'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Квартирні прилади обліку тепла та води  (Прочитано 265954 раз)

0 Користувачів і 6 Гостей дивляться цю тему.

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Ви все правильно говорите, але коли я прийшов у жек вони мені сказали ми не будемо брати заяву про взяття  лічильники на облік, і договір з вами ми заключати не будемо.Крапка!Я їм казав , що вони порушують постанову № 630, а вони кажуть нічого ми не порушуємо.Пишіть скарги.Крапка!
Які мої подальші кроки?
Наразі я чекаю письмову відповідь, на свою заяву про причини відмови заключати зі мною договір про взяття лічильників на облік.
До них ходити, щоб порозмовляти, не слід. Про це вже багато разів написано-переписано на моїх сайтах. А як Ви доведете, що Вам у чомусь відмовили? Тому слід збирати докази. Звернення надсилайте поштою з рекомендованим повідомленням про вручення.
Повторюсь: не платіть в КП ГІОЦ, платіть на поточний рахунок Вашого виконавця послуг. Я давно це роблю, років 10, і неприємностей не маю. Чомусь наш народ вважає, що потрібно ходити, оббивати пороги, щось доводити у словесній перепалці, скаржитися без цілі та мети кому завгодно. Кожна дія повинна бути продуманою і спланованою, слід передбачати негативні відповіді, які потім можна використати у власних інтересах. Перш за все, як докази до позовних заяв.
До речі, договір про взяття на облік лічильників води чи тепла не передбачений законодавством. Ваша зареєстрована заява з доданими документами (паспорт, свідоцтво про метрологічну повірку, якщо лічильник не новий, договір з сервісною організацією та акт про виконані роботи з даними про опломбування та початковими показами) буде доказом про право використання показань приладів обліку, від яких виконавець послуг не має права відмовитися згідно з Правилами:
Цитувати

ЗАТВЕРДЖЕНО
                             постановою Кабінету Міністрів України
                                   від 21 липня 2005 р. N 630

ПРАВИЛА  надання послуг з централізованого опалення,  постачання холодної та гарячої води і водовідведення

10. Оплата послуг за показаннями  квартирних  засобів  обліку провадиться  лише  у  разі здійснення обліку в усіх точках розбору холодної та  гарячої  води  у  квартирі  незалежно  від  наявності засобів обліку на вводах у багатоквартирний будинок.

Справляння плати   за  нормативами  (нормами)  споживання  за наявності квартирних засобів обліку без урахування їх показань  не допускається,  за  винятком випадків,  передбачених абзацом п'ятим пункту 16  цих  Правил.  Виконавець  і  споживач  не  мають  права відмовлятися від врахування показань засобів обліку.

Тобто, Ви явочним порядком, ні з ким не погоджуючи, використовуєте своє право. А що вони будуть робити - це їх справа. Мабуть, кусати лікті.
« Останнє редагування: 30 Липня 2010, 18:48:50 від gro-za »
Записаний

Валерий

• *
    • Перегляд профілю

Ви все правильно говорите, але коли я прийшов у жек вони мені сказали ми не будемо брати заяву про взяття  лічильники на облік, і договір з вами ми заключати не будемо.Крапка!Я їм казав , що вони порушують постанову № 630, а вони кажуть нічого ми не порушуємо.Пишіть скарги.Крапка!
Які мої подальші кроки?
Наразі я чекаю письмову відповідь, на свою заяву про причини відмови заключати зі мною договір про взяття лічильників на облік.
До них ходити, щоб порозмовляти, не слід. Про це вже багато разів написано-переписано на моїх сайтах. А як Ви доведете, що Вам у чомусь відмовили? Тому слід збирати докази. Звернення надсилайте поштою з рекомендованим повідомленням про вручення.
Повторюсь: не платіть в КП ГІОЦ, платіть на поточний рахунок Вашого виконавця послуг. Я давно це роблю, років 10, і неприємностей не маю. Чомусь наш народ вважає, що потрібно ходити, оббивати пороги, щось доводити у словесній перепалці, скаржитися без цілі та мети кому завгодно. Кожна дія повинна бути продуманою і спланованою, слід передбачати негативні відповіді, які потім можна використати у власних інтересах. Перш за все, як докази до позовних заяв.
А як узнати поточний рахунок виконавця послуг(я так розумію, що це жек).
Віктор Іванович , я так розумію,що якщо лічильникі стоять ,опломбовані,то я можу вже платити по них не зважаючи на те,що жек не хоче їх приймати на облік,Тобто без договору з жеком?
Але ж жек буде мені надсилати квітанціїї про сплату і там будуть цифри про несплачену гарячу та холодну воду ,які жек сам нарахує, і в мене почнеться накопичення боргу за воду.
Як в такому разі поступати?
« Останнє редагування: 30 Липня 2010, 19:26:38 від gro-za »
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю

