'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: №2-16307/2010 Скасування нарахувань за утримання та переддоговірний спір  (Прочитано 56045 раз)

0 Користувачів і 7 Гостей дивляться цю тему.

Андрій

• *
  • City: Київ
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю

Я, напевне, все ж таки щось не розумію.

Дивимося ст.310 ЦПК
Цитувати
1. Рішення суду підлягає скасуванню в апеляційному порядку із
закриттям провадження у справі або залишенням заяви без розгляду з
підстав, визначених статтями 205 і 207 цього Кодексу.

Тут написано, що рішення підлягає скасуванню ... із залишенням заяви без розгляду.
Про всяк випадок, саме таке формулювання я вжив у самій заяві. Прошу надати зауваження до тексту заяви.

Цитувати
Заява про залишення позовних вимог без розгляду.

Як зазначалося в апеляційній скарзі при розгляді п.1 позовних вимог судом було невірно встановлені правовідносини між власником земельної ділянки, на якій розташований будинок позивача, балансоутримувачем будинку і позивачем, як власником квартири в будинку. Разом з тим в матеріалах справи відсутні докази правомірності встановлених тарифів за весь оскаржуваний період.
Враховуючи заначені вище помилки при розгляді справи, а також те, що забезпечення належних доказів від відповідача займає невиправдано великий час та ґрунтуючись на ст. 310 ЦПК прошу скасувати рішення суду першої інстанції із залишенням позовної заяви в частині вимог п.1 без розгляду на підставі цієї заяви.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Тут написано, що рішення підлягає скасуванню ... із залишенням заяви без розгляду.
Про всяк випадок, саме таке формулювання я вжив у самій заяві. Прошу надати зауваження до тексту заяви.

Слід просто написати: відповідно до ст. 310 ЦПК прошу п.1 позову залишити без розгляду. Інше зайве.
Щодо іншого питання. Рішення має у цій частині бути скасованим не тому, що задовольняється скарга (тим більш, коли про це у скарзі не було вимоги), а саме з підстави залишення позову у цій частині без розгляду. Без такої заяви немає підстав для скасування, бо про це взагалі не йшлося у скарзі.
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

Переробив. Не знаю, чи варто залишати про час збирання доказів, але не можу інакше обгрунтувати чому я прошу залишити пункт без розгляду.

Цитувати
Заява про залишення позовних вимог без розгляду.

Як зазначалося в апеляційній скарзі при розгляді п.1 позовних вимог судом було невірно встановлені правовідносини між власником земельної ділянки, на якій розташований будинок позивача, балансоутримувачем будинку і позивачем, як власником квартири в будинку. Разом з тим в матеріалах справи відсутні докази правомірності встановлених тарифів за весь оскаржуваний період.
Як покала практика розгляду справи збір доказів в повному обсязі займає невиправдано великий час.
Враховуючи сказане вище, відповідно до ст.310 ЦПК прошу п.1 позову залишити без розгляду.

Якщо зауважень не буде, подам в такому вигляді.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Андрій, я мав на увазі, наступне:

До АСК
позивача....

ЗАЯВА.

Відповідно до ст.310 ЦПК прошу п.1 позову залишити без розгляду.

Дата, підпис.

Не потрібно нічого іншого писати з наведенням причин для залишення позову без розгляду. Це диспозитивне право позивача.
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

Дякую. Так і зроблю.
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

Відбулося засідання 03.11.2011 р. Ухвалили подовжити термін апеляційного оскарження. Постановили ухвалу по усуненню недоліків. Саму ухвалу мені не дали. В чому недоліки в судовому засіданні не пояснили. Після засідання секретар сказав, що це пов'язано з оплатою. Вони вважають, що я щось не так заплатив. Що саме - вони ще не вирішили.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Андрію! На коли призначено розгляд ап. скарги?
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

Андрію! На коли призначено розгляд ап. скарги?
2 лютого. У грудні було перенесення у зв'язку із хворобою судді.
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

Нажаль, відмовили і в апеляції. Отримаю ухвалу - викладу.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Сумно.
З яких мотивів відмовлено?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Далі потрібно подавати касаційну скаргу. Після відмови у ВССУ можна готувати заяву до ВСУ про перегляд судових рішень, щоб мати "прецедент" (ст. 360-7 ЦПК) для споживачів. З іншого боку, як приклад, подати цю ухвалу ВССУ від 06.01.2012 р. і ще деякі рішення:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7247.0.html

P. S. Відмовили в якій частині? Подавалася заява про залишення частини вимог без розгляду?
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

Текст ухвали.
(click to show/hide)

Наскільки я бачу переписано текст рішення першої інстанції. Таке враження, що мене не слухали зовсім.
Про залишення першого пункту позовних вимог без розгляду в ухвалі ні слова. Про відсутню прибудинкову територію також. Тільки те, що є докази, що вона є. Але ж доказів немає.
Нічого не зрозумів.
« Останнє редагування: 10 Лютого 2012, 17:33:58 від Андрій »
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Наскільки я бачу переписано текст рішення першої інстанції. Таке враження, що мене не слухали зовсім.
Про залишення першого пункту позовних вимог без розгляду в ухвалі ні слова. Про відсутню прибудинкову територію також. Тільки те, що є докази, що вона є. Але ж доказів немає.
Нічого не зрозумів.

Ніхто ці скарги там не читає. Виходу немає -оскаржувати до ВССУ, вказавши на грубі процесуальні порушення (ст. ст. 213, 214, 314, 315 ЦПК). Подати копію заяви про залишення частини вимог без розгляду. І далі ЄСПЛ, бо у ВССУ такі ж самі порушники присяги (більшість -саме з АСК).
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Крім порушень норм процесуального права - порушення норм матеріального права.
Неправильне застосування ст. 179 ЖК УРСР (говорять про державний фонд).
Безпідставне застосування ст.626,628,630 ЦК і незаконне не застосування ст. 511 ЦКУ.

Варто ще раз перечитати всю тему. Наприклад, це http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5489.msg29772.html#msg29772

Взагалі - в ухвалі АСК нагромадження "начебто правильних" норм. І ніякої перевірки законності і обґрунтованості рішення.

Свого часу В.І. радив мені при підготовці до касації скласти дві таблички - перелік порушень норм процесуального права і перелік неправильно застосованих норм матеріального права (застосовані ті, що не повинні були застосовуватись; не застосовані ті, які треба було застосувати). І розшифровка табличок = зміст касації.
Записаний

Андрій

• *
    • Перегляд профілю

(click to show/hide)
« Останнє редагування: 19 Лютого 2012, 09:14:28 від Андрій »
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email