'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Звернення та відповіді щодо тарифів, перерахунку, належності котельні по Боткіна  (Прочитано 24428 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Ярослав

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 91
    • Перегляд профілю

ЗАЯВА
Шановний Олег Миколайович.
У зверненні від 04.07.2011р за № 40-646(К) я стверджую що інформація отримана «від комунального підприємства «Індустріальне» (виконавця послуг з утримання будинку) листом від 15.06.11 №131» щодо права власності на вбудовану придахову котельню у буд.4 по вул.. Боткіна є недостовірною. У відповідності до статті 382 Цивільного Кодексу України та рішеннями відповідних судів, якими право спільної сумісної власності власникам квартир та нежитлових приміщень будинку на цей об’єкт підтверджено.
ПАТ Київенерго, яке є теплопостачальною організацією, надсилає фактичні дані тепло споживання у вигляді табуляграм до КП «Індустріальне», яке виконує послуги з опалення, але не є виконавцем з послуг опалення, та наскільки мені відомо не має укладених договорів на виконання послуг з опалення з сторонніми організаціями. 
 Оскільки будинок не під´єднано до централізованої системи теплопостачання, від теплопостачальної організації НЕ МОЖУТЬ надходити дані про споживання будинком тепла від зовнішнього постачальника.
Як наслідок, розрахунок тарифу та остаточної суми за опалення і гарячу воду, необхідно проводити виходячи з тарифів для об´єктів із автономним теплопостачання, а ніяк не з тарифів для централізованого теплопостачання, які фактично використовує ЖЕО.
Різниця між фактичними витратами та розрахованими за нормативним методом за рік сягає майже 700 гкал.
У зверненні до Начальника Головного управління з питань цінової політики при КМДА я запитував про те, «Як і кім повинні формуватися та затверджуватись тарифи на тепло та гаряче водопостачання, якщо будинок не є приєднаним до системи централізованого теплопостачання, а належить до системи  автономного теплопостачання  будинку, та має придахову котельню, яка повністю забезпечує потреби мешканців будинку в опаленні та гарячому водопостачанні.»

У відповіді Начальника Головного управління з питань цінової політики при КМДА від 16.06.2011 за №09050/5-2483 на моє звернення від 01.06.2011 була надана інформація що:
«Відповідно до законодавства та роз'яснення Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 30.11.2010 №7/9-14219, механізм формування тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, передбачений Порядком формування тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 10.07.2006 №955, розповсюджується і на формування тарифів при автономній системі теплопостачання (дахові котельні).
Цим порядком передбачено отримання балансоутримувачем таких котелень висновку Державної інспекції з контролю за цінами або її територіальних органів щодо економічно обґрунтованих планових витрат на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, у порядку, встановленому Міністерством економіки України наказом від 07.03.2007 №67.»
Наскільки мені відомо висновок Державної інспекції з контролю за цінами або її територіальних органів щодо економічно обґрунтованих планових витрат на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води вироблених на вбудованій придаховій котельні у буд.4 по вул.. Боткіна, у порядку, встановленому Міністерством економіки України наказом від 07.03.2007 №67 не отримувався.
Також немає юридичних підстав для того щоб ця котельня знаходилась в управлінні ПАТ «Київенерго». Зато є юридичні підстави для знаходження котельні на балансі в КП УЖГ Солом’янського району м. Києва. А КП УЖГ Солом’янського району м. Києва не є суб‘єктом природних монополій, суб'єктів господарювання, що провадять діяльність на суміжних ринках у сфері централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення і є ліцензіатами національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, та суб'єктів господарювання, що здійснюють комбіноване виробництво теплової і електричної енергії та/або використовують нетрадиційні чи поновлювані джерела енергії, та знаходиться в сфері контролю Державної архітектурно-будівельної інспекції України.
А в такому випадку прошу повторно розглянути питання, які я подав у своєму першому зверненні від 06.06.2011р стосовно опалення та постачання гарячої води в будинку №4 по вул.Боткіна у м.Києві   а саме:

1. Перевірити та надати висновки щодо правильності формування тарифу на тепло для мешканців будинку 4 по вул. Боткіна при автономній системі теплопостачання для ПАТ "Київенерго", які затвердило своєю постановою НКРЕ від 4.12.2010 N 1729, у  відповідності до «Порядку формування тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.07.2006 №955. При формування тарифів при автономній системі теплопостачання (дахові котельні) передбачено отримання балансоутримувачем таких котелень висновку Державної інспекції з контролю за цінами або її територіальних органів щодо економічно обґрунтованих планових витрат на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, у порядку, встановленому Міністерством економіки України наказом від 07.03.2007 №67. До вартості гігакалорії ПАТ "Київенерго" не повинен включені вартість транспортування теплоносія та інші складові, які не можуть бути включені до тарифу для систем з автономним теплопостачанням
                                                                         
2. Перевірити та надати висновки щодо правильності застосування при нарахуванні оплати за опалення для мешканців будинку 4 по вул.. Боткіна тарифів затверджених розпорядженнями КМДА, а не постановами НКРЕ

3. Перевірити чи відповідають розрахунки на оплату послуг опалення, які надсилає ВСП «Індустріальне» у вигляді квитанцій до споживачів у будинку №4 по вул. Боткіна у м.Києві, відповідній нормативно-правовій базі.
Рахунки формують на основі нормативу витрат тепла на кв.м, якій був розрахований для будинків з набагато більшим рівнем тепловтрат, та при нормативній середньодобовій температурі на вулиці, яка відрізняється від фактичної,  розраховується після кожного опалювального сезону.

4.  Перевірити чому існує різниця в рахунках за  опалення яке надсилає для мешканців цього будинку ВСП «Індустріальне», та фактичними даними тепло споживання по будинку 4 по вул.. Боткіна, які ПАТ "Київенерго" надсилає до КП «Індустріальне».

« Останнє редагування: 17 Травня 2012, 00:13:48 від Ярослав »
Записаний

Ярослав

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 91
    • Перегляд профілю

ДЕРЖАВНА АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНА ІНСПЕКЦІЯ УКРАЇНИ
ІНСПЕКЦІЯ ДЕРЖАВНОГО АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНОГО КОНТРОЛЮ У МІСТІ КИЄВІ
01133, м. Київ, бульв. Лесі Українки, 26; телефакс: (044) 286-12-30; E-mail: info@idabk.kiev.ua   


03055, м. Київ-055, вул. Боткіна, 4, кв. 34

 Гр. Костяному Я.О.

Першому заступнику голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України

Бушовському О.М.

на № 40-17/26-975 від 12.07.11

Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві (далі - Інспекція) за дорученням Державної архітектурно-будівельної інспекції України Ваше звернення стосовно розрахунків за опалення, гарячу воду та визначення балансоутримувача дахової котельні в будинку № 4 на вул. Боткіна у м. Києві розглянуто.
За ініціативою Інспекції із залученням фахівців Київської міської державної адміністрації, ПАТ «Київенерго», Солом'янської районної у м. Києві державної адміністрації, Комунального підприємства «Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду Солом'янського району», Комунального підприємства «Індустріальне» та у Вашій присутності 22.07.2011 проведено нараду, з розгляду вищезазначених питань.
За результатами розгляду звернення Інспекцією направлено листа до Солом'янської районної у м. Києві державної адміністрації для забезпечення проведення розрахунків за опалення суто за показниками будинкового засобу обліку теплової енергії згідно з вимогами п. 12 «Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 № 630, п. 23 «Правил користування теплової енергії», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 03.10.2007 № 1198, та проведення перерахунків мешканцям будинку № 4 на вул. Боткіна за попередні опалювальні періоди.
Щодо передачі на баланс зазначеної котельні будинку № 4 на вул. Боткіна з'ясовано таке: постановою Шевченківського районного суду м. Києва 19.02.2007 зобов'язано Київську міську державну адміністрацію повернути зазначену  дахову  котельню  в  управління  балансоутримувача  будинку  -
Комунальному підприємству по утриманню житлового господарства Солом'янського району м. Києва. Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 05.06.2007 залишено без змін постанову Шевченківського районного суду м. Києва від 19.02.2007.
Строк пред'явлення до виконання виконавчого листа Шевченківського районного суду м. Києва сплинув у червні 2010 року.
 
С. Кучер
Таким чином, дахова котельня так і залишилася у віданні ПАТ «Київенерго». У відповідності до ст. 371 Цивільно-процесуального Кодексу України строк давності судового рішення може бути поновлений судовою інстанцією, що видала попереднє рішення, або судомна місцем\виконання.


Начальник Інспекції
Записаний

Ярослав

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 91
    • Перегляд профілю

А далі саме цікаве. Жео буде намагатися перерахувати за 3 роки, як мені було сказано представником Жео на нараді в Солом"янскій РДА. Але в листі від  АРХ-БУД ІНСПЕКЦІЇ не вказано за який термін повинні зробити перерахунок. Також виникають питання щодо того у відповідності до яких тарифів будуть повертати кошти. Жео намагатиметься перерахувати згідно тарифів, за якими нараховував оплату. Але ті тарифи майже всі відмінені. Тобто меіі потрібно надати до ЖЕО свої розрахунки по перерахунку коштів за опалення згідно тих тарифів, які діяли на той час, а не за якими йшли нарахування. Також є одне питання, про яке я забув спитати у Віктора Івановича, щодо того чи він надав до виконання виконавчий лист щодо повернення котельні по Боткіна попередньому балансоутримувачу, та як завершилась справа з виконавчим листом.
Якщо я зможу зобов"язати Жео зробити перерахунок згідно тарифів які повинні застосовуватись,а не тих які приймала КМДА, то далі можливо робити перерахунки за інші житлово комунальні послуги, та по інших будинках 
Записаний

Ярослав

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 91
    • Перегляд профілю

ШЕДЕВР Інформуємо, що в зв'язку з відсутністю загальнобудинкового приладу обліку теплової енергії в житловому будинку № 4 на вул. Боткіна нарахування за спожиту теплову енергію проводиться згідно вищезазначеного розпорядження, тому розрахункові картки (табуляграми) до ВСП «Індустріальне» не надаються.
« Останнє редагування: 15 Серпня 2011, 13:30:27 від Ярослав »
Записаний

Ярослав

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 91
    • Перегляд профілю

Самі себе підставляють. Повідомляємо, що дані про послуги споживання теплової енергії (ЦО, ГВП) проводяться згідно табуляграм, які надаються до підприємства від ПАТ «Київенерго»
« Останнє редагування: 15 Серпня 2011, 13:29:48 від Ярослав »
Записаний

Ярослав

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 91
    • Перегляд профілю

Цікавий абзац Обсяги спожитої теплової енергії визначаються за показаннями приладу обліку теплової енергії, встановленого на колекторах дахової котельні.
« Останнє редагування: 15 Серпня 2011, 13:28:18 від Ярослав »
Записаний

Ярослав

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 91
    • Перегляд профілю

Ще
Записаний

Ярослав

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 91
    • Перегляд профілю

Підстави для визнання тарифів які Києвенерго використовує для розрахунків по цьму будинку вже є. Ще трохи листування, та звернення до суду про те, що тарифи які НКЕЄ затверджує для Київенерго за теплову енергію не мають відношення до цього будинку
« Останнє редагування: 15 Серпня 2011, 13:39:25 від Ярослав »
Записаний

Тетяна Academia

  • Правонаступник
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3178
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Успіху Вам. Після публікації позовної заяви та ухвали про відкриття провадження тему можна буде перенести до судових справ.

