'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Re: На рецензію позов на захист прав споживачів  (Прочитано 88623 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

серж

• *
  • City: киев
    • Перегляд профілю
    • Email

Шановні панове! Щось дуже часто почали згадуватись та плутатись канцелярії суду.
Та канцелярія, про яку говорить Георгій, називається загальною канцелярією. До неї приносять, щоб подати до суду, звернення та процесуальні документи. Працює загальна канцелярія суду протягом всього робочого дня, з перервами на обід.
Что подразумевается под процессуальными документами?
Если это позовна заява или апеляц.скарга, то такие документы в Дарницком суде принимаются 2 дня в неделю в течении 3 часов.
Записаний

серж

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Скаргу на имя кого. И как в таком случае отсчитывается срок подачи аппеляции.

Голові суду (собі залишити примірник з відміткою канцелярії). Строк просити поновити з наступного дня після отримання повного тексту рішення.
Получу ли я ответ на такую скаргу, или это просто как доказательство неполучения полного текста решения в срок.
Могу ли я в скарге просить письменно уведомить меня о поступлении в канцелярию решения в полном объеме, или мне нужно каждый день приходить в суд и спрашивать о наличии решения?
Записаний

Георгий

• Активний Дописувач
  • City: Київ
  • Георгий
    • Перегляд профілю
    • Email

Скарги приймають щоденно в загальній канцелярії.
Приклад а/с з відміткою загальної канцелярії
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Шановні панове! Щось дуже часто почали згадуватись та плутатись канцелярії суду.
Та канцелярія, про яку говорить Георгій, називається загальною канцелярією. До неї приносять, щоб подати до суду, звернення та процесуальні документи. Працює загальна канцелярія суду протягом всього робочого дня, з перервами на обід.
Что подразумевается под процессуальными документами?
Если это позовна заява или апеляц.скарга, то такие документы в Дарницком суде принимаются 2 дня в неделю в течении 3 часов.
Якщо це дійсно так (а не якась плутанина з назвами канцелярій, чи ще з чимось) - Вам пряма дорога з письмовою скаргою в порядку ЗУ Про звернення громадян до голови суду. Саме про Дарницький суд я щось подібне чула.
Записаний

серж

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Пока готовил скаргу на судью, просмотрел более внимательно всупительную и результативную часть решения.
Оказалось, что шапка у неё из той какую получил Георгий и дело не моё. Хотя мне выдавалась раньше чем Георгию

Записаний

серж

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Подготовил скаргу, прошу прорецензиворать

Голові Дарницького районного суду м. Києва,
вул. Севастопольська, 14, м. Київ, 02009

Скарга на дії судді Куренкова Є.С.   
Cправа № 2-3653/10р.

Заявник:
Полевара Сергій Володимирович,
просп. Бажана, 5-г, кв. 12, м. Київ, 02121
тел. 067 236 2198

14 березня 2011 р.

Скарга
на ненадання рішення суду у повному обсязі

4  березня 2011 р. суддя Дарницького районного суду м. Києва Куренкова Є.С. виніс рішення у справі № 2-3653/10р.  за позовною заявою ТОВ «НОВОБУДОВА» до Полевара Сергія Володимировича про стягнення заборгованості та за зустрічною заявою Полевара Сергія Володимировича до ТОВ «НОВОБУДОВА» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

На сьогодняшній день я не отримав рішення суду в повному обсязі.

Своїми діями суддя Куренков Є.С. лишає мене можливості своєчасно ознайомитися з винесеним ним рішенням в повному обсязі, що в свою чергу не надає мені жодної можливості підготувати та подати апеляційну скаргу на рішення суду у відведений законом строк.

Враховуючи вищевикладене, прошу поновити строк апеляційного оскарження рішення, винесеного суддею Куренковим Є.С. у справі № 2-3653/10р. з наступного дня після отримання повного тексту рішення.

Також прошу повідомити мене, коли саме канцелярія буде в змозі надати мені повний текст рішення.

Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Строк апеляційного оскарження поновлює апеляціний суд, причому тут голова дарницького суду...?
Записаний

Георгий

• Активний Дописувач
  • Георгий
    • Перегляд профілю
    • Email

Серж, номер справи змінився з нового року.
Вважаю, що в скарзі можна указати 2 номери (на всяк випадок)
Щодо самої скарги. То на мій погляд прохання поновити строк а/о слід надавати в клопотанні до а/с разом , а не в тексті скарги на не видачу с/р.
Метою складання цієї скарги на невидачу є така собі відмітка (доказ) , що дійсно с/р не готове і цей доказ треба буде додати до а/с та клопотання про поновлення строків.

Прохання до форумчан спростувати, щось додати, підтвердити мою думку.
Записаний

серж

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Я написал по рекомендации Перо

Голові суду (собі залишити примірник з відміткою канцелярії). Строк просити поновити з наступного дня після отримання повного тексту рішення.
Записаний

Георгий

• Активний Дописувач
  • Георгий
    • Перегляд профілю
    • Email

Це однозначно не завадить!
Записаний

Dugf

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю

Строк апеляційного оскарження поновлює апеляціний суд, причому тут голова дарницького суду...?