А як узнати поточний рахунок виконавця послуг(я так розумію, що це жек).
Віктор Іванович , я так розумію,що якщо лічильникі стоять ,опломбовані,то я можу вже платити по них не зважаючи на те,що жек не хоче їх приймати на облік,Тобто без договору з жеком?
Але ж жек буде мені надсилати квітанціїї про сплату і там будуть цифри про несплачену гарячу та холодну воду ,які жек сам нарахує, і в мене почнеться накопичення боргу за воду.
Як в такому разі поступати?

Реквізити вказані в договорах, укладених зі мною та моїми родичами згідно з Мировою угодою (знайдете на сайті ПОШУКом з ключовою фразою "Типовий договір"). Один з результатів тут - http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4265.msg11226.html#msg11226
ЖЕКів у нас давно немає. Маємо справу з КП. До речі, у нас з Вами одне й те ж КП "Індустріальне" Солом'янської районної у м. Києві ради, розташоване за адресою вул. Виборзька, 42.
Квитанції КП ГІОЦ акуратно складайте в окрему папку для пам'яті, а платити слід на поточний рахунок КП. Водночас підготуйте два Типові договори по КМУ-630 та КМУ-529, і надішліть їх у 2-х примірниках на адресу КП. Як діяти потім, вивчайте матеріальну частину, тобто матеріали сайту. Ви не маєте права відмовитися від використання показань лічильника. Вони також. А кому не подобається - в суд!
« Останнє редагування: 30 Липня 2010, 19:44:01 від gro-za »
Записаний

Валерий

• *
    • Перегляд профілю
Re: Квартирні прилади обліку тепла та води
« Reply #63 : 30 Серпня 2010, 13:12:39 »

Здравствуйте!
Моя эпопея со счетчиками ЛВ-4Т с КП Индустриальный продолжается.
Вот как КП отписалось по моему письму о причинах не заключения договора по ХВП ГВП с такими счетчиками.
« Останнє редагування: 30 Серпня 2010, 23:47:17 від Валерий »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #64 : 30 Серпня 2010, 16:19:53 »

У Вас у паспорті лічильника повинно бути зазначено що він відповідний держстандартам та допущений до експлуатації в Україні.
КП "тягне резину" бо без реестрації лічильника нараховувутиме по повній. А вся ця переписка займе час. До того ж не факт що цього листа у Держстандарт дійсно направлено. Через деякий час Вам скажуть, що ще відповідь не надійшла, потім що лист загубився і КП направляє повторний запит. І так можна до "нових віників".
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #65 : 30 Серпня 2010, 18:53:57 »

дравствуйте!
Моя эпопея со счетчиками ЛВ-4Т с КП Индустриальный продолжается.
Вот как КП отписалось по моему письму о причинах не заключения договора по ХВП ГВП с такими счетчиками.

У мене в НАРИСАХ первісного сайту http://gro-za.io.ua/story розміщена копія  Сертифікату затвердження типу лічильника ЛВ-4т Держстандартом.  Нарис має назву "Чотирьохтарифний лічильник гарячої води ЛВ-4Т". Можете подарувати Івану Васильовичу Красному - директору КП "Індустріальне". Маю також кольорову скан-копію (додається).
« Останнє редагування: 30 Серпня 2010, 19:10:28 від gro-za »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю
« Reply #66 : 30 Серпня 2010, 20:09:54 »

Шановний Валерію! А що Вам заважає розділити окремо мух та окремо котлети?
Конкретну проблему взяття на абонентський облік лічильника можна вирішити однією заявою. А укладання договорів може і роками тягнутися. На Вашому боці Постанова КМУ № 630
Цитувати
Порядок обліку та оплати послуг
9. У квартирі (будинку садибного типу) роботи з установлення засобів обліку води і теплової енергії (далі - квартирні засоби обліку) проводяться спеціалізованою організацією, виконавцем, виробником чи постачальником за рахунок коштів споживача.
Квартирні засоби обліку беруться виконавцем на абонентський облік.
Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) квартирних засобів обліку проводяться за рахунок виконавця.

