'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: допоможіть розібратися  (Прочитано 22488 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Valentyna

• *
    • Перегляд профілю
допоможіть розібратися
« : 05 Листопада 2010, 09:34:10 »

Доброго ранку! Я пробую з ЖЕКом укласти договір. Після надання мною протоколу розбіжностей до Договору про надання послуг з утримання будинків, ЖЕК додав до Договору пункт "Інші умови". Допоможіть розібратися, що вони означають. Бо декілька пунктів я взагалі не розумію (професійні терміни). Може хтось зможе "перекласти" на більш зрозумілу мову для мене?
Дякую.
Записаний

Valentyna

• *
    • Перегляд профілю
Re: допоможіть розібратися
« Reply #1 : 05 Листопада 2010, 09:35:01 »

2 сторінка
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю
« Reply #2 : 06 Листопада 2010, 09:58:16 »

Доброго ранку! Я пробую з ЖЕКом укласти договір. Після надання мною протоколу розбіжностей до Договору про надання послуг з утримання будинків, ЖЕК додав до Договору пункт "Інші умови". Допоможіть розібратися, що вони означають. Бо декілька пунктів я взагалі не розумію (професійні терміни). Може хтось зможе "перекласти" на більш зрозумілу мову для мене?
Дякую.
Ці умови є витягом з якогось нормативно-правового акту. Законодавству не суперечать, Вашим інтересам не шкодять, хоч насправді є зайвими. А які професійні терміни Вам здаються незрозумілими?
Записаний

Valentyna

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #3 : 08 Листопада 2010, 18:57:28 »

Доброго вечора!

Незрозумілі п.8.1 і п.8.3.

Дякую за відповідь
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #4 : 08 Листопада 2010, 19:31:47 »

Доброго вечора!
Незрозумілі п.8.1 і п.8.3.
Дякую за відповідь
П. 8.1 забороняє самовільне перепланування квартири з втручанням (можливим) у внутрішньобудинкові мережі та руйнування несучих стін. Це цілком очевидно.
П. 8.2 стосується виконавця послуг (пропущені ці 2 слова, але суть зрозуміла з контексту). Таким способом виконавець правомірно знімає з себе відповідальність за можливі аварії.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #5 : 08 Листопада 2010, 21:28:04 »

по пункту 8.3 :
водопостачання та опалення - норма п. 22 Типового договору (ПКМУ 630). (Ви ж його начебто подавали?)
водовідведення - п. 22 "УРІЗАЛИ". не хочуть нести відповідальність за каналізаційні труби від ванни, раковини до стояка. Беруть відповідальність тільки за стояк.
електропостачання - норма п. 2.4. ПКЕЕ ( http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?page=2&nreg=z0417-96&text=%EC%E5%E6%20%F0%EE%E7%EF%EE%E4 ) але це повинно бути в договорі про про користування електричною енергією (до чого тут ЖЕК?)
а якщо лічильник  за межами квартири, я б і з енергетиками посперечався - навіщо мені відповідальність за проводку в межах під`їзду де копирсається електрик ЖЕКу? Я б наполягав "на вводі в зовнішню стіну квартири".
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #6 : 09 Листопада 2010, 13:16:59 »

по пункту 8.3 :
водопостачання та опалення - норма п. 22 Типового договору (ПКМУ 630). (Ви ж його начебто подавали?)
водовідведення - п. 22 "УРІЗАЛИ". не хочуть нести відповідальність за каналізаційні труби від ванни, раковини до стояка. Беруть відповідальність тільки за стояк.
електропостачання - норма п. 2.4. ПКЕЕ ( http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?page=2&nreg=z0417-96&text=%EC%E5%E6%20%F0%EE%E7%EF%EE%E4 ) але це повинно бути в договорі про про користування електричною енергією (до чого тут ЖЕК?)
а якщо лічильник  за межами квартири, я б і з енергетиками посперечався - навіщо мені відповідальність за проводку в межах під`їзду де копирсається електрик ЖЕКу? Я б наполягав "на вводі в зовнішню стіну квартири".

