінерційного регулювання температури у приміщенні - ще й малої ємності, не більше 5 літрів теплоносія.
Записаний

Valery

• Гість
Дякую, Вікторе Івановичу!
« Reply #3 : 19 Травня 2008, 08:09:04 »

Дякую, Вікторе Івановичу!

В мене байпаси є, радіатори з високою тепловіддачею.

Звернусь ще у запропоновану вами фірму.
Записаний

Valery

• Гість

Віктор Іванович! А дайте будь ласка координати "Будмережасервіс". Не можу знайти нічого про цю фірму.

Дуже вдячний
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
Подзвоніть мені ввечері (з 19-00) 457-40-72
« Reply #5 : 19 Травня 2008, 10:09:37 »

Подзвоніть мені ввечері (з 19-00) 457-40-72
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com