'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: прошу допомоги  (Прочитано 7844 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Valentyna

• *
    • Перегляд профілю
прошу допомоги
« : 19 Серпня 2010, 12:29:26 »

Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка, наступні кроки у "боротьбі" з ЖЕКом.
- ЖЕК виставив мені борг за комунальні послуги (сплачую за старими тарифами). Була мною написана заява, щоб вони пояснили, звідки взявся борг. У відповіді просто розписали тарифи згідно розпорядження КМДА №980 від 31.08.09.
- Потім мою квартиру відключили від електроенергії. Написала скаргу в прокуратуру. Отримала відповідь, що моя скарга направляється до Шевченківської держадміністрації.
- Написала претензію в ЖЕК, де описала, які послуги мені надаються, а які ні.
- Готую договори з ЖЕКом відповідно до Постанов КМУ №529, №630 (раніше договорів ніяких з ЖЕКом не укладала)
Але ж борг так і залишається...Що мені робити далі?
Дякую.
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
Re: прошу допомоги
« Reply #1 : 19 Серпня 2010, 14:08:15 »

Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка, наступні кроки у "боротьбі" з ЖЕКом.
- ЖЕК виставив мені борг за комунальні послуги (сплачую за старими тарифами). Була мною написана заява, щоб вони пояснили, звідки взявся борг. У відповіді просто розписали тарифи згідно розпорядження КМДА №980 від 31.08.09.
- Потім мою квартиру відключили від електроенергії. Написала скаргу в прокуратуру. Отримала відповідь, що моя скарга направляється до Шевченківської держадміністрації.
- Написала претензію в ЖЕК, де описала, які послуги мені надаються, а які ні.
- Готую договори з ЖЕКом відповідно до Постанов КМУ №529, №630 (раніше договорів ніяких з ЖЕКом не укладала)
Але ж борг так і залишається...Що мені робити далі?
Дякую.
Звертатися з позовом до суду. Відключити електропостачання ЖЕК не має повноважень. Вам доведеться доводити про наявність прямих відносин з Київенерго. По решті претензій - довести, що вони безпідставні. Подібних прикладів на цьому та інших сайтах - десятки.
Записаний

Valentyna

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #2 : 19 Серпня 2010, 16:14:46 »

наш будинок не знаходиться на обліку в Київенерго (є відповідь з Київенерго).
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #3 : 19 Серпня 2010, 16:21:10 »

наш будинок не знаходиться на обліку в Київенерго (є відповідь з Київенерго).
Все одно, відключає не балансоутримувач будинку, а Енергозбут. Крім того, у нас не передбачено таке поняття "на обліку". Електроенергія з неба не падає. Існують договірні відносини з балансоутримувачем, але повноваження постачальника не передаються балансоутримувачу. По закону електропостачальна організація зобов'язана дотримуватися ПКЕЕН.
Записаний

Valentyna

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #4 : 26 Серпня 2010, 09:41:03 »

Мені надійшла цікава відповідь від ЖЕКу про відключення електроенергії. Я так розумію, з цією відповіддю можна сміливо йти в суд?
Записаний

Valentyna

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #5 : 26 Серпня 2010, 11:01:34 »

не можу знайти рішення №116 Колегії, щоб хоча б ознайомитися з ним. Може, хто підкаже, де його шукати?
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #6 : 26 Серпня 2010, 12:34:28 »

Мені надійшла цікава відповідь від ЖЕКу про відключення електроенергії. Я так розумію, з цією відповіддю можна сміливо йти в суд?
Без жодних вагань!
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #7 : 26 Серпня 2010, 12:35:13 »

не можу знайти рішення №116 Колегії, щоб хоча б ознайомитися з ним. Може, хто підкаже, де його шукати?

