'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Позов від ДП "ЕКОС" про стягнення заборгованості після скасованого судового нака  (Прочитано 82739 раз)

0 Користувачів і 8 Гостей дивляться цю тему.

stepan

• *
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

Подав сьогодні апеляційну скаргу на ухвалу суду від 04.04.2012р. про відмову в залишенні справи без розгляду.
Хіба в цій ухвалі не було написано, що вона оскарженню не підлягає? Якщо така ухвала оскарженню не підлягає (а це так), то вам відмовить в оскарженні 1-ша інстанція, в АСК скаргу не пропустить.
В ухвалі було сказано, що її можна оскаржити до апеляційного суду на протязі 5 днів.
А у Вашій ухвалі, з аналогічного питання, сказано, що оскарженню не підлягає?
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

На мій запит, стосовно визначення балансоутримувача мого будинку, вчора отримав відповідь від Солом"янської РДА.
http://img31.imageshack.us/img31/8589/img004xsa.jpg
http://img521.imageshack.us/img521/4665/img003hgh.jpg

Отже виявилось, що:
1) Наказ про прийняття будинку на баланс видано 23 жовтня 2008 р.
2) Позов до мене пред"явлено з 01.03.2008 р.
3) Позов пред"явлено власником будинку(мабуть правильніше його звати - "співвласником")
То чи має право власник будинку(співвласник), ще не визначивши балансоутримувача, пред"являти позов до мене(власника квартири) за час, коли балансоутримувач ще не був визначений?
Записаний

Олександр

• *
    • Перегляд профілю

На мій запит, стосовно визначення балансоутримувача мого будинку, вчора отримав відповідь від Солом"янської РДА.
http://img31.imageshack.us/img31/8589/img004xsa.jpg
http://img521.imageshack.us/img521/4665/img003hgh.jpg

Отже виявилось, що:
1) Наказ про прийняття будинку на баланс видано 23 жовтня 2008 р.
2) Позов до мене пред"явлено з 01.03.2008 р.
3) Позов пред"явлено власником будинку(мабуть правильніше його звати - "співвласником")
То чи має право власник будинку(співвласник), ще не визначивши балансоутримувача, пред"являти позов до мене(власника квартири) за час, коли балансоутримувач ще не був визначений?

Цитувати
власник приміщення, будинку, споруди, житлового комплексу або
комплексу будинків  і  споруд  (далі  -  власник)  -  фізична  або
юридична  особа,  якій  належить право володіння,  користування та
розпоряджання
приміщенням, будинком, спорудою, житловим комплексом
або  комплексом  будинків і споруд,  зареєстроване у встановленому
законом порядку
;

Який документ підтверджує, що "Екос" - власник будинку?  :o
Він просто забудовник - виконував замовлення на будівництво. На чиї гроші будувався будинок? Після того, як перша квартира була приватизована, будинок став співвласністю власників його квартир.

Цитувати
балансоутримувач будинку,  споруди,  житлового комплексу  або
комплексу будинків  і  споруд  (далі - балансоутримувач) - власник
або юридична особа,  яка  за  договором  з  власником  утримує  на
балансі відповідне майно,  а також веде бухгалтерську, статистичну
та іншу передбачену законодавством звітність,  здійснює розрахунки
коштів,  необхідних  для  своєчасного  проведення  капітального  і
поточного ремонтів та утримання, а також забезпечує управління цим
майном  і  несе  відповідальність  за  його  експлуатацію згідно з
законом;

Всі ці "передачі на баланс" після 24 червня 2004 року перестали відповідати закону України "Про ЖКП":
Цитувати
Договори про надання житлово-комунальних послуг,  укладені до
набрання   чинності   цим   Законом,   мають   бути   приведені  у
відповідність із ним  до  1  січня  2006  року.  Договори,  що  не
приведені  у  відповідність  із  цим  Законом  у зазначений строк,
втрачають чинність.

Мешканці-співвласники будинку повинні прийняти своє рішення про передачу будинку на баланс.

В Україні повний бардак з усім - абсолютна вся влада нелегітимна від верхів до низів повністю!
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Поки що про це вказано лише у відповіді до мене від Солом. РДА.
А про надання мені копії документа, в якому це визначено, я подав ще один запит до РДА.
А також запит про те, в чиїй власності знаходиться дахова котельня.
« Останнє редагування: 15 Квітня 2012, 02:38:30 від stepan »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Автор: Олександр:
Цитувати
Після того, як перша квартира була приватизована, будинок став співвласністю власників його квартир.
Приватизується державна власність. Цей будинок не був державною власністю. Квартири в ньому не проходили процесу приватизації.
Цитувати
Він просто забудовник - виконував замовлення на будівництво. На чиї гроші будувався будинок?
Що б так стверджувати, потрібно знати зміст договорів, що укладалися громадянами під час передачі своїх грошей на будівництво будинку. "Схеми" застосовувалися різні. Є навіть така, в якій забудовник виступає власником спочатку будівництва, потім будинку, і квартири передає у власність громадян вже  як власник будинку. А до цього, звичайно, вирішує сам, хто будинок братиме на баланс і на обслуговування. І це не суперечить ЗУ "Про ЖКП",  тому, що та той час він є єдиним власником. Потім нові  співвласники можуть спробувати змінити статус-кво, у відповідності до законодавства. Тільки хто це робить? Таких "активних будинків" одиниці.
З чим я погоджуюсь, так це з тим, що потрібно бачити "документ, що свідчитиме хто є власник". Покищо про наявність, чи відсутність такого документу у ХК "КМБ" на час приняття будинку в експлуатацію невідомо. Тому щось однозначно стверджувати, чи заперечувати не можливо.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

stepanЕ!
Будинок прийнято в експлуатацію згідно Акту від 26.06.2007р. Акт зареєстрований в Управлінні архітектурно-будівельного контролю десь 16 (нерозбірливо).07.2007р.
А наказ № 246 ДП "ЕКОС" датовано 23.10.2008р.
Питання: Де будинок "висів" більше року?
1. Якщо "ніде", то до визначення балансоутримувача потрібно було долучати інших співвласників. Можна припустити, що їх вже було багатенько ( в позові зазначено,  що, наприклад, Ви є власником квартири з грудня 2007р. ). Тоді можна наказ № 246 ДП "ЕКОС окремо оскаржити, а цю справу клопотати призупинити до вирішення питання по наказу.
2. Якщо будинок вже був ( скажем з липня 2007р.) на балансі ХК "КМБ", чи ДП "Екос" ( по суті це теж "КМБ"), то наказ № 246 ДП "ЕКОС свідчить лише про "рокіровку" в межах ХК "КМБ".
Тоді цей наказ не є визначальним, тоді потрібно "шукати" те, що було до нього.

В наказі зазначено, що він виданий на виконання "Рішення правління ХК "КМБ". Про те, що то було за рішення? Передачі з балансу холдінгу на баланс структурного підрозділу, чи з балансу одного структурного підрозділу на баланс іншого структурного підрозділу холдінгу? Невідомо.
В наказі зазначено, що ДП "ЕКОС" під час його видання керувалось "Положенням про порядок роботи ХК "КМБ" ..... ..... по будівництву, підготовці до уведення, передачі та експлуатації уведених житлових будинків" від 23.01.2003р. № 1.
Треба бачити це "Положення...". Треба порівняти його норми з нормами ЗУ "Про ЖКП".
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Автор: stepan:
Цитувати
Якщо власник не визначів балансоутримувача, то сам власник і є балансоутримувачем
Цитувати
балансоутримувач будинку,  споруди,  житлового комплексу  або
комплексу будинків  і  споруд  (далі - балансоутримувач) - власник або юридична особа,  яка  за  договором  з  власником  утримує  на балансі відповідне майно
Записаний

Олександр

• *
    • Перегляд профілю

Поки що про це вказано лише у відповіді до мене від Солом. РДА.
А про надання мені копії документа, в якому це визначено, я подав ще один запит до РДА.
А також запит про те, в чиїй власності знаходиться дахова котельня.
Якщо цей будинок - не комунальний і не відомчий і є хоч одна приватизована квартира, то він є співвласністю власників його квартир.
А влада наша порушує закони і, взагалі, її легитимність під великим питанням.
Чим більше я отримую "відповідей" від неї, тим більше я в шоці від правового бардака, в якому ми живемо!
Записаний

Олександр

• *
    • Перегляд профілю

..."Схеми" застосовувалися різні. Є навіть така, в якій забудовник виступає власником спочатку будівництва, потім будинку, і квартири передає у власність громадян вже  як власник будинку... 
Я не розумію, що таке "власник будівництва".  :o
І як можна приватизувати житловий будинок?  :o
Записаний

Олександр

• *
    • Перегляд профілю

...до визначення балансоутримувача потрібно було долучати інших співвласників. Можна припустити, що їх вже було багатенько ( в позові зазначено,  що, наприклад, Ви є власником квартири з грудня 2007р. ). Тоді можна наказ № 246 ДП "ЕКОС окремо оскаржити...
У мене питання.
Київська  міська  рада  рішенням № 7/4819 від  09  вересня  2010 року з  31 жовтня 2010 року припинила  шляхом ліквідації районні в місті Києві ради та державні адміністрації.
25 січня 2012 року Дарницька РДА своїм розпорядженням № 35 "Про закріплення майна, переданого до сфери управління Дарницької в місті Києві державної адміністрації"... "закріпила" мій будинок за [/b]за балансоутримувачем  КП "УЖГ" Дарницького району м. Києва.  :o  >:(
Тобто, при "живому" ЗУ "Про ЖКП", при живих співвласниках будинку, не питаючи їх дозволу - як кріпаків!  >:(
То мені треба звертатися в суд і оскаржувати цей правочин?
То він відповідно до ст. 215 ЦК не є нікчемним? Це оспорюваний правочин?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

..."Схеми" застосовувалися різні. Є навіть така, в якій забудовник виступає власником спочатку будівництва, потім будинку, і квартири передає у власність громадян вже  як власник будинку... 
Я не розумію, що таке "власник будівництва".  :o
І як можна приватизувати житловий будинок?  :o

Приватизувати можно тільки державну власність. Те що строять за кошти інвесторів не є державною власністю. Тому його не можна приватизувати. Ні квартиру, ні будинок. Вони вже є чиєюсь власністю з самого початку. Чиєю? А тут можливі варіанти.
Як інвестор-забудовник стає власником будинку, приклад наведений у темі: "Предварительный договор с Застройщиком. Прокомментируйте плз (скан)" http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7507.0.html
Це про Київ. Досі в темі ніхто з киян не відповів.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
У мене питання.
Київська  міська  рада  рішенням № 7/4819 від  09  вересня  2010 року з  31 жовтня 2010 року припинила  шляхом ліквідації районні в місті Києві ради та державні адміністрації.
25 січня 2012 року Дарницька РДА своїм розпорядженням

Може я помиляюсь, але мені здається, що ліквідовані Райради, а Райдержадміністрації залишилися.
Сьогодні з сайту Святошинської РДА :http://kmv.gov.ua/divisions.asp?Id=299
(click to show/hide)
Записаний

Олександр

• *
    • Перегляд профілю

Приватизувати можно тільки державну власність. Те що строять за кошти інвесторів не є державною власністю. Тому його не можна приватизувати. Ні квартиру, ні будинок. Вони вже є чиєюсь власністю з самого початку. Чиєю? А тут можливі варіанти.
Особисто я приватизував свою першу квартиру ще на початку 90-х рр., де я був співінвестором будівництва кооперативного будинку. Починалось будівництво у одній країні - закінчилось у іншій.  ;)

Як інвестор-забудовник стає власником будинку, приклад наведений у темі: "Предварительный договор с Застройщиком. Прокомментируйте плз (скан)" http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7507.0.html
Це про Київ. Досі в темі ніхто з киян не відповів.
Як саме це сталось - невідомо. І я вважаю, що незаконно.
« Останнє редагування: 15 Квітня 2012, 21:43:42 від Олександр »
Записаний

Олександр

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
У мене питання.

Може я помиляюсь, але мені здається, що ліквідовані Райради, а Райдержадміністрації залишилися...
Помиляєтесь:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5231.0
http://www.dnipr.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=263&Itemid=413&lang=ua
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
У мене питання.

Може я помиляюсь, але мені здається, що ліквідовані Райради, а Райдержадміністрації залишилися...
Помиляєтесь:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5231.0
http://www.dnipr.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=263&Itemid=413&lang=ua

Ага, старі РДА ліквідовано , а нові РДА підпорядковані КМДА створено. Тобто РДА є. Саме це я й мав на увазі. А то що вони скасовано-створені, це я вже не дуже відслідковував.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email