'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Процедура заключения договора  (Прочитано 10210 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Василий

• Гість
Процедура заключения договора
« : 23 Лютого 2010, 17:21:55 »

В чьи обязанности входит подготовка договора на оказание жилищно-коммунальных услуг? Кто должен быть инициатором заключения договора, потребитель или исполнитель?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Re: Процедура заключения договора
« Reply #1 : 23 Лютого 2010, 17:50:30 »

В чьи обязанности входит подготовка договора на оказание жилищно-коммунальных услуг? Кто должен быть инициатором заключения договора, потребитель или исполнитель?
Законом передбачений обов'язок виконавця послуг підготувати і запропонувати для укладення зазначені договори. Однак, Закон надає таке саме право і споживачу. Йдеться про ЗУ "Про житлово-комунальні послуги". Аналогічні норми встановлені також ЦК України.
У даному випадку більш зацікавленою стороною є споживач. А відтак йому і карти в руки.
Записаний

Вася

• Гість
« Reply #2 : 25 Лютого 2010, 13:08:10 »

Виктор Иванович, правильно ли я думаю?
Согласно ст. 21 ЗУ "О комунальных услугах" на поставщика услуг возлагается обязанность по подготовке и заключению договора. Т.е. поставщик услуги на основании типового договора разрабатывает свой договор, после чего он обязан направить проект договора мне с предложением заключить договор. Я в течении 30 дней должен рассмотреть предложение о заключении договора и если согласен с условиями договора то подписать его, а если нет, направить договор со своими дополнениями на доработку.   
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #3 : 25 Лютого 2010, 13:56:00 »

Виктор Иванович, правильно ли я думаю?
Согласно ст. 21 ЗУ "О комунальных услугах" на поставщика услуг возлагается обязанность по подготовке и заключению договора. Т.е. поставщик услуги на основании типового договора разрабатывает свой договор, после чего он обязан направить проект договора мне с предложением заключить договор. Я в течении 30 дней должен рассмотреть предложение о заключении договора и если согласен с условиями договора то подписать его, а если нет, направить договор со своими дополнениями на доработку.   
Все правильно, але не сдід сподіватися, що виконавці (не постачальники) послуг аж бігом вишикуються в чергу до Вас для укладення договору. Це утопія. Скоріш навпаки, будуть чекати пропозицій від споживачів, потім будуть відмахуватися від них, як чорт від ладану. А далі, як багато разів зазначалося на цьому сайті та його попередниках, відкривається тернистий шлях до суду.
Записаний

Вася

• Гість
« Reply #4 : 03 Березня 2010, 15:07:04 »

Виктор Иванович, а что кроме как через суд их не заставишь заключить договор?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #5 : 03 Березня 2010, 16:06:02 »

Виктор Иванович, а что кроме как через суд их не заставишь заключить договор?
На жаль, інші примусові методи не передбачені законодавством.
Записаний

Вася

• Гість
« Reply #6 : 04 Березня 2010, 14:04:54 »

А если я не буду им платить за коммунальные услуги, пока они не заключат со мной договор? Такие мои действия идут в разрез с Законом?
Записаний

Андрій

• *
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю
« Reply #7 : 04 Березня 2010, 14:51:06 »

А если я не буду им платить за коммунальные услуги, пока они не заключат со мной договор? Такие мои действия идут в разрез с Законом?
Саме так я і зробив свого часу. Максимум, що на сьогодні вдалося, отримати від них договори з текстом, відповідаючим діючому законодавству, але з оплатою через ГІОЦ, та "сучасними" тарифами. Як на мене, це і є той рівень, до якого можна дійти без суду.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #8 : 04 Березня 2010, 18:29:07 »

Саме так я і зробив свого часу. Максимум, що на сьогодні вдалося, отримати від них договори з текстом, відповідаючим діючому законодавству, але з оплатою через ГІОЦ, та "сучасними" тарифами. Як на мене, це і є той рівень, до якого можна дійти без суду.
Після цього слід було оформити протокол розбіжностей до договору, а у разі незгоди з ним - подати позов до суду. Мені це доводилося  робити тричі протягом останніх 10 років, і завжди судові рішення були на мою користь. Причому востаннє виконавець послуг погодився з моїми умовами і підписав мирову угоду, яку суд визнав. Так і живемо з укладеними договорами, по два на кожну сім'ю, сімей три, всі мої родичі і я.
Записаний

Андрій

• *
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю
« Reply #9 : 04 Березня 2010, 18:58:34 »

Саме так і зроблено. Поки що чекаю, бо була домовленість, що до суду подадуть вони. Через тиждень треба буде поцікавитись станом справ.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #10 : 04 Березня 2010, 19:23:47 »

