Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
Батько був членом гаражного кооперативу, але гараж не приватизував. Який документ я повинен вимагати від голови кооперативу, щоб заявити у нотаріальну контору право власності на цей гараж?
Знайдіть якщо є, членську книжку Вашого батька в цьому кооперативі, а також квитанції про сплату членських внесківМожливо в книжці записано сумми цільових внесків до кооперативу, які робив Ваш батько.Для приватизації голова кооперативу видає довідку, про те що такий то громадянин, є членом кооперативу, згідно рішення загальних зборів (номер протоколу), та затверджений рішенням ВК райради (номер дата), що громадянин є власником гаражного боксу, що сумма пайового внеску становить таку то сумму, що є рішення ВК Київради про відведення зем. ділянки, а також про те, що гаражний бокс(наприклад) побудований господарським способом, та про те що вказаний бокс не проданий, під забороною чи арештом не знаходиться. Але чи видасть він таку довідку на ім"я померлої людини?
Цитата: stepan від 15 Лютого 2011, 15:58:16Членських книжок у кооперативі не було, а внески фіксувалися у книзі, що зберігається у голови. В мене на руках є довідка, досить стара – кінець 2003-го року, де вказані усі данні для приватизації. Батько був розпочав цей процес, але потім закинув. Чи варто цю довідку показувати нотаріусу? Ще голова казав, що може видати аналогічну довідку, з числом на місяць раніше смерті батька. Але чи визнає її нотаріус – бо за час що пройшов до смерті з гаражем багато чого могло відбутися? Як поступити? Нести стару? Отримувати й нести нову?
Вчора мав розмову з головою. Довідку він мені так і не поновив, пославшись на те, що, така довідка вже в мене є – тільки датована 2003 роком. Я зауважив, що мені важливо мати документ, який засвідчує що на момент смерті батько був власником цього гаража. Тоді він сказав, що довідка, а ні та, яку він мені може дати, а ні та, що в мене є, не підходять, бо вони призначені для приватизації, а не для спадкування. Яка саме довідка потрібна для спадкування – він наразі не знає. Домовилися, що я йду до нотаріуса і разом з нотаріусом ми складаємо документ, якій потрібен. Тоді він видасть такий документ.На мою пропозицію просто ввести мене в члени кооперативу, він відмовив, пославшись на те, що повинні бути підстави прийняття мене замість мого батька (за життя батька, це могла бути, наприклад заява від імені батька).Зараз планую взяти тую довідку, що у мене є і йти до нотаріуса.Стосовно внесків: у кооперативі існує книга, у якій список членів кооперативу і навпроти кожного прізвища записується сума, а далі йде підпис людини, що внесла гроші.
Cкільки часу пройшло від дня смерті Вашого батька?
Цитата: stepan від 24 Лютого 2011, 10:19:41Cкільки часу пройшло від дня смерті Вашого батька?19-го лютого було 3 місяці.
Ви вже подавали заяву до нотаріуса про прийняття спадщини?Чи є ще спадкоємці, крім Вас?
Цитата: stepan від 24 Лютого 2011, 17:24:44Ви вже подавали заяву до нотаріуса про прийняття спадщини?Чи є ще спадкоємці, крім Вас?Заяву вже подав, але на інше майно. На той момент в мене на руках ніяких документів на гараж не було, і нотаріус відправив мене у кооператив. Потім, переглядаючи батькові папери я цю довідку знайшов – батько зібрав документи для приватизації, але потім чомусь закинув. Навіть у БТІ нічого не возив. Тепер з цією довідкою я збираюся до нотаріуса.Інші спадкоємці – тільки моя матір, але вона не претендує на цей гараж.
ІНСТРУКЦІЯпро порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами Україниhttp://law.leschishin.org/ind/ind22.php186. Нотаріус за місцем відкриття спадщини за заявою спадкоємців або виконавця заповіту або за своєю власною ініціативою вживає заходів до охорони спадкового майна, коли це потрібно в інтересах спадкоємців, 190. Для охорони спадкового майна нотаріус проводить опис спадкового майна, призначає його охоронця та передає майно йому на зберігання.Опис спадкового майна провадиться за участю заінтересованих осіб, якщо вони того бажають, і не менше як двох свідків...................Оцінка описаних предметів (з урахуванням їх зносу) провадиться нотаріусом та особами, які брали участь в описі спадкового майна, а житлових будинків - виходячи з відновної чи страхової (у місцевостях, де інвентаризація не проведена) оцінки.У разі незгоди з оцінкою спадкоємці вправі запросити спеціаліста-експерта або оцінювача.187. Місцем відкриття спадщини визнається останнє постійне місце проживання спадкодавця, а якщо воно невідоме, - місцезнаходження майна або його основної частини.
Ваша заява до нотаріуса свідчить, що Ви прийняли все майно Вашого батька.
Членських книжок у кооперативі не було, а внески фіксувалися у книзі, що зберігається у голови. В мене на руках є довідка, досить стара – кінець 2003-го року, де вказані усі данні для приватизації. Батько був розпочав цей процес, але потім закинув. Чи варто цю довідку показувати нотаріусу? Ще голова казав, що може видати аналогічну довідку, з числом на місяць раніше смерті батька. Але чи визнає її нотаріус – бо за час що пройшов до смерті з гаражем багато чого могло відбутися? Як поступити? Нести стару? Отримувати й нести нову?