І нічого б з цього наполягання не вийшло. Я пропоную, якщо договір відповідає по формі та по змісту Типовому, не містить обтяжливих умов, які не впливають на права споживача конкретних ЖКП, підписувати його без суперечок. Це унікальний випадок, коли ЖКО погоджується укладати Типові договори без судової тяганини. У подальшому, залежно від того, як його буде дотримуватися виконавець послуг, можливі додаткові дії. Якщо перефразувати відому крилату фразу Аркадія Райкіна, то можна сказати: "А без договору ти не "жилєц".
Записаний

Valentyna

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #7 : 09 Листопада 2010, 16:02:01 »

по пункту 8.3 :

Але ж я підписую типовий договір 529. Тому не можу зрозуміти, чому ЖЕК включив такі пункти до договору.
Я ходила до ЖЕКу для підписання договору, згодилася на ці пункти, але тепер ЖЕК каже, що він мені цей договір не присилав. Тому не знаю, як тепер бути.. ТОму що висланий договір вони зробили таким же, яким я їм давала для узгодження (типовий 529), а тепер відмовляються від своїх же листів про підписання типового договору.
« Останнє редагування: 09 Листопада 2010, 16:04:42 від Valentyna »
Записаний

gro-za

• Засновник
    • Перегляд профілю
« Reply #8 : 09 Листопада 2010, 18:41:18 »

То доведіть протилежне конвертом та вкладенням у поштове відправлення (супровідний лист, проект договору). У разі неможливості вирішення переддоговірного спору шляхом переговорів зверніться до суду з позовною заявою. Форма і зміст позовної заяви повинні відповідати ст. 119 ЦПК України.
« Останнє редагування: 09 Листопада 2010, 18:42:53 від gro-za »
Записаний

Геннадий П

• Гість
« Reply #9 : 09 Червня 2016, 21:16:31 »

Помогите разобраться. Я оформил субсидию на прошлый отопительный период. На отопление получилось: субсидия - 714,44 грн и обязательный платеж - 65,60 грн. В платежках так и было записано. И вдруг в платежке  за апрель : субсидия - 143,94 грн и обязательный платеж  - 65,60 грн.  Интересно, что у дочки было до апреля: субсидия - 429,35 грн и обязательный платеж - 269,76 грн, а в апреле стало - 29,31 грн и 158,46 грн соответственно. Понимаю что что-то не то. Почему УСЗН вдруг решил без предупреждение уменьшить субсидию? Почему у дочки уменьшили и субсидию и обязательный платеж,  а у меня только субсидию.   Законно ли это?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #10 : 09 Червня 2016, 23:16:40 »

Вірогідно це пов'язано зі скороченням опалювального періоду. З достроковим припиненням надання послуги через теплу погоду.   Вартість послуги в цей місяць значно скоротилася.
Записаний

Геннадий П

• Гість
« Reply #11 : 05 Липня 2016, 13:15:25 »

Подскажите пожалуйста. Мне назначена субсидия. Меня месяц не было дома. Расхода воды не было, но субсидия перечислялась Водопоставщику.  Т.е у меня возникла переплата. Я могу расход воды в следующем месяце не оплачивать в счет переплаты?
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #12 : 05 Липня 2016, 14:43:17 »

Подскажите пожалуйста. Мне назначена субсидия. Меня месяц не было дома. Расхода воды не было, но субсидия перечислялась Водопоставщику.  Т.е у меня возникла переплата. Я могу расход воды в следующем месяце не оплачивать в счет переплаты?
Можете. Субсидия - это разность между платой в объемах социальных норм и "обязательным платежом". Если Вы ее сэкономили - можете в следующих месяцах не платить на эту сумму. Вообще нужно платить только разницу между платой по счетчику минус сумма субсидии за данный расчетный период за данную услугу.
http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/848-95-%D0%BF
« Останнє редагування: 05 Липня 2016, 15:01:01 від Олександр_2015 »
Записаний

Геннадий П

• Гість
« Reply #13 : 05 Липня 2016, 15:13:09 »

Олександр спасибо. Но Вы по моему ошиблись когда написали:-"Вообще нужно платить только разницу между платой по счетчику минус сумма субсидии за данный расчетный период за данную услугу."  Насколько я понимаю, платить нужно "обязательный платеж" - если потреблено в интервале от суммы " обязательного платежа" до суммы " социальной нормы". Если потреблено меньше "обязательного платежа" , то нужно платить эту меньшую сумму, если потреблено больше "соц нормы", то нужно платить "обязательный платеж" + сумму сверх соц нормы. Мне объяснили так.
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #14 : 05 Липня 2016, 16:08:21 »

Нет, не ошибся. Государство в данном случае выступает в роли "спонсора" - оплачивает часть затрат на ЖКУ в виде субсидии (остальное платит потребитель). Если услуга фиксируется счетчиком, то нужно делать как я написал. А "обязательный платеж" они всем тычут для того, чтобы люди платили авансы (90% людей боятся и платят - в результате у частников образовались огромные переплаты до 10000 грн., которые никогда не будут возвращены - лично я им не плачу ни одной лишней копейки). Это хитрая ловушка. Вот читайте:
« Останнє редагування: 05 Липня 2016, 16:28:24 від Олександр_2015 »
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email