10. Оплата послуг за показаннями квартирних засобів обліку провадиться лише у разі здійснення обліку в усіх точках розбору холодної та гарячої води у квартирі незалежно від наявності засобів обліку на вводах у багатоквартирний будинок.
Справляння плати за нормативами (нормами) споживання за наявності квартирних засобів обліку без урахування їх показань не допускається, за винятком випадків, передбачених абзацом п'ятим пункту 16 цих Правил. Виконавець і споживач не мають права відмовлятися від врахування показань засобів обліку.

11. У разі встановлення будинкових засобів обліку води у багатоквартирному будинку, де окремі квартири обладнані квартирними засобами обліку, споживач, який не має квартирних засобів обліку, оплачує послуги згідно з показаннями будинкових засобів обліку, не враховуючи витрати води виконавця, юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, які є власниками або орендарями приміщень у цьому будинку, та сумарних витрат води за показаннями усіх квартирних засобів обліку. Різниця розподіляється між споживачами, які не мають квартирних засобів обліку, пропорційно кількості мешканців квартири в разі відсутності витоків із загальнобудинкової мережі, що підтверджується актом обстеження, який складається виконавцем у присутності не менш як двох мешканців будинку.
За наявності витоків із загальнобудинкової мережі споживачі, які не мають квартирних засобів обліку, оплачують послуги з холодного, гарячого водопостачання та водовідведення за встановленими нормативами (нормами) за місяць, у якому ці витоки виявлено.

Пишете заяву такого змісту:
"Директору КП Індустріальне.
На підставі ЗУ Про ЖКП, Постанови КМУ № 630

Повідомляю, що __ ___ 2010 року спеціалізована організація ____ (копія ліцензії додається) виконала в моїй квартирі роботи з установлення засобів обліку води _назва_модель _ номер___ (копія паспорту та сертифікату додається).
Встановлений засіб обліку був опломбований пломбою №___ (якщо є маркування на пломбі). Початкові показання ХВП ____, ГВП _____ (копія акту приймання-передавання додається).

Відповідно до п. 9 ПРАВИЛ надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених Постановою КМУ № 630, прошу взяти встановлений квартирний засіб обліку ХВП та ГВП на абонентський облік з дати реєстрації цієї заяви.

Нагадую, що відповідно до п. 10 ПРАВИЛ надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених Постановою КМУ № 630О, справляння плати за нормативами (нормами) споживання за наявності квартирних засобів обліку  не допускається.
Підпис, дата "

І далі одне з двох:
1. Приходите до Вашого КП. У секретаря реєструєте заяву. Будь-які розмови: "а вам треба піти туди, чи піти сюди, чи до інженера, чи візу взяти у начальника" - припиняєте. Вам треба зареєструвати звернення громадян. Приймальних годин можна і не чекати.
2. Якщо секретарка упреться і відмовить вам у реєстрації заяви - цю ж таки заяву з усіма додатками вкладаєте в конверт, цінним листом, з детальним описом вкладення та повідомленням про вручення. І зберігаєте свій екземпляр опису та повідомлення, що лист Ваше КП отримало.

Все.
« Останнє редагування: 30 Серпня 2010, 20:16:44 від Тетяна Academia »
Записаний

Валерий

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #67 : 30 Серпня 2010, 23:54:21 »

Тетяна Academia.
Спасибо за информацию.
А платить, как советует Виктор Иванович квитанциями на счет КП?
Отдельными квитанциями по ХВП и ГВП , а также по отоплению, газу и содержанию дома,по каждой цифре?
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю
« Reply #68 : 31 Серпня 2010, 08:37:52 »

Тетяна Academia.
Спасибо за информацию.
Отдельными квитанциями по ХВП и ГВП , а также по отоплению, газу и содержанию дома,по каждой цифре?

