'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Горизонтальний трубопровід із гарячою водою  (Прочитано 152182 раз)

0 Користувачів і 8 Гостей дивляться цю тему.

Roman

• *
    • Перегляд профілю
Re: Горизонтальний трубопровід із гарячою водою
« Reply #285 : 17 Листопада 2012, 23:25:49 »

На підтвердження яких саме вимог заявляється експертиза?
Я буду просити суд зобов’язати Дарницьку РДА в м.Києві надати доручення КП “ДЗ з УЖГ Дарницького району м.Києва” виконати функції замовника з підготовки проектно-кошторисної документації на приведення схеми стояків гарячого водопостачання у моїй квартирі у відповідність до чинних будівельних норм. Тому для визначення невідповідності буду просити про експертизу.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #286 : 18 Листопада 2012, 19:27:54 »

Потрібно спочатку, щоб в існуючій справі такі вимоги були заявлені і прийняті судом. Чи це окремий позов буде заявлятися? Додатково Вам слід вивчити, що таке дискреційні повноваження -пошукайте в Інтернеті.

Ось, наприклад:
Цитувати
Заступник голови господарського суду Херсонської області Закурін М.К.
          Дискреція – дія на власний розсуд. Поняття та прояв

http://court.gov.ua/sud5024/9/22/
« Останнє редагування: 18 Листопада 2012, 21:46:58 від Перо »
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #287 : 19 Листопада 2012, 10:32:52 »

Додатково прочитав статтю http://www.univer.km.ua/visnyk/1414.pdf про дискреційні повноваження - право діяти за певних умов на власний розсуд у межах закону.
Як я можу це застосувати? Чи просто прийняти до відома?

Чи це окремий позов буде заявлятися?

Я буду просити суд збільшити позовні вимоги.
У вкладенні для редагування чернетка моїх пояснень щодо заперечень відповідачів.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #288 : 19 Листопада 2012, 20:19:45 »

Пояснення і клопотання окремі документи.
Також ви по тексту змішали до купи два терміни "точка розбору" та "точка розподілу" (з ПКМУ 630).
 "Точка розбору" це  кранік ( або змішувач) з якого Ви в межах квартири можете набрати воду.
"Точка розподілу" це перший кран в межах квартири на трубі, що є відгалудженням від загального стояка (так званий "контрольний" кран).  Все що до цього крану ( а як його нема, то до тройника чи врізки ( включаючи і сам трійник чи врізку) на стояку) то є "Внутрішньобудинковою системою". Все що після них то вже Ваше.
Що є "Внутрішньобудинковою системою" краще виписано у ПКМУ №869.
Ви праві, що у  той транзитний трубопровід Ви самостійно втручатися не можете. Але межі розподілу  треба розуміти точно, бо інакше вони піймають Вас на неточностях і задурють голову судді.
ПКМУ №869  http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/869-2011-п/page3
Цитувати
13. Витрати  з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем  гарячого  і  холодного   водопостачання,   водовідведення, централізованого  опалення  і зливової каналізації та з ліквідації
аварій  у  внутрішньоквартирних  мережах  визначаються  за  кожною інженерною системою окремо.

У разі    виконання   робіт   з   технічного   обслуговування внутрішньобудинкових   систем   субпідрядним   способом витрати визначаються  згідно  з  договорами,  укладеними між виконавцем та субпідрядниками.

Внутрішньобудинковою системою       гарячого,       холодного водопостачання   та   централізованого   опалення  є  система  від зовнішньої стіни будинку (крім транзитних трубопроводів) до першої запірної  арматури  на  відгалуженні  від  стояка  або  (у разі її відсутності) трійника (врізки) включно,  що знаходиться у квартирі споживача   (житлового   приміщення   у  гуртожитку),  нежитлового приміщення у житловому будинку (гуртожитку).
« Останнє редагування: 20 Листопада 2012, 01:55:23 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #289 : 19 Листопада 2012, 20:43:22 »

Ви хочети збільшити позовні вимоги? Потрібно подавати заяву про збільшення розміру позовних вимог.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #290 : 19 Листопада 2012, 21:21:19 »

Як я можу це застосувати? Чи просто прийняти до відома?