Серж, focus і Георгій праві. Голова суду не має відношення до Вашої справи. 

До скарги (голові суду) долучайте заяву про видачу копії повного судового рішення, яку, я сподіваюсь, після проголошення рішення Ви зареєстрували у канцелярії (або декілька, якщо такі були).   

Мета Вашої скарги зафіксувати те, що суддя, який виніс рішення порушує процесуальні норми (ч. 3 ст. 209 ЦПКУ), чим порушуються Ваші права на апеляційне оскарження судового рішення (ст. ст. 13, 27 ЦПКУ, ст.ст. 55, 129 Конституції України).
Ось що Ви повинні зафіксувати у скарзі (голові суду).

Просити поновити строк Ви повинні у апеляційного суду.  До клопотання додаєте свої заяви про видачу копії повного судового рішення і скаргу
(голові суду) на порушення судді який виніс рішення.

Перо в своєму пості і мав на увазі, що просити поновити строк Ви будете у апеляційного суду долучивши копію другого екземпляра до апеляційної скарги.

Якщо не має повного тексту -напишить скаргу, як доказ того, що Ви намагалися його своєчасно отримати. Після отримання повного тексту складайте апеляційну скаргу з клопотанням про поноволення строків на оскарження.
« Останнє редагування: 13 Березня 2011, 23:44:45 від Dugf »
Записаний

Георгий

• Активний Дописувач
  • Георгий
    • Перегляд профілю
    • Email

Шановний Dugf!
Дуже слушна порада про заяву на видачу повного с/р.
Вона пишется на ім'я (голови чи судді) ?
« Останнє редагування: 14 Березня 2011, 00:09:30 від Георгий »
Записаний

Dugf

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю

Заяву про видачу повної копії судового рішення, я зазвичай подаю відразу після його проголошення на ім'я судді який виніс рішення. Відразу вказую останній строк (п'ять днів), прошу щоб видали не пізніше. Всі постановлені рішення я отримував у належний строк. Ще не разу не приходилось скаржитись голові суду.

Цитувати
До: суду Інформація 1

позивач:   Особа 1   

відповідач:      Особа 2

цивільна справа:    Інформація 2
                   суддя:    Особа 3

м. Інформація 3

"___" ______ 201__ року

Заява
на отримання копії повного судового рішення

Прошу надати копію повного судового рішення постановленого "____" _____ 201__ року у цивільній справі  № _____ за позовом Особа 1 до Особа 2 на захист прав споживача та врегулювання переддоговірного спору.

Керуючись своїм правом передбаченим ст. 27, ч. 3 ст. 209  ЦПК України, прошу надати мені не пізніше "____" ______ 201__ року копію повного рішення постановленого "___" _____ 201__ року по зазначеній вище справі.

Особа 1

_________

(підпис)

« Останнє редагування: 14 Березня 2011, 00:06:43 від Dugf »
Записаний

серж

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Насколько я понимаю, копия полного текста решения должна быть выдана в отведенный законом срок,
и для этого нет необходимости дополнительно просить суд соблюдать требования закона и выдать мне копию.
То, что в обращении к а/с нужно будет просить о возобновлении срока - это понятно.
Но Перо в другом посте писал именно это "Голові суду (собі залишити примірник з відміткою канцелярії). Строк просити поновити з наступного дня після отримання повного тексту рішення."
Хотелось бы конечно получить комментарий Перо.
Записаний

Dugf

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю

Насколько я понимаю, копия полного текста решения должна быть выдана в отведенный законом срок,
и для этого нет необходимости дополнительно просить суд соблюдать требования закона и выдать мне копию.
То, что в обращении к а/с нужно будет просить о возобновлении срока - это понятно.
Но Перо в другом посте писал именно это "Голові суду (собі залишити примірник з відміткою канцелярії). Строк просити поновити з наступного дня після отримання повного тексту рішення."
Хотелось бы конечно получить комментарий Перо.

Перо Вам раніше розклав все по полицям. Не має  прав/повноважень голова суду втручатись у Вашу справу. Голова суду повинен забезпечити/створити умови для її розгляду. Щоб Ви правильно зрозуміли, він як завхоз. Ви можете голові суду скаржитись на бездіяльність (не видають процесуальні документи в зазначений строк) судів.

Щодо "отведенного законом срока":
Ви повинні зрозуміти, якщо Ви таку заяву не напишете, то суд і вусом не заворушить  ;) і буде правий.

Де написано, що суд Вас повинен повідомляти про готовність такого рішення. Я вам даю сто відсотків, що коли Ви будете отримувати копію свого рішення, то там буде стояти відмітка (не скрізь ставлять), що готове воно було на третій/четвертий/п'ятий день після останнього засідання. А Ви просто не хотіли/не було часу його забирати, ось як виходить. І апеляційний суд розглядаючи Ваше клопотання про поновлення строку буде шукати заяви про видачу рішення.

До речі голова суду Вам теж може дати таку відписку, що рішення тиждень як готове, а Ви зволікаєте з його отриманням.         
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email