'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: ДЛЯ ОЛЕКСАНДРА, з яким ми обговорювали питання компенс...  (Прочитано 2211 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю

ДЛЯ ОЛЕКСАНДРА, з яким ми обговорювали питання компенсації витрат на правову допомогу
Ось Ухвала ВСУ від 21 січня 2009 р: http://www.yurincom.com/ua/vsu210109/?&print=1
У ній такий текст: «Незаконним є і рішення суду першої інстанції, яким відмовлено у стягненні витрат на правову допомогу, відносно якого ставиться прохання в касаційній скарзі про залишення без змін, оскільки нормами ЦПК України не вимагається безпосередньої участі адвоката чи фахівця в галузі права в розгляді справи.»
Можливо, це Вам допоможе.
Записаний

Олександр

• Гість
Дуже дякую, Ольга та Л.П.!
« Reply #1 : 21 Вересня 2009, 22:18:47 »

Дуже дякую, Ольга та Л.П.!
У мене ще є питання до всіх фахівців. У моїй справі, яка тягнулась 2 роки і яку я виграв на обох судових рівнях (у ВСУ вони вже не подавали), суд _першої інстанції_ НІЧОГО НЕ СКАЗАВ про розподіл судових витрат ВЗАГАЛІ. Оскільки розподіл судових витрат є складовою частиною рішення суду (ч. 4 ст. 215 ЦПК України), то чи не є це порушення ЦПК ?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ви можете подати клопотання про винесення додаткового рішення.
Записаний

Олександр

• Гість

Я подав таке клопотання ще коли справа була у суді першої інстанції. Але суддя
постановила ухвалу щодо відмови в ухваленні додаткового рішення про стягнення судових витрат відповідача на оплату послуг перекладача, з позивача, "оскільки витрати, які поніс відповідач, не є витратами , пов\\\'язаними з залученням перекладача, з переїздом до іншого населеного пункту найманням ним житла."
Я не зрозумів - до чого тут це і чому вона не побачила в ч.3 ст.86 ЦПК "витрат на _оплату послуг_ експерта, спеціаліста, перекладача"? (Правда, зізнаюсь, я у клопотанні помилився і замість 86 статті ЦПК помилково вказав на 87 статтю ЦПК!)
Я написав заяву, щоб суддя надала мені роз\\\'яснення щодо своєї ухвали - вона запросила мене на 20 жовтня до суду з цього приводу...
Як я розумію, більше я не можу подавати клопотань, бо 2 вересня закінчився 3-х місячний строк після апеляційного суду - так?
А от позовну заяву про компенсацію судових витрат я ще можу подати - так?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

На "4 Олександр - Київ - Ukraine 195.138.193.185 2009-09-22 09:31:38 3 час назад
Ось позовна заява, яку я хочу подати до суду. (Ми вже частково обговорювали її проект раніше - може зараз будуть нові зауваження?)"
-----------------------------------------------------------------------------
З огляду на великий обсяг розміщеного повідомлення та можливий суспільний інтерес позовна заяа переміщена у Нариси:
http://io.ua/s82224 - ПОЗОВНА ЗАЯВА про компенсацію судових витрат відповідача на правову допомогу. Це проект, запропонований на обговорення у Форумі.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email