Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
Вот читайте:
Інформація надана в листі вже є застарілою. "Порядок" змінено...
Цитата: Олександр_2015 від 05 Липня 2016, 16:08:21 Вот читайте: Інформація надана в листі вже є застарілою. "Порядок" змінено...
Громадяни... зобов'язані щомісячно сплачувати свою обов'язкову частку витрат на оплату цих послуг.
Громадяни... зобов'язані щомісячно сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії.
Олександр, я правильно понимаю - документ который Вы привели и является той ловушкой о которой Вы говорите? Т.е в официальном документе говорится как ненужно платить? Из какого же документа тогда следует как правильно платить? Т.е есть два варианта, допустим Соц норма - 2,4 м3 - 31,08 грн, Сумма субсидии - 20,90 грн, Обязательный платеж - 10,18 грн. Потреблено в месяц к примеру - 1 м3. Вариант 1: платить обязательный платеж - 10,18 грн. Вариант 2: платить 12,95 - 20,90= -7,95 грн. Потреблено в месяц к примеру 2 м3. Вариант 1: платить обязательный платеж - 10,18 грн. Вариант 2 : платить 25,9 - 20,90= 5,00 грн.Так что же платить в 1 и 2 ватиантах, я уже запутался?
Громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов'язані щомісячно сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії.
Кстати Олександр, я не совсем понял, Вы писали что переплату "...желательно использовать в отопительный период." Так это что, на следующий период она " обнуляется ", а не остается на моем счету? Что есть такая норма закона? Или это ради страховки?
Після закінчення опалювального сезону: сума невикористаної субсидії на оплату послуг з централізованого опалення (теплопостачання) повертається виробником/виконавцем таких послуг до бюджету в повному обсязі на підставі акта звіряння, складеного разом із структурним підрозділом з питань соціального захисту населення; частина невикористаної суми субсидії на оплату послуг індивідуального опалення (теплопостачання), що еквівалентна вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт•г електричної енергії (в разі використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення), зараховується виконавцем/виробником як оплата послуг, у тому числі обов’язкової частки платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди; частина невикористаної суми субсидії на оплату послуг індивідуального опалення (теплопостачання), крім коштів, що залишаються на рахунках домогосподарства, повертаються виробником/виконавцем таких послуг до бюджету на підставі акта звіряння, складеного разом із структурним підрозділом з питань соціального захисту населення.
Більше того, Мінсоцполітики урахувало саме мою пропозицію, яку я їм надіслав і можна сказати, що це є моя редакція 3 абзацу п.15 Положення. Тобто, вони прибрали шулерську вимогу щомісячно сплачувати обов'язкову частку витрат, помінявши її на правило: сумма по лічильнику (=фактично спожита) мінус субсидія (=урахування розміру субсидії).
Насколько я понимаю, платить нужно "обязательный платеж" - если потреблено в интервале от суммы " обязательного платежа" до суммы " социальной нормы". Если потреблено меньше "обязательного платежа" , то нужно платить эту меньшую сумму, если потреблено больше "соц нормы", то нужно платить "обязательный платеж" + сумму сверх соц нормы.