Саме так і зроблено. Поки що чекаю, бо була домовленість, що до суду подадуть вони. Через тиждень треба буде поцікавитись станом справ.
Радив би не чекати. Кращий спосіб захисту - це напад на противника.
Записаний

Вася

• Гість
« Reply #11 : 06 Березня 2010, 17:37:23 »

Здравствуйте Виктор Иванович. Извините, что повторяюсь в вопросах, но мне не до конца понятно.
Разъясните пожалуйста, кто должен выступать инициатором заключения договора, если в требованиях ст. 24 ЗУ "Про теплопостачання" "Основними обов'язками споживача теплової енергії є: своєчасне укладання договору з теплопостачальною організацією на постачання теплової енергії;", а в требованиях ст. 21 ч.2 п. 3 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" вказано, що постачальник послуг зобов'язаний підготувати та укласти із споживачем договір на надання житлово-комунальних послуг з визначенням відповідальності за дотримання умов його виконання згідно з типовим договором.
Каким законом надо пользоваться?
Спрашиваю потому, что тепловики и слышать не хотят о законе об жилищно-комунальных услугах. Они мне говорят, что они пользуются только ЗУ "Про теплопостачання" и поэтому обязанность по заключению договора лежит на мне.
А ЖЕКовцы говорят, что они не обязаны мне присылать предложение о заключении договора. Это что нарушение требований главы 53 ГК Украины? Или я что-то не правильно понимаю? 
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #12 : 06 Березня 2010, 19:22:20 »

Разъясните пожалуйста, кто должен выступать инициатором заключения договора, если в требованиях ст. 24 ЗУ "Про теплопостачання" "Основними обов'язками споживача теплової енергії є: своєчасне укладання договору з теплопостачальною організацією на постачання теплової енергії;", а в требованиях ст. 21 ч.2 п. 3 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" вказано, що постачальник послуг зобов'язаний підготувати та укласти із споживачем договір на надання житлово-комунальних послуг з визначенням відповідальності за дотримання умов його виконання згідно з типовим договором.
Каким законом надо пользоваться?
ЗУ "Про теплопостачання" не має відношення до споживачів комунальних послуг - фізичних осіб. Однак, якщо теплопостачальна організація визначена рішенням органу місцевого самоврядування виконавцем послуг з центрального опалення та/або гарячого водопостачання, в такому випадку вона зобов'язана дотримуватися норм ЗУ "Про житлово-комунальні послуги". Втім, Ви неточно цитуєте ч. 2 цього Закону. Там йдеться про виконавця (послуг), а не про постачальника (послуг). Зверніть увагу також на ч. 2 ст. 19 Закону. Учасниками відносин у сфері ЖКП є: власник, споживач, виконавець, виробник. Постачальника в цьому переліку немає. Різниця принципова - постачання товарної продукції (у т.ч. теплової енергії) характерно для господарських відносин, які регулюються Господарським кодексом. А надання послуг з ЦО чи ГВП має відношення до сфери ЖКП і регулюється згаданим вище ЗУ.

Цитувати
Спрашиваю потому, что тепловики и слышать не хотят о законе об жилищно-комунальных услугах. Они мне говорят, что они пользуются только ЗУ "Про теплопостачання" и поэтому обязанность по заключению договора лежит на мне.
А ЖЕКовцы говорят, что они не обязаны мне присылать предложение о заключении договора. Это что нарушение требований главы 53 ГК Украины? Или я что-то не правильно понимаю?
Якщо тепловики не визначені виконавцями послуг, то їх позиція правомірна. Крім того, вони не можуть укладати договори з фізичними особами на теплопостачання, крім тих, хто є СПД ФО, або власниками садиб. А от балансоутримувач будинку (ЖЕКівець по Вашому, хоч і це некоректно) зобов'язаний діяти відповідно до ЗУ "Про ЖКП". У разі відмови (письмової) спір можна вирішити у судовому порядку.
« Останнє редагування: 06 Березня 2010, 19:26:25 від gro-za »
Записаний

Антон82

• Гість
« Reply #13 : 02 Квітня 2010, 16:47:39 »

Після цього слід було оформити протокол розбіжностей до договору
[/quote]
А если на мой протокол жек согласился с одним пунктом, а остальные - отказал, что тогда делать?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #14 : 02 Квітня 2010, 17:54:32 »

Після цього слід було оформити протокол розбіжностей до договору
А если на мой протокол жек согласился с одним пунктом, а остальные - отказал, что тогда делать? [/quote]
Робити те ж саме, узгоджувати шляхом переговорів, а у разі неможливості переддоговірний спір вирішувати в суді.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email