'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Re: На рецензію позов на захист прав споживачів  (Прочитано 88638 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

за позовом ТОВ "Новобудова". щодо мене про стягнення суми заборгованості.
Представник позивача (ТОВ "Новобудова") не з'явився.
Суддя приєднав до справи мою зустрічну позовну заяву на захист справ споживачів, але чомусь наголосив, що для розглядання зустрічного позову разом с первисним необхідно додаткове клопотання. Також повідомив, що для винесення ухвал по моїм попереднім клопотанням необхідна присутність позивача для обговорення.
Я не знаю какие были предварительные ходательства, но без истаца расматривать дело не будут (если не подаст ходательство про рассмотрение без него)Так что если еще раз не явится....  То как говорится "он сам себе дохтор", а дело будет оставлено без рассмотрения!
Это не мешает рассмотрению Вашего иска к нему.... Но мне кажется вы глупость сделали что в ЭТО дело впутали иск про заключение договоров! Это должны были быть 2 отдельных дела!
Потому что есть основания ЭТО дело останавливать (его рассмотрение) на основании решения в деле 2а-57/09!!!
Я так не вважаю. Тим більше, що йдеться не про укладення договорів, а про відсутність договірних відносин. Примусити суддю діяти тим чи іншим способом - не в наших повноваженнях. І не слід звертати увагу на різного роду висловлювання у неформальній обстановці. Буде ухвала, тоді буде що оцінювати.
Записаний

Георгий

• Активний Дописувач
  • Георгий
    • Перегляд профілю
    • Email

Сьогодні 30.06.10 відбулося попередне судове засідання за моїм позов на захист прав споживачів на заключення догворів, до ТОВ "Новобудова"  під головуванням судді Дарницького суду Колесника О.М..  Представник відповідача (ТОВ "Новобудова") на засідання не з'явився (був належним чином попереджений). Наступне засідання вже одразу по суті справи відбудеться 20.09.10.
Також сьогодні відбулось наступне попередне судове засідання під головуванням судді Куренкова Є.С. за позовом ТОВ"Новобудова" щодо мене, представник позивача знов не з'явився (суддя був обурений цим) . наказав помічнику, направити на адресу позивача посилання з попередженням та запропонувати позивачу або надати мирову угоду, або вирішити спір у позасудовому порядку.
« Останнє редагування: 04 Листопада 2010, 08:25:05 від Георгий »
Записаний

Георгий

• Активний Дописувач
  • Георгий
    • Перегляд профілю
    • Email

Cьогодні 23.07.10 відбулось наступне попередне судове засідання під головуванням судді Куренкова Є.С. за позовом ТОВ"Новобудова" щодо мене, представник позивача знов не з'явився.
Наступне засідання призначене на 30.07.10.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Cьогодні 23.07.10 відбулось наступне попередне судове засідання під головуванням судді Куренкова Є.С. за позовом ТОВ"Новобудова" щодо мене, представник позивача знов не з'явився.
Наступне засідання призначене на 30.07.10.
Шановний Георгіє! А чому призначене наступне засідання? Позивач надіслав клопотання про перерву?

Цитата: ЦПК України
Стаття 169. Наслідки неявки в судове засідання особи, яка бере участь у справі.
1. Суд відкладає розгляд справи в межах строків, встановлених статтею 157 цього Кодексу, у разі:
3) першої неявки без поважних причин належним чином повідомленого позивача в судове засідання або неповідомлення ним про причини неявки, якщо від нього не надійшла заява про розгляд справи за його відсутності;
...
3. У разі повторної неявки в судове засідання позивача, повідомленого належним чином, без поважної причини або неповідомлення ним про причину повторної неявки, якщо від нього не надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, суд залишає заяву без розгляду.
Сьогодні Ви повинні були отримати ухвалу про залишення позову ТОВ"Новобудова" до Вас без розгляду.

Якщо суддя не виконав вимогу статті 169 ЦПК, то пишемо 2 документа:
1. Заперечення проти дій головуючого в судовому засіданні (зг. ст. 160 ЦПК).
2. Клопотання про постановлення ухвали про залишення позову ТОВ"Новобудова" без розгляду в зв`язку з повторною неявкою представника позивача (зг. ст.169, 207 ЦПК).
« Останнє редагування: 23 Липня 2010, 13:12:25 від Тетяна Academia »
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Цитувати
У разі повторної неявки в судове засідання позивача, повідомленого належним чином,

Ось тут і собака зарита. Необхідно було повідомляти належним чином. Наприклад, з дозволу суду, взяти на себе цю почесну місію.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Так в інтересах пана Георгія взяти і повідомити позивача належним чином, або особисто, або рекомендованим листом надіслати виклик до суду, на наступне засідання.
Записаний

