'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Вікторе Івановичу, поділіться, будь-ласка, досвідом. Си...  (Прочитано 3175 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю

Вікторе Івановичу, поділіться, будь-ласка, досвідом. Ситуація така:
- цивільна справа, триває з перервами у засіданні обмін поясненнями;
- у справі вже наявні пояснення, докази тощо;
- обставини ще не встановлювались, докази не досліджувались;
- позивач в жодних процесуальних документах або усно не просив про розгляд справи за його відсутності;
- позивач перед черговим засіданням зареєстрував у канцелярії суду заяву наведеного нижче змісту і більше у засідання не з’являвся:
-----------------------------------------------------------------------
Заява
про залишення позову без розгляду
У відповідності до п. 5 ч. 1 ст. 207 ЦПК України прошу суд залишити без розгляду мій позов до _________________ про ____________.
-----------------------------------------------------------------------
ПИТАННЯ:
Чи траплялось у Вашій практиці, щоб в описаній ситуації суд, всупереч п. 5 ч. 1 ст. 207 ЦПК, не залишив позов без розгляду, а навпаки, виніс рішення у справі за відсутності позивача? Чи можливе таке взагалі?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Це грубе порушення норм процесуального права. Я з таким не зустрічався. Крім того, у разі повторної неявки позивача суд також залишає заяву без розгляду (ч. 3 ст. 169 ЦПК). Не думаю, що апеляційна інстанція залишить рішення суду без змін.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

У мене було кілька випадків, коли позивачі - мої опоненти подавали заяви про залишення позову без розгляду. Це в основному справи про стягнення боргів за ЖКП. Бувало також, що позивачі двічі не з\\\'являлися. Але без шкідливих наслідків для мене.
Для позивача ці норми ЦПК дуже вигідні, особливо, коли відчувається, що суддя заангажоваий і не на їх боці. Або коли є намір тероризувати відповідача, як у випадку Корецька vs Захарченко.
Записаний

Ольга та Л. П.

• *
    • Перегляд профілю

Зрозуміло, Вікторе Івановичу. Ось так, вивчаємо ЦПК — начебто все зрозуміло, але стосовно того, як на практиці спрацює та чи інша норма, частенько залишається невпевненість, бо не вистачає живого досвіду. Дуже дякуємо!
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email