Насправді - як і скільки самі хочете - стільки й платите.
Законних тарифів в м. Києві немає. Ні на ХВП, ні на ГВП , ні на ЦО, ні на обслуговування.
А в зв`язку з судовим оскарженням нового газового тарифу- нема і на газ.

Далі Ви самі для себе визначаєте - чи платити взагалі щось, чи добиватись в судовому порядку:
- укладення договорів з нульовим тарифом та індивідуальний розрахунок тарифу виконавцем (наприклад, http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4734.0.html)
- укладення договорів з НЕнульовим тарифом (який Ви вважатимете законним, справедливим, тощо). Враховуємо, що цю вимогу ще треба буде довести.

Можливо, я малюю не реалістичну картину. Віктор Іванович поправить, якщо помиляюсь.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #69 : 31 Серпня 2010, 14:17:10 »

Тетяна Academia.
Спасибо за информацию.
Яким чином я оплачую послуги комунального підприємства - неодноразово оприлюднював на Форумі копії платіжних документів. Пошукайте.
Записаний

Дзига

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #70 : 01 Вересня 2010, 22:00:56 »

Ця інформація для тих хто сумнівається в якості лічильника    http://www.hts.kharkov.ua/KPHTS_v2_technics_pribor.php
Записаний

Дзига

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #71 : 01 Вересня 2010, 23:21:53 »

Адрес новости: http://www.mediaport.ua/news/city/69996/  Вікторе Івановичу, як гадаєте з таким мисленням керівника скільки часу пройде поки  встановлять лічильники тепла в усі будинкиV/  м. Харкава? Особливо мені сподобалась порада Директора ХТС Сергєєва С.Ю. висловлена  в останнім абзаці статті. Державне мислення.  Як можна читачам цієї статті довести доцільність лічильника?

Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #72 : 02 Вересня 2010, 12:35:18 »

Адрес новости: http://www.mediaport.ua/news/city/69996/  Вікторе Івановичу, як гадаєте з таким мисленням керівника скільки часу пройде поки  встановлять лічильники тепла в усі будинкиV/  м. Харкава? Особливо мені сподобалась порада Директора ХТС Сергєєва С.Ю. висловлена  в останнім абзаці статті. Державне мислення.  Як можна читачам цієї статті довести доцільність лічильника?

Це маячня. Для усунення проявів обдурювання населення необхідно встановлювати КВАРТИРНІ прилади обліку тепла і води. А загальнобудинкові не забезпечують можливість справедливого розподілу витрат на компослуги. Хоч вони й не заважають (при наявності квартирних).
Вже доведено на практиці, що теплопостачальники не додають населенню від 50 до 70 відсотків нарахованого тепла. При нормі 0,147 Гкал/кв. м опалювальної площі за сезон квартирні лічильники фіксують значно менше. А нормативи побудовані саме на цій нормі. Тобто, квартирний лічильник убезпечує від надмірного стягнення плати за ЦО/ГВП/ХВП. І харківські тепломережі добре про це знають!
« Останнє редагування: 02 Вересня 2010, 12:40:39 від gro-za »
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #73 : 02 Вересня 2010, 12:42:54 »

Ця інформація для тих хто сумнівається в якості лічильника    http://www.hts.kharkov.ua/KPHTS_v2_technics_pribor.php

Порада для виховання комунальників: роздрукуйте у кольорі і подаруйте директору свого КП чи ЖЕО іншої форми власності.
Записаний

Валери

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #74 : 03 Вересня 2010, 14:50:54 »

Тетяна Academia.
Спасибо за информацию.

Я не настолько компетентен в вопросах оплаты услуг ЖКХ и ЖЭКа. Но, думаю, что я единственный, кто платит не на р/ КП ГИВЦ, а конкретно на р/р эксплуатирующей организации. Причем не платил, пока они по моему требованию не заключили со мной договоры на ж-кп и на содержание дома и придомовой территории. После заключения договоров плачу исправно. Для чего открыл р/с в банке, в котором находится р/с експлуатирующей организации, и перечисляю деньги только со счета на счет. Этот способ экономит деньги (комиссия банка за платеж внутри банка - 1 грн.). Плюс всегда можно взять распечатку платежей за 3 последних года. Банк на моей стороне:)
« Останнє редагування: 03 Вересня 2010, 19:58:20 від gro-za »
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email