'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: 8391 повертається  (Прочитано 5036 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

AlleyCat

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 224
    • Перегляд профілю
8391 повертається
« : 02 Червня 2012, 13:10:51 »

Не пройшли ще поминки по 8474, як з"явився "на горизонті" 8391. Прямо в середу буде розгляд на Комітеті- винесення на друге читання

6 червня, 15:00 - перше питання порядку денного.  Текст мав бути змінений (принаймні, так обіцяли автори), але поки на сайті нічого нового немає. Ось суть змін коротко.

“Послуга з управління” стане обов'язковою для всіх багатоквартирних будинків. Це — головна мета, заради якої взагалі створено законопроект 8391. Законопроект передбачає, що органи місцевого самоврядування протягом шести місяців після його прийняття повинні будуть визначити “управителів” для тих багатоквартирних будинків, де буде “відсутнє прийняте рішення про визначення способу управління” (п. 4 Прикінцевих положень). Тобто — для всіх багатоквартирних будинків в Україні.

І якщо, наприклад, представники ЖБК і ОСББ думають, що їх це не стосуватиметься, то жорстоко помиляються: адже в них наразі “рішення про управління багатоквартирним будинком”, прийнятого в визначеному законопроектом 8391 порядку, немає (та й бути не може). Тобто, всім ОСББ і ЖБК треба буде негайно після прийняття цього законопроекту скликати загальні збори, щоб прийняти це саме “рішення про управління” у відповідності до законодавчих нововведень. І повідомити органу місцевого самоврядування. Тож хто не встигне прийняти “рішення про управління” раніше за орган місцевого самоврядування — отримає призначеного згори управителя.

Органи місцевого самоврядування зможуть визначати управителів без проведення конкурсу. Зміни до статті 24 Закону України “Про житлово-комунальні послуги” передбачають, що “проведення конкурсу не є обов’язковим при визначенні органами місцевого самоврядування в якості управителя особи, власником якої є відповідна територіальна громада”. Враховуючи відсутність “рішення про управління”, це — чудовий інструмент, щоб повернути будинки ОСББ і ЖБК під “опіку” комунальних ЖЕКів.

Плата за “послугу з управління” стягуватиметься додатково до плати за інші житлово-комунальні послуги, а тариф на “послугу з управління” не регулюватиметься. Власне, так воно є і за чинним законодавством, і проект в цьому відношенні майже нічого не змінює. Але на сьогодні, враховуючи, що за послугу з управління платити треба додатково, її попросту ніхто не замовляє — споживачі не наймають собі “управителів”. Але ж тепер “послуга з управління” стане обов'язковою, тож і додаткову плату за “управління” теж доведеться вносити обов'язково. При цьому що за чинним законодавством, що за зміненим, пільги і субсидії на плату за управління не поширюються.
Записаний

Олександр

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 659
    • Перегляд профілю
Re: 8391 повертається
« Reply #1 : 02 Червня 2012, 15:42:28 »

Чушь.
1) ЗУ "Про ЖКП" говорит:
Цитувати
управитель -  особа,  яка  за  договором   з   власником   чи
балансоутримувачем
   здійснює   управління   будинком,   спорудою,
житловим комплексом  або  комплексом  будинків  і  споруд  (далі -
управління  будинком)  і  забезпечує  його  належну   експлуатацію
відповідно до закону та умов договору;

2)
Цитувати
балансоутримувач будинку,  споруди,  житлового комплексу  або
комплексу будинків  і  споруд  (далі - балансоутримувач) - власник
або юридична особа,  яка  за  договором  з  власником  утримує  на
балансі відповідне майно,  а також веде бухгалтерську, статистичну
та іншу передбачену законодавством звітність,  здійснює розрахунки
коштів,  необхідних  для  своєчасного  проведення  капітального  і
поточного ремонтів та утримання, а також забезпечує управління цим
майном  і  несе  відповідальність  за  його  експлуатацію згідно з
законом;

3) В 24 ст. ЗУ "Про ЖКП" нет ничего про "проведення конкурсу" и вообще - ничего про управителя:
Цитувати
Стаття 24. Права та обов'язки балансоутримувача

4) В ЗУ "Про ЖКП" вообще нет ничего про "визначення органами місцевого самоврядування в якості управителя..."