В апараті КМДА. Більше ніде. Дивіться також http://forgr.hmsite.net/index.php?page=134
« Останнє редагування: 26 Серпня 2010, 12:40:23 від gro-za »
Записаний

Valentyna

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #8 : 26 Серпня 2010, 16:08:42 »

Я віддала до ЖЕКу оферти договорів. Мені почекати відповіді? Я впевнена, що вони не підпишуть договори.
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #9 : 26 Серпня 2010, 18:09:31 »

Я віддала до ЖЕКу оферти договорів. Мені почекати відповіді? Я впевнена, що вони не підпишуть договори.
Не чекайте. Дійте навипередки.
Записаний

Valentyna

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #10 : 27 Серпня 2010, 12:31:25 »

Я прошу вибачення за своє невігластво, але як писати позовну заяву до суду?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #11 : 27 Серпня 2010, 13:18:12 »

Візміть за основу позови Тетяни Academia в темі "Позовна заява на укладення договору на обслуговування будинку" http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4734.0.html
та "Позовна заява на укладення договору на комунальны послуги http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4737.0.html або Віктора Івановича з "Нарисів". Поміняйте назви та реквізити відповідачів та інше, що не співпадає. Потім викладіть на форумі. Форумчани підредагують.
Записаний

Valentyna

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #12 : 30 Серпня 2010, 10:57:05 »

Дякую.
Взяла в ЖЕКу копію рішення №116 від 24.11.2006р. Колегії виконавчого органу КМР
В п.4 написано, що впроваджують практику відключення від мереж електро-,водо- та газопостачання боржників, які не сплачують поточну оплату за ЖКП. Це законно?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #13 : 30 Серпня 2010, 12:17:42 »

Взагалі то не законно.
А  стосовно цього пункту то він стосується тільки кварторонаймачів (неприватизовані квартири) та орендарів. Про власників там ні слова, таким чином відключати власників квартир цей пункт не дозволяє, як би ЖЕКу не кортіло.
Дотого ж там прямо сказано "...які не сплачують поточні платежі та борги за договором реструктурізації заборгованості...".  Виходить як що поточні платежі сплачуються (навіть частково), а на старий борг договір реструктурізації заборгованості не укладено, то такого споживача теж не можливо відключити на підставі цього пункту.   
Такі всі грамотні при владі, а як напишуть щось - хоть стій, хоч падай!!!

ще питання чи реєструвався цей "макумент" у органах юстиції та чи був опублікований. це обов`язкова умова щоб він вступив у силу, бо зачіпає інтереси громадян. чомусь є сумніви щодо цього. запитайте в міському управлінні юстиції.
« Останнє редагування: 30 Серпня 2010, 12:25:25 від Юрій Васильович »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю
« Reply #14 : 30 Серпня 2010, 17:49:38 »

Не бачу необхідності витрачати час на незареєстровані та нікчемні рішення, в тому числі №116 від 24.11.2006р.? ЗУ Про ЖКП ніхто не відміняв.
Цитувати
Стаття 16. Порядок надання житлово-комунальних послуг.
3. Комунальні послуги надаються споживачу безперебійно, за винятком часу перерв на:
1) проведення ремонтних і профілактичних робіт виконавцем/виробником за графіком, погодженим з виконавчими органами місцевих рад або місцевими державними адміністраціями згідно з діючими будівельними нормами і правилами, правилами технічної експлуатації і користування, положеннями про проведення поточного і капітального ремонтів та іншими нормативними документами;
2) міжопалювальний період для систем опалення, рішення про початок та закінчення якого приймається виконавчими органами відповідних місцевих рад або місцевими державними адміністраціями виходячи з кліматичних умов, згідно з діючими будівельними нормами і правилами, правилами технічної експлуатації та іншими нормативними документами;
3) ліквідацію наслідків, пов'язаних з дією непереборної сили.

Все. У випадку неоплати послуг - балансоутримувач чи виконавець може нарахувати пеню та подати позов до суду. Але ніяк не відключати електропостачання.
На сайті вже обговорювалась тема "Якщо КП погрожує відключити електрику за борг по ЖКП (що робити споживачу)" (Прочитано 988 раз). Почитайте! http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4811.0.html. Обговорювалось, і як підключитися, і як виховати балансоутримувача, і як привести до тями електропостачальника. Я викладала свої документи. Пан Андрій змалював свою епопею.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email