'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Горизонтальний трубопровід із гарячою водою  (Прочитано 152281 раз)

0 Користувачів і 7 Гостей дивляться цю тему.

Roman

• *
    • Перегляд профілю

У сусідньому будинку, що обслуговується тим самим балансоутримувачем, з 3-кімнатної квартири на 10-му поверсі трубопровід ГВП перенесений на технічний поверх.
Я звернувся до балансоутримувача, але отримав відповідь, що у балансоутримувача відсутня інформація щодо перенесення трубопроводу гарячого водопостачання з вищезазначеної 3-кімнатної квартири на технічний поверх.
В той же час, згідно до діючого Розпорядження Київської міської державної адміністрації №307 від 09.03.2011р., регламентні роботи (обхід, огляд, перевірка роботи та технічного стану) внутрішньобудинкових систем тепло-, водопостачання виконуються у міру необхідності, але не рідше 1 разу на квартал. (Внутрішньобудинкова система теплопостачання знаходиться також на технічному поверсі.)
Виникають питання: “Як балансоутримувач здійснює технічне обслуговування та ремонт внутрішньобудинкових мереж, якщо не знає де ці мережі розташовані? Чому балансоутримувач не знає, що знаходить на технічному поверсі?”
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю

У сусідньому будинку, що обслуговується тим самим балансоутримувачем, з 3-кімнатної квартири на 10-му поверсі трубопровід ГВП перенесений на технічний поверх.

Чи можна буде використати це у цивільному процесі, де відповідачем буде балансоутримувач?
Адже балансоутримувач не підтверджує факт переносу. Звісно, перенос робили неофіційно.
Ще один базовий інститут з науково-технічної діяльності у будівництві надав роз'яснення.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Чи можна буде використати це у цивільному процесі, де відповідачем буде балансоутримувач?
Адже балансоутримувач не підтверджує факт переносу. Звісно, перенос робили неофіційно.

У цивільному процесі слід використовувати докази, отримані законним шляхом (тобто законність переносу має бути документально підтверджена). Див. ч. 3 ст. 58 і ч. 1 ст. 59 ЦПК.
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю

У цивільному процесі слід використовувати докази, отримані законним шляхом (тобто законність переносу має бути документально підтверджена).
Те, що в сусідньому будинку трубопровід перенесений на техповерх, доказує наявність технічної можливості це зробити.
Щодо законості. Я ж вкрасти докази не збираюся.
Так чи можна буде використати? Наприклад, заявити про цей факт під час с/з.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Те, що в сусідньому будинку трубопровід перенесений на техповерх, доказує наявність технічної можливості це зробити.

Технічна можливість не доказується доводами на кшталт "Почему Васе можно, а мне нельзя"? До того ж Ви збираєтесь посилатися, що "у Васи все без проекта". Крім того, у нас немає прецедентного права.

Цитувати
Щодо законості. Я ж вкрасти докази не збираюся.
Так чи можна буде використати? Наприклад, заявити про цей факт під час с/з.

Доказ, отриманий з порушенням закону -це в даному випадку посилання на те, що в сусідньому будинку "неофіційно" перенесено трубопровід, тобто відсутні документи на підтвердження законності такого перенесення. Заявити можно все, що завгодно. Питання -чи прийме суд це до уваги. Краще обгрунтовуйте свої доводи листами компетентних організацій, де повідомляється, що за наявності технічного поверху трубопровід має бути розташований саме там, а не в квартирі.
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю

посилання на те, що в сусідньому будинку "неофіційно" перенесено трубопровід, тобто відсутні документи на підтвердження законності такого перенесення.
Цього я не знаю. І це, на мій погляд, не важливо. Головне, що технічна можливість є.
Я думав, посилатись, що перенесено і все. А офіційно чи ні це не моя справа.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Я думав, посилатись, що перенесено і все.

Суд не слова оцінює, а докази (у сукупності). Що таке докази -див. ст. 57 ЦПК.
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
п.2 ст.57 ЦПК – Докази встановлюються на підставі пояснень сторін, третіх осіб, їхніх представників, допитаних як свідків, показань свідків, письмових доказів, речових доказів, зокрема звуко- і відеозаписів, висновків експертів.

На фото видно, що у сусідньому будинку змінена схема мереж ГВП - трубопровід перенесений на техповерх.
Ці фото є речовими доказами у розумінні ЦПК?
Якщо так, чи доцільно ці докази надати суду до с/з? Адже балансоутримувач буде стверджувати, що тех.можливості немає.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

З цих фото зовсім не зрозуміло, де там перенесення?
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю

З цих фото зовсім не зрозуміло, де там перенесення?
Але видно, що схема відрізняється. А будинки однакові!
Навіщо змінювалася схема?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Але видно, що схема відрізняється.
Головне, що не видно перехід трубопроводів на технічний поверх. Нема фото на самому технічному поверсі. Суд цікавитиме чи є документальне оформлення переносу трубопроводу. А Вирішувати питання можливий чи неможливий перенос, суд буде не на підставі того, що десь це зроблено (бо може то зроблено в супереч нормативам - самовільно), а на підставі нормативів, тезнічної документації, висновків відповідниї установ.
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю

не видно перехід трубопроводів на технічний поверх.

Як же не видно.

Нема фото на самому технічному поверсі.

У мене немає доступу на тех.поверх.
Суд цікавитиме чи є документальне оформлення переносу трубопроводу.

Невже це питання до мене?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

В такому масштабі видно. Але в такому ракурсі не видно місце де старий трубопровід  обрізано.
Цитувати
Невже це питання до мене?
Ви ж хочете представити факт переносу як доказ. А Ваші опоненти дадуть відповідь, що то виконано самовільно, без відповідних дозвільних документів і буде демонтовано найближчого часу.
Записаний

Roman

• *
    • Перегляд профілю

А Ваші опоненти дадуть відповідь, що то виконано самовільно.
Це буде доказом, що технічна можливість переносу є.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Не буде.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email