Пане Ярославе! Наскільки мені відомо, питання щодо дахової котельної знову вирішувалось в справі Бреничі проти КП Дирекція, АЕК  "Києвенерго" http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4756.0.html (Солом`янський райсуд, суддя Мельник, рішення прийняте на початку літа 2011 року). На це рішення Віктор Іванович, здається, подавав апеляцію. Точніше можна з`ясувати у самого Віктора Івановича.
Записаний

Ярослав

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 91
    • Перегляд профілю

Є вже дані про те, скільки грошей хочуть повернути мешканцям за три роки.
За період з травня 2008 по травень 2009  - 75326 грн
 з травня 2009 по травень 2010              -  89141   
з травня 2010 по травень 2011               -  87617
Це згідно різниці між нарахуваннями мешканцям, та тими коштами шо перераховувались до Київенерго. Все це у відповідності до табуляграм.
Але це не той варіант, що мене влаштовує. Буду далі листуватися, та готувати звернення до суду
Записаний

Ярослав

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 91
    • Перегляд профілю

КП "Індустріальне" та КМДА ігнорують до цих пір виконнаня цього листа у зв"язку з тим що житлово комунальна інспекція все не існую. Перерахунку не зробили. До суду позов не подав.  Поки чекаю рішення антимонопольного комітету. Комітет захисту прав споживачів переслав до КМДА мою скаргу. КМДА так гарно перебрехав усе. Я у захваті. Треба б якось цих чиновників притягти за шахрайство та крадіжку до відповідальності
Записаний

Ярослав

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 91
    • Перегляд профілю

кляузку еще сегодня написал. Информацию к размышлению дал один из жековцев.

ЗАЯВА

Шановний Олександр Володимирович

Моя скарга стосується того, що ПАТ «Киівенерго», в якого находиться в управлінні автономна придахова котельня у буд. 4 по вулиці Боткіна, не виконує у відповідності до рекомендацій виробника обладнання вбудованої придахової котельної, розташованої за адресою вулиця Боткіна будинок 4, періодичного перепрограмування керуючого блоку цієї котельні на підприємстві виробнику обладнання, що призводить до підвищеного споживання газу, на якому працює ця котельня та інших небажаних наслідків.

У відповідності до Законів України «Про звернення громадян», «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», «Про засади запобігання і протидії корупції» прошу розглянути моє звернення, та надати можливість бути присутнім при розгляді заяви чи скарги, знайомитися з матеріалами перевірки, а також подавати додаткові матеріали або наполягати на їх запиті органом, який розглядає заяву чи скаргу.

Прошу розглянути мою скаргу, провести розслідування поставленого у скарзі питання та надати письмову відповідь на адресу, вказану у цьому зверненні, у встановлені законодавством строки
Записаний

Ярослав

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 91
    • Перегляд профілю

Лист, де вже Солом РДА каже що є на котельні лічильник
Записаний

stepan

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2196
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

Моя скарга стосується того, що ПАТ «Киівенерго», в якого находиться в управлінні автономна придахова котельня у буд. 4 по вулиці Боткіна, не виконує у відповідності до рекомендацій виробника обладнання вбудованої придахової котельної, розташованої за адресою вулиця Боткіна будинок 4, періодичного перепрограмування керуючого блоку цієї котельні на підприємстві виробнику обладнання, що призводить до підвищеного споживання газу, на якому працює ця котельня та інших небажаних наслідків.
А хіба лічильник у котельні вимірює витрати газу?
Він же здається теплову єнергію повинен рахувати.
Записаний

Ярослав

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 91
    • Перегляд профілю

А відповіді на наступні звернення потребують адміністративного розгляду щодо надання неповної, недостовірної інформації. Буду радий допомозі у складанні позовів
« Останнє редагування: 17 Травня 2012, 00:28:30 від Ярослав »
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email