'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Горизонтальний трубопровід із гарячою водою  (Прочитано 152181 раз)

0 Користувачів і 9 Гостей дивляться цю тему.

Roman

• *
    • Перегляд профілю

А на якій правовій підставі це мають робити саме КМДА і ОМС? А не, наприклад, проектувальники, будівельники або приймальна комісія?
А як дізнатися?
Коли була комісія у березні, фахівці задавали теж питання: "На кого подати до суду"?
Може в позові просити суд визначити це?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Вам слід інформаційними запитами дізнатися -хто проектував, хто будував, хто приймав в експлуатацію будинок із зазначеними недоліками. Окреслити -про якій саме недолік йдеться. Для початку зробить електронний запит до КМДА:
http://kievcity.gov.ua/administratsija/dostup-do-publichnoi-nformatsii/
Після цього з'ясувати місцезнаходження цих осіб, або їх правонаступників і подати запити і скарги вже до них. Паралельно опанувати законодавство і нормативно-правові акти, щоб визначити, хто саме має нести відповідальність (для цього потрібно з'ясувати -на якій саме стадії відбулися порушення). Після чого визначатися з позовними вимогами -усунути недоліки будівництва, тобто зобов'язати вчинити дії і в який саме спосіб; чи відшкодувати шкоду (якщо ці недоліки усунути неможливо). Наявність недоліків і шкоди слід доводити доказами (свідками, експертизою, листуванням). Десь у гілці я вже повідомляв, що слід поспілкуватися з експертами, які проводять будівельні дослідження: з'ясуєте багато питань.

До суду слід готуватися, а не покладати на нього непритаманні йому функції. Суд у позові може замінити первісного відповідача на належного, чи залучити співвідповідача (ст. 33 ЦПК). Без зазначення відповідача у Вас не приймуть позов до провадження.
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю

Вам слід інформаційними запитами дізнатися -хто проектував, хто будував, хто приймав в експлуатацію будинок із зазначеними недоліками. Окреслити -про якій саме недолік йдеться. Для початку зробить електронний запит до КМДА:
Після цього з'ясувати місцезнаходження цих осіб, або їх правонаступників і подати запити і скарги вже до них.
Проектував Головне управління проектних робіт "Київпроект".
Приймав в експлуатацію виконком харківського району м.Києва.
Хто будував не знаю.

Я хочу, щоб усунули недоліки - перенесли трубопровід на техповерх.
А яка позовна давність у моєму випадку? Квартиру я придбав в квіті 2010 року.
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю

опанувати законодавство і нормативно-правові акти, щоб визначити, хто саме має нести відповідальність (для цього потрібно з'ясувати -на якій саме стадії відбулися порушення).

А як це з'ясувати? Київпроект зазначив, що порушення немає http://gro-za.org/forum/index.php?topic=6527.msg31893.html#msg31893
Будинок спроектували, побудували та ввели до експлуатації більше 20 років тому.
Якщо в законодавстві взагалі не врегульоване питання відповідальності за таке порушення, як бути?
Невже порушення так і залишиться?!
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю

Житлово-комунальні послуги - результат господарської діяльності, спрямованої на забезпечення умов проживання та перебування осіб у жилих і нежилих приміщеннях, будинках і спорудах, комплексах будинків і споруд відповідно до нормативів, норм, стандартів, порядків і правил.
Згідно Додатку 4 до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) №121 від 31.01.2011р. до повноважень районних в місті Києві державних адміністрацій належить здійснення управління об'єктами житлово-комунального господарства, забезпечення їх належного утримання та ефективної експлуатації, необхідного рівня та якості послуг населенню.
Чи не є це правовою підставою для ОМС?
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Загальна позовна давність згідно ст. 257 ЦК становить 3 роки
Згідно ч1 ст. 261 ЦК перебіг позовної давності починається від дня, коли особа довідалася або могла довідатися про порушення свого права або про особу, яка його порушила.
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю

Загальна позовна давність згідно ст. 257 ЦК становить 3 роки
Згідно ч1 ст. 261 ЦК перебіг позовної давності починається від дня, коли особа довідалася або могла довідатися про порушення свого права або про особу, яка його порушила.

Я довідався про порушення свого права в кінці березня 2012 року, коли отримав лист Мінрегіону №7/16-4574 від 21.03.12р., де зафіксовані результати обстеження моєї квартири, та зазначено: “У Вашій квартирі мережі гарячого водопостачання прокладені з порушенням чинних будівельних норм. Усунення таких недоліків належить до компетенції місцевих органів влади.” http://gro-za.org/forum/index.php?topic=6527.msg36336.html#msg36336
Правильно розумію, що для мого випадку перебіг позовної давності починається від дня отримання вищезазначеного листа?

Ще отримав таку пораду щодо особи, яка має нести відповідальність: "Той, хто проектував - якщо цей трубопровід передбачено проектом. Той, хто будував - якщо цей трубопровід не передбачено проектом."
Скоріш за все трубопровід не передбачено проектом. Але і будівельника мого будинку зараз немає.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

А як це з'ясувати? Київпроект зазначив, що порушення немає

"Зазначив, що немає", і немає -це дві різні речі. Київпроект має проектувати згідно вимог ДБНіП, а не листів Харківського райвиконкому м. Києва. З'ясовуйте -де є цей трубопровід у проекті, і чи співпадає проект з тим, що набудовано насправді. І так далі -по ланцюгу.

Цитувати
Будинок спроектували, побудували та ввели до експлуатації більше 20 років тому.
Якщо в законодавстві взагалі не врегульоване питання відповідальності за таке порушення, як бути?
Невже порушення так і залишиться?!

Такого не може бути. Керуватися слід законодавством і НПА, що існували на час виникнення порушень (визначати -у чому саме невідповідність проекту, або будівельних робіт і т. п.). Усувати порушення -згідно способів, передбачених чинним законодавством.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Чи не є це правовою підставою для ОМС?

Здається, що РДА не існувало на час виникнення порушень. Є дія законодавства у часі, правонаступники і так далі.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Я довідався про порушення свого права в кінці березня 2012 року, коли отримав лист Мінрегіону №7/16-4574 від 21.03.12р., де зафіксовані результати обстеження моєї квартири, та зазначено: “У Вашій квартирі мережі гарячого водопостачання прокладені з порушенням чинних будівельних норм. Усунення таких недоліків належить до компетенції місцевих органів влади.” http://gro-za.org/forum/index.php?topic=6527.msg36336.html#msg36336
Правильно розумію, що для мого випадку перебіг позовної давності починається від дня отримання вищезазначеного листа?

Ще отримав таку пораду щодо особи, яка має нести відповідальність: "Той, хто проектував - якщо цей трубопровід передбачено проектом. Той, хто будував - якщо цей трубопровід не передбачено проектом."
Скоріш за все трубопровід не передбачено проектом. Але і будівельника мого будинку зараз немає.

Якщо з якихось листів Ви довідалися про рішення виконкомів, якими зачіпляються Ваші права та інтереси в даному випадку, з цього моменту починається 6 міс. строк для оскарження цих рішень в порядку КАС. Щодо позовної давності для цивільного позову - з моменту, коли із нявністю трубопроводу почалося порушення Ваших прав (наприклад, дискофорт від температури, або неможливість встановити на його місці меблі). Цей момент необхідно підтверджувати доказами. Слід керуватися не припущеннями -передбачено-не передбачено, а отримувати конкретні докази. У будівельних організацій, тим більш радянських, є правонаступники.
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю

"Зазначив, що немає", і немає -це дві різні речі. Київпроект має проектувати згідно вимог ДБНіП, а не листів Харківського райвиконкому м. Києва. З'ясовуйте -де є цей трубопровід у проекті, і чи співпадає проект з тим, що набудовано насправді. І так далі -по ланцюгу.
Керуватися слід законодавством і НПА, що існували на час виникнення порушень (визначати -у чому саме невідповідність проекту, або будівельних робіт і т. п.). Усувати порушення -згідно способів, передбачених чинним законодавством.

Київпроект надав мені лист в грудні 2011р., в якому посилається на Наказ Головного управління проектних робіт "Київпроект" №68 від 01.03.1978р., що якоби дозволяв прокладати циркуляційний трубопровід під стелею коридору квартири.
КМДА та Дарницька РДА посилаються саме на цей лист http://gro-za.org/forum/index.php?topic=6527.msg31893.html#msg31893
Мінрегіон не бажає зазначити в чому саме порушення та направити роз'яснення до КМДА.
Як же мені з'ясувати? Звернутися до суду? В суді будуть кивати один на одного.
Тому думаю зазначити у одному позові:
  • КП “УЖГ” Дарницького району м.Києва (балансоутримувач)
  • Дарницька районна в місті Києві державної адміністрації
  • ПАТ “Київпроект” (проектант будинку)
  • Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України
  • Генеральна прокуратура України
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Як же мені з'ясувати? Звернутися до суду? В суді будуть кивати один на одного.

Суд за Вас нічого з'ясовувати не буде. Немає доказів -відмовить у позові. З'ясовуйте самостійно, або через представника, формулюйте позовні вимоги і підкриплюйте їх доказами і нормами права. Тільки після цього звертайтеся до суду.

Цитувати
Дарницька районна в місті Києві державної адміністрації
Чи є вона правонаступником того, хто звертався з листом?
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю

Київпроект має проектувати згідно вимог ДБНіП, а не листів Харківського райвиконкому м. Києва. З'ясовуйте -де є цей трубопровід у проекті, і чи співпадає проект з тим, що набудовано насправді. І так далі -по ланцюгу.
В проект позову внесено багато змін.
Прошу допомогти правильно сформулювати позовні вимоги.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Шановний Романе! Позов є неприйнятним. В однму позові і вимоги до суб`єктів владних повноважень і вимоги по цивільним правовідносинам. "Мух та котлети" слід розділити. І готувати окремі позови у відповідності до двох різних процесуальних законів.

Всі вимоги щодо рішень, дій та бездіяльності суб`єктів владних повноважень - в порядку КАС.
Вимоги по "приведенню внутрішньобудинкової мережі гарячого водопостачання в квартирі у відповідність до чинних будівельних норм" згідно ЦПК. Також слід визначитись, до кого висувати ці вимоги.

У мене є великий сумнів в доцільності всіх заявлених позовних вимог. Проаналізуйте, до яких наслідків приведе їх задоволення. Чого власне Ви досягнете. І чого бажаєте досягнути.
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю

З'ясовуйте -де є цей трубопровід у проекті, і чи співпадає проект з тим, що набудовано насправді. І так далі -по ланцюгу.
Хто мені надасть цю інформацію?! Ланцюгу немає. На запит надали купу листів проекту. А де там трубопровід ГВП?
слід визначитись, до кого висувати ці вимоги.
Як з'ясувати і визначитись, якщо переписка нагадує російську народну казку "У попа была собака..."
Прошу допомогти мені сформулювати, що саме повинно бути у листі Мінрегіону до КМДА за результатами обстеження моєї квартири:
  • Зазначити про неправомірність прокладення трубопроводу ГВП через мою квартиру із посиланням на пункти нормативних актів, зокрема СНиП 2.04.01-85.
  • Обґрунтувати чому Наказ Головного управління проектних робіт "Київпроект" №68 від 01.03.1978р. не дозволяв прокладати циркуляційний трубопровід під стелею коридору квартири.
  • Зазначити про необхідність усунення наявного порушення будівельних норм та зазначити правові підстави усунення цього порушення органом місцевого самоврядування за місцем мого проживання.
  • Зазначити про необхідність перенесення трубопроводу гарячого водопостачання на технічний поверх та забезпечення його належного утримання для запобігання аваріям (ч.2 ст.386 ЦК).
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email