Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
Далі вимагаєте постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії, бо немає правовстановлювального документу.
Цитата: stepan від 25 Лютого 2011, 23:37:29Ваша заява до нотаріуса свідчить, що Ви прийняли все майно Вашого батька.Наследника 2.
Ваша заява до нотаріуса свідчить, що Ви прийняли все майно Вашого батька.
НЕТ.Все кто обратился с заявлением на наследсво - есть НАСЛЕДНИКАМИ.Имущество делится на них.Нельзя одно имущество получить (часть квартиры), а другое не получить - (часть гаража)... Можно отказаться полностью от своей части (во всем одновременно).Как в песне: "...все или ничего!"
Чи мала вона право не видавати постанову?
Вы меня не поняли - я имел ввиду что если его мать вообще не будет обращаться к нотариусу, тогда он будет единственным наследником.
Цитата: stepan від 26 Лютого 2011, 09:37:55Вы меня не поняли - я имел ввиду что если его мать вообще не будет обращаться к нотариусу, тогда он будет единственным наследником.stepan, у спадковому праві є багато нюансів: це одна з найскладніших категорій цивільного права. Проживання зі спадкодавцем є прийняттям спадщини матір'ю.
Право власності на гараж не зареєстровано -отже його у батька не виникло, відповідно воно не може успадковуватися. Порядок дій наступний. Подаєте рекоменд. листом заяву голові ГК про вступ до кооперативу. Отримуєте або відмову або відсутність відповіді протягом місяця. Подаєте заяву нотаріусу про видачу свідоцтва про право на спадщину на нерухоме майно. (Прийняття частини спадщини поданою Вами заявою є прийняттям всієї спадщини). Далі вимагаєте постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії, бо немає правовстановлювального документу. З обома відмовами, довідками та іншими документами на приватизацію (площа і номер гараж. боксу зокрема) звертаєтесь на підставі ст. 392 ЦК до суду з позовом до ГК, матері, третя особа -місцевий орган юстиції. Вимога -визнати за собою право власності на гараж (конкретизувати адресу, площу, номер боксу) в порядку спадкування. Обгрунтовуєте неможливістю приватизувати гараж, вступити у кооператив та ін. Мати нехай позов визнає, а з ГК -як станеться. Далі право власності на підставі судового рішення реєструєте у БТІ.
... Коли були у нотаріуса, мати написала заяву про відмову від своєї частини майна. Батьки до дня смерті батька проживали разом, про що є довідка з ЖБК (це для спадкування квартири, слава Богу, хоч вона приватизована!).
Если мать с отцом проживали ВМЕСТЕ, то матери НЕ НУЖНО ОБРАЩАТЬСЯ К НОТАРИУСУ (с заявлением).Тоже самое касается сына. (но только если проживали вместе)
...Нельзя одно имущество получить [в наследство] (часть квартиры), а другое не получить - (часть гаража)... Можно отказаться полностью от своей части (во всем одновременно).
Питання в одному – для того щоб голова прийняв мене до кооперативу йому потрібні підстави – тобто папір, який свідчить що я спадкоємець. І такій папір я очікую отримати від нотаріуса. Тобто я очікую, що у документі, який визначатиме право на спадщину, буде вказаний і гараж.
А далі я подаю заяву на вступ до кооперативу і на підставі моєї заяви і права на спадщину мене приймають до кооперативу. Чи я не правий?
Невже єдиний шлях через суд? Доречи, така сама ситуація в мене і з будинком у садовому товаристві. Там процедура теж має бути такою самою?
ПС: надеюсь теперь понятно зачем (если можно) нужно попробовать стать членом кооператива ДО получения документов на собственность.
Питання в одному – для того щоб голова прийняв мене до кооперативу йому потрібні підстави – тобто папір, який свідчить що я спадкоємець.
Але вступ до ГК все одно не вирішить питання Вашого права власності на гараж.