Георгий

• Активний Дописувач
  • Георгий
    • Перегляд профілю
    • Email

Cьогодні 30.07.10 відбулось наступне попередне судове засідання під головуванням судді Куренкова Є.С. за позовом ТОВ"Новобудова" щодо мене, представник позивача  з'явився.
Представник ТОВ "Новобудови" надав "Відзив на зустрічну позовну заяву" (викладаю на 2-х арк. на 3 арк. тільки підпис ).
Також отримав ухвалу про відмову зупинення провадження у справі (викладаю на 1 арк.)
Наступне засідання призначене на 17.08.10 о 15:30
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Cьогодні 30.07.10 відбулось наступне попередне судове засідання під головуванням судді Куренкова Є.С. за позовом ТОВ"Новобудова" щодо мене, представник позивача  з'явився.
Представник ТОВ "Новобудови" надав "Відзив на зустрічну позовну заяву" (викладаю на 2-х арк. на 3 арк. тільки підпис ).
Також отримав ухвалу про відмову зупинення провадження у справі (викладаю на 1 арк.)
Наступне засідання призначене на 17.08.10 о 15:30
А Ви перевірте, чи ті розпорядження КМДА, на які посилається "Новобудова", містять у додатках погоджені для цього ТОВ тарифи. Це стосується утримання будинку. Крім того, поясніть суду, які з цих розпоряджень оскаржені, надайте докази. Витребуйте державний акт на право користування прибудинковою територією. Жаль, що Ви не відвідуєте засідання у Голосіївському суді у справі Черевка О.В. У обох справах багато схожого.
Записаний

Георгий

• Активний Дописувач
  • Георгий
    • Перегляд профілю
    • Email

Cьогодні 17.08.10 відбулось наступне попередне судове засідання під головуванням судді Куренкова Є.С. за позовом ТОВ"Новобудова" щодо мене, представник позивача  не з'явився (був належним чином попереджений).
Взяв на себе обов'язок попередити представника ТОВ "Новобудова" про час наступного засідання, котре призначене на 17.09.10. о 9:00.

Записаний

Георгий

• Активний Дописувач
  • Георгий
    • Перегляд профілю
    • Email

Вікторе Івановичу!
На початку засідання, що відбулося 17.08.10 за позовом ТОВ "Новобудова" щодо мене суддя Куренков Є.С. спитав щодо моєй думки, чи проводити засідання в відсутності позивача за первісним позовом відповідача за зустрічним позовом чи оголосити перерву.
Я висловив думку про оголошення перерви та просив суд надати мені можливість самостійно попередити позивача про час наступного засідання.
Судове засідання зупинилось на 17.08.10 на етапі витребування доказів та правовстановлюючих документів  позивача (ТОВ "Новобудова") про, що суддя оголосив усну ухвалу.
Яка Ваша думка щодо наслідків, в випадку оголошення мною думки про розгляд справи в відсутності позивача.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Вікторе Івановичу!
На початку засідання, що відбулося 17.08.10 за позовом ТОВ "Новобудова" щодо мене суддя Куренков Є.С. спитав щодо моєй думки, чи проводити засідання в відсутності позивача за первісним позовом відповідача за зустрічним позовом чи оголосити перерву.
Я висловив думку про оголошення перерви та просив суд надати мені можливість самостійно попередити позивача про час наступного засідання.
Судове засідання зупинилось на 17.08.10 на етапі витребування доказів та правовстановлюючих документів  позивача (ТОВ "Новобудова") про, що суддя оголосив усну ухвалу.
Яка Ваша думка щодо наслідків, в випадку оголошення мною думки про розгляд справи в відсутності позивача.
Вам це невигідно. А брати на себе обов'язок сповіщати позивача - також. Дві неявки позивача на стадії розгляду справи по суті є підставою для залишення первісного позову без розгляду.
Записаний

Георгий

• Активний Дописувач
  • Георгий
    • Перегляд профілю
    • Email

Справа в тому, що йдеться про попередне судове засідання!
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

Справа в тому, що йдеться про попередне судове засідання!
Якщо попереднє, то нічого турбуватися. А тим часом Ви можете скористатися правом на забезпечення доказів, на витребування доказів, на забезпечення позову.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Вам це невигідно. А брати на себе обов'язок сповіщати позивача - також. Дві неявки позивача на стадії розгляду справи по суті є підставою для залишення первісного позову без розгляду.
І ще одне, на додаток. Вам буде вигідно дуже уважно вичитувати матеріали справи (в них "раптом" з`являються заяви позивача про перенесення розгляду і поважну причину відсутності). І заготовити Клопотання про залишення позову без розгляду в зв`язку з повторною неявкою позивача. Яке і подати в с/з при цій другій неявці.
Записаний

Георгий

• Активний Дописувач
  • Георгий
    • Перегляд профілю
    • Email

Cьогодні 17.09.10 відбулось наступне попередне судове засідання під головуванням судді Куренкова Є.С. за позовом ТОВ"Новобудова" щодо мене, представник позивача  з'явився (Замість Д'яченко з'явився Бенца).
Суддя запропонував укласти мирову угоду. Сторони погодилися.
Але ТОВ "Новобудова" скоріш за все не погодиться на відмову від своїх позовних вимог (щодо стягнення сумми заборгованості), а я з іншого боку не буду згодний ці вимоги задовольнити (в відсутність договорних відносин).
Також ТОВ "Новобудова" не надала доказів, про надання яких оголошена усна ухвала.

Наступне засідання  призначене на 11.10.10 о 10:30.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email