Застосовувати таким чином, що там, де законодавством передбачено право суб'єкту владних повноважень (СВП) діяти на власний розсуд, Ви не можете його зобов'язати в судовому порядку діяти так, як Вам бажається за потрібне. Тобто не можете зобов'язати прийняти конкретне (потрібне Вам) рішення, якщо тільки законодавством це не передбачено як обов'язок СВП.
Іншими словами, якщо є бездіяльність -зобов'язати прийняти рішення (без конкретизації його змісту) або іншим шляхом просити поновити Ваші права (якщо будь-яке можливе рішення СВП вже не призведе до поновлення прав). Якщо є незаконне рішення -просити суд його скасувати (визнати його нечинним).
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #291 : 19 Листопада 2012, 23:45:45 »

Якщо є незаконне рішення -просити суд його скасувати (визнати його нечинним).
4.3.   Визнати рішення засідання постійно діючої комісії з питань розгляду звернень громадян Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації від 21.03.12р. неправомірним та скасувати.
В цьому рішенні мені відмовлено в усуненні порушення прав споживача ЖКП. Як вважаєте, воно незаконне?
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #292 : 19 Листопада 2012, 23:55:58 »

Пояснення і клопотання окремі документи.
Чому не можна в одному документі це викласти? Невже це заборонено?
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #293 : 20 Листопада 2012, 00:49:23 »

Додаткові матеріали по справі краше разом з поясненнями подати чи разом з заявою про збільшення розміру позовних вимог?
(click to show/hide)

Держархбудінспекція підконтрольна Мінрегіону.
Як правильно сформулювати вимоги до Мінрегіону щодо порушення інспекцією Наказу міністерства - відмови провести перевірку?
(click to show/hide)

Чернетка заяви про збільшення розміру позовних вимог у вкладенні.
Дякую усім за допомогу. ;)
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #294 : 20 Листопада 2012, 18:42:57 »

В частині зобов'язання Мінрегіону позовні вимоги викладені неконкретно. Слід також подати копії заяви для сторін справи. І поставте, нарешті, перед собою питання: яким чином рішення по цій справі допоможе вирішити Вашу проблему?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #295 : 20 Листопада 2012, 18:44:01 »

В цьому рішенні мені відмовлено в усуненні порушення прав споживача ЖКП. Як вважаєте, воно незаконне?

Не знаю, оскільки не бачу його.
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #296 : 20 Листопада 2012, 22:37:21 »

Не знаю, оскільки не бачу його.

Саме рішення ОМС тут http://gro-za.org/forum/index.php?topic=6527.msg36027.html#msg36027
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #297 : 21 Листопада 2012, 15:44:47 »

Саме рішення ОМС тут http://gro-za.org/forum/index.php?topic=6527.msg36027.html#msg36027

Roman, я мав на увазі рішення суду. Якщо Ви вважаєте цей Витяг незаконним -захищайте свої права та інтереси в судовому порядку.
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #298 : 26 Листопада 2012, 18:10:07 »

Согодні відбулося судове засідання, яке тривало 1 годину 40 хвилин.
Київпроект надав свої заперечення.
Я надав письмові пояснення щодо заперечень відповідачів.
Але рішення - відмовили в задоволенні позовних вимог повністю.
А я вважав, що хоча б частину задовольнять.  :'(

Тепер позов до Київпроекту та балансоутримувача за ЦПК?
Як правильно сформулювати позовні вимоги до Київпроекту, адже саме він допустив порушення? Схема стояків гарячого водопостачання не відповідає чинним будівельним нормам (п.9.8 СНиП 2.04.01-85).
Подавати треба до районного суду?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #299 : 26 Листопада 2012, 21:18:21 »

В будь-якому випадку викладайте рішення суду. Моя Вам порада -оскаржити постанову (що прийнята в порядку КАС) в апеляційному порядку і після відкриття провадження подати заяву про залишення позову без розгляду на підставі ст. ст. 203, 155 КАС. Краще "обнулити" таким чином ситуацію, ніж надати можливість опонентам використати рішення по адміністративній справі в цивільному процесі.
Цивільний позов подається до районного суду, але з урахуванням правил підсудності (все залежить від того, що Ви формулюєте). В Вашому випадку раджу найняти адвоката.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email