5) "при визначенні органами місцевого самоврядування в якості управителя особи, власником якої є відповідна територіальна громада
У нас уже рабовладельческий строй? :o   ;D 

6) Если такой закон будет принят, он будет противоречить ст.ст. 355, 358, 382 ЦКУ и решению ВГСУ, то есть его можно будет игнорировать, так как ЦКУ имеет приоритет перед ЗУ:
http://arbitr.gov.ua/docs/28_3687945.html
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7653.msg36945.html#msg36945
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7614.msg36697.html#msg36697
http://infoporn.org.ua/materials/articles/Promizhniy_finish_u_komunalniy_viyni_z_ZhEKami/50736
Записаний

Carlovich

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 103
  • City: Ірпінь
  • Судья, осуждающий невинного, осуждает самого себя.
    • Перегляд профілю
Re: 8391 повертається
« Reply #2 : 02 Червня 2012, 15:46:41 »

Ситуація виглядає так. Якщо співвласники майна (житлового будинку, що їм належить на праві приватної власності) не можуть самостійно управляти майном,  яке їм належним, то у них це майно віднімуть. Ми як і раніше, фактично будемо наймачами - а ПаНОМ, визначений ОМСом виконавець послуги з управління будинком.  Тож як  не крути, а  виходить  дуля.   
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?pf3511=40166
Цитувати
ОСНОВНІ ЗАГРОЗИ:
1.    Для діючих ОСББ, Асоціацій, та сучасних справжніх управителів, які починають спинатись на ноги -  вони не зможуть конкурувати із новоспеченими компаніями-управителями, оскільки у такій редакції Закону умови для конкуренції будуть знищені.
2.    Чи будуть створюватись нові ОСББ, чи зможуть вони вийти із кабали призначеного ОМС управителя, якщо договір буде пропонуватись на тривалий термін.
3.    Для  мешканців багатоповерхівок,  які не встигнуть за 6 місяців визначити управителя, але через 8-12 місяців (чи пізніше) захочуть змінити управителя або створити ОСББ, у законі не передбачено дієвого механізму звільнення з правовідносин з тимчасовим управителем
4.    Дана редакція Законопроекту – невдало прихована спроба монополізувати ринок послуг з управління та утримання житлових будинків, загроза сповільнення а можливо й припинення руху із створення ОСББ в Україні.

Галина Когут,
начальник відділу супроводу ОСББ, Львів

Володимир Бригілевич
Голова правління ЛГО ЦДМС, Львів

http://www.cdms.org.ua/index.php/uk/housing-estate-mn-ua/problems-of-stewardship-and-development-of-condominiums-mn-ua/243---------8391-----.html?475c1c9d3fc293d10369444f94f309b9=40f9fa356799d97ee4409d44e8614d51
« Останнє редагування: 02 Червня 2012, 16:02:27 від Buratino »
Записаний

Олександр

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 659
    • Перегляд профілю
Re: 8391 повертається
« Reply #3 : 02 Червня 2012, 16:12:09 »

Ситуація виглядає так. Якщо співвласники майна (житлового будинку, що їм належить на праві приватної власності) не можуть самостійно управляти майном,  яке їм належним, то у них це майно віднімуть...
Приватну власність віднімуть?  :o Це 1917 рік?
Власники можуть хоч продати, хоч знищити свою властність - це їх право розпоряждатися нею і всілякі "теріторіальні громади", "органи влади", "держава" - у прольоті.

Україна займає 83 місце із 115 країн світу поряд з Кенією, Мозамбіком, Угандой, Камеруном та Гондурасом у індексу прав власності, який оцінює права та можливість громадян мати і захищати приватну власність.  >:(
« Останнє редагування: 02 Червня 2012, 16:14:32 від Олександр »
Записаний

Carlovich

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 103
  • City: Ірпінь
  • Судья, осуждающий невинного, осуждает самого себя.
    • Перегляд профілю
Re: 8391 повертається
« Reply #4 : 02 Червня 2012, 16:28:57 »

Так, дійсно, це  матрос Железняк з маузером, як в 1917.  Почитайте документи за посиланням на початку мого попереднього посту.
Управитель для приватного майна буде навязуватись ОМСами, а потім співласників будуть "нагинати". Теж саме маємо і наразі.  Адже відносини в сфері надання ЖКП послуг,  судячи з рішень у ЄДРСР, регулюються всім чим завгодно, тільки не ЗУ "Про ЖКП". 
Записаний

