Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
Доброго вечора всім! Звітую. Засідання відбулося. Один з відповідачів був відсутній. Збільшення позовних вимог прийнято. Наступне засідання 04.03.2010 на 14:00.Представник домофонщиків заговорив про мирову угоду. Виявляється, мені вже давно!!!!! пропонувалося і кілограм ключів (можна і 20), і безоплатно визивний пристрій. (В останній письмовій відповіді домофонщиків - 3 ключа, по кількості зареєстрованих). Тільки щоб не визнавати недійсними договори. Буду дивитись, аналізувати цивільне законодавство, думати...Ще одне враження від матеріалів справи. Договори з домофонщиками підписала від будинку особа, яка взагалі не має права власності на житло в будинку. Смішно, якби не було б так сумно...
З метою укладання мирової угоди я можу відмовитись від вимоги визнати договори недійсними. Прошу поради. Що корисніше для позивача - вимагати відповідачів відмову від правочину (ст. 214 ЦК) чи розірвання договору (ст. 651 ЦК )?
І ще одне питання. Щодо передачі переобладнаного майна на баланс будинку. Чи правильно я розумію?1. Для приймання КП Дирекція в експлуатацію змонтованого домофонного обладнання повинен бути підписаний “Акт вводу в експлуатацію”. 2. Для приймання КП Дирекція на баланс переобладнаних вхідних дверей до під`їзду та інженерних мереж повинен бути підписаний “Акт приймання-передавання змонтованого обладнання з відповідною технічною документацією».На підставі чого слід підписувати ці акти? Якщо договір на монтаж домофону скасувати. Чи є сенс вимагати від КП Дирекція та ТОВ Укрбудсвіт укладання договору на узаконення самовільного переобладнання?
При обговоренні можливості укладання мирової угоди зразу після судового засідання 09.02.2010:1. Представник домофонщиків категорично не погоджується на визнання договорів недійсними і на реституцію (всі роботи виконані).2. Представник домофонщиків повідомив, що Укрбудсвіт має намір розірвати укладені договори.3. Представник домофонщиків погоджується надати мені ключі, змонтувати визивний пристрій та відшкодувати мої витрати на придбання ключів.4. Представник КП Дирекція нічого не пропонувала.5. Відповідач Івасюк була відсутня. Думка відповідача Івасюк невідома.
Аналіз ситуації для укладання мирової угоди.....
Стан справ з домофоном в будинку на сьогодні:1. Повернути в первісний стан переобладнаний під`їзд будинку неможливо (двері зруйновані).2. Змонтовану домофонну систему розбирати недоцільно. Нехай працює (врахування інтересів сусідів).
З мировою угодою зрозуміла. Дякую. Була підозра, що щось тут не чисто.Є одне питання. Цитата: Тетяна Academia від 18 Лютого 2010, 12:48:39Стан справ з домофоном в будинку на сьогодні:1. Повернути в первісний стан переобладнаний під`їзд будинку неможливо (двері зруйновані).2. Змонтовану домофонну систему розбирати недоцільно. Нехай працює (врахування інтересів сусідів). Чи допустимі і не суперечать одна одній такі мої вимоги:1. Визнати договори недійсними. І при цьому НЕ вимагати двосторонньої реституції, дозволити змонтоване обладнання залишити.2. Вимагати надати безоплатно ключі і змонтувати безоплатно визивний пристрій в квартирі.