Олександр

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 659
    • Перегляд профілю
Re: 8391 повертається
« Reply #5 : 02 Червня 2012, 18:06:32 »

Як "запахло смаженим" від рішення суду про те, що
Цитувати
...ані держава, ані територіальна громада, ані ЖЕКи не можуть бути «балансоутримувачами», якщо вони не є одноосібними власниками та/або не мають договору з іншими співвласниками та/або колективного рішення всіх співвласників багатоквартирного будинку щодо укладення договору про утримання будинку «на балансі»
, так влада вирішила "красиво вийти зі скрутного становища": взагалі прибрати поняття "балансоутримання", замінивши його поняттям "виконавець послуги з управління "!  :o

"Аффтори": "Частину першу статті 5 доповнити пунктом 13" , а потім пишуть ...пункт 13  вважати відповідно пунктом 14". А там всього було 12 пунктів!  ;D

AlleyCat:
Цитувати
Законопроект передбачає, що органи місцевого самоврядування протягом шести місяців після його прийняття повинні будуть визначити “управителів” для тих багатоквартирних будинків, де буде “відсутнє прийняте рішення про визначення способу управління” (п. 4 Прикінцевих положень). Тобто — для всіх багатоквартирних будинків в Україні.
  :o 

Читаємо пункт 3:
Цитувати
Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування у тримісячний строк з дня прийняття рішення власниками житлових та нежитлових приміщень, що розміщені у багатоквартирному будинку, щодо визначення способу управління таким будинком, забезпечують передачу передбаченої законодавством належним чином оформленої технічної документації щодо цього будинку власнику (співвласникам) або уповноваженій ним (ними) особі чи виконавцю послуг з управління будинком, визначеному згідно з цим Законом.

Читаємо пункт 4:
Цитувати
4. Кабінету Міністрів України та органам місцевого самоврядування щорічно передбачати в державному та місцевих бюджетах кошти на фінансування першого після приватизації окремих квартир комплексного капітального ремонту багатоквартирних будинків.

Читаємо проект нової ст. 24, п.2:
Цитувати
2. Орган місцевого самоврядування на час відсутності прийнятих власниками рішень щодо визначення виконавця послуг з управління будинком, на конкурсних засадах визначає виконавця послуг з управління будинком для такого будинку  відповідно до Положення про порядок проведення такого конкурсу, затвердженого Кабінетом Міністрів України.
Проведення конкурсу  не є обов’язковим при визначенні органами місцевого самоврядування в якості виконавця послуг з управління будинком особи, власником якої є відповідна територіальна громада.
Тобто - тільки "на час відсутності прийнятих власниками рішень" і тільки "на конкурсних засадах".
Правда влада вважає всі багатоквартирні будинки "власністю громади"...  :o  >:(

В умовах відсутності ринку житлово-комунальних послуг в Україні усілякі "конкурси" та "управителі" - це знущання над здоровим глуздом. Замість того, щоб створювати умови для розвитку численних приватних компаній на противагу монополістам у цій сфері та поступово йти до ліквідації ЖЕКів-паразитів та самоврядування, влада хоче й надалі збирати чималу данину від лохів-українців, які сидять по своїм "приватизованим квартирам" і чекають, поки вся інфраструктура розвалиться...  >:(
« Останнє редагування: 02 Червня 2012, 18:39:03 від Олександр »
Записаний

AlleyCat

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 224
    • Перегляд профілю
Re: 8391 повертається
« Reply #6 : 02 Червня 2012, 22:46:45 »

Александр, термин балансодержание вообще исчезнет.
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc34?id=&pf3511=40166&pf35401=206577
Записаний

Олександр

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 659
    • Перегляд профілю
Re: 8391 повертається
« Reply #7 : 02 Червня 2012, 23:57:20 »

« Останнє редагування: 02 Червня 2012, 23:59:15 від Олександр »
Записаний

Олександр

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 659
    • Перегляд профілю
Re: 8391 повертається
« Reply #8 : 03 Червня 2012, 02:39:20 »

Вдумайтесь, что написано в новом проекте "ЗУ Про ЖКП":
Цитувати
Стаття 29. Особливості укладення договорів у багатоквартирному будинку

1. Договір на надання житлово-комунальних послуг у багатоквартирному будинку укладається між споживачем таких послуг та виконавцем з урахуванням вимог чинного законодавства, рішень власника/співвласників, прийнятих  відповідно до статті 23 цього Закону, та умов договору, укладеного між власником/співвласниками або уповноваженою ним (ними) особою з таким виконавцем.
1) Совладельца дома считают "потребителем ЖКП" еще ДО заключения договора. Крадет газ наверно потихоньку?  :o
2) Договор с исполнителями ЖКП в г.Киеве в принципе заключить нельзя, так как де-юре они не существуют. ;D
3) Договор с исполнителем ЖКП нужно заключать... с учетом заключенного ранее договора с исполнителем ЖКП!!!  :o  ;D

Читаем этот бред сумасшедшего дальше:
Цитувати
2. Якщо у багатоквартирному будинку визначено управителя відповідно до вимог цього Закону, умови щодо надання послуг з утримання будинків і прибудинкових територій входять до змісту договору на надання послуг з управління будинком. У такому разі окремий договір на надання послуг з  утримання будинків і прибудинкових територій не укладається.
1) Как можно договариваться об услуге содержания придомовой территории, если в г.Киеве границы придомовых территорий многоквартирных домов не определены?
:o
2) "Управление домом" - это одно, "управление придомовой территорией" - это другое, а предоставление ЖКП по содержанию того и другого - это нечто третье!  ::)

Ну и самое главное: власть решила сделать "перезагрузку ЗУ Про ЖКП", чтобы:
а) не отодвинули от "источника бешеных дармовых денег";
б) не отвечать на вопрос: "где деньги, Зин?" (почему десятки лет не проводились текущие ремонты, почему после истечения 25 лет не заменены лифты и т.д.).
Теперь будет как в анекдоте: "Быстрей, быстрей! Сама, сама!" (Ваши денежки давно нами распилены, а со своими трущобами теперь разбирайтесь сами).
Перед этим власть хотела всех добровольно-принудительно загнать в ОСББ - не получилось.
Теперь после этих добровольно-принудительных "рішень співвласників  багатоквартирного будинку щодо визначення способу управління таким будинком" все предыдущие договора опять будут признаны недействительными (!), и начнется "новый роман до гроба с чистого листа" доверчивых буратинок с властью, которая их оббирала все предыдущие десятки лет.
>:(
Записаний

AlleyCat

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 224
    • Перегляд профілю
Re: 8391 повертається
« Reply #9 : 03 Червня 2012, 08:43:01 »

Александр, думаю это станет тем кнутом, который заставит собственников объединиться и создать ОСББ и самим принимать решения о своем имуществе.
Записаний

Олександр

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 659
    • Перегляд профілю
Re: 8391 повертається
« Reply #10 : 03 Червня 2012, 12:00:13 »

Александр, думаю это станет тем кнутом, который заставит собственников объединиться и создать ОСББ и самим принимать решения о своем имуществе.
О чем Вы говорите! Наших людей уже давно ничто не сможет подвигнуть ни на какие "подвиги", даже репрессии или война! Это уже давно общество генетических рабов, которые привыкли, чтобы ими управляли и говорили, в каком стойле стоять. 80%, если не больше жилого фонда изношено и живут в нем пенсионеры, инвалиды, алкоголики, наркоманы и бывшие нищие инженеры. И власть это давно поняла и этим активно пользуется, а "шибко умных" или сразу прессует, или ждет, пока бизнес поднимется "не благодаря, а вопреки", а потом - отбирает его или заставляет работать на себя (самый яркий последний пример - Порошенко). Даже такие локальные победы, как у Монтян или ВАВАНчика власть сразу же "умножает на ноль", потому что карты (крапленые) в руках шулеров-шлепперов >:(
Записаний

AlleyCat

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 224
    • Перегляд профілю
Рабов будут раздавать ОМС
« Reply #11 : 22 Червня 2012, 01:31:32 »


http://portal.rada.gov.ua/rada/control/uk/publish/article/news_left?art_id=313034&cat_id=37486

Редагування: Виправлене посилання, що не працювало.
« Останнє редагування: 22 Червня 2012, 11:42:53 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Записаний

thunderclap

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 601
    • Перегляд профілю
Re: 8391 повертається
« Reply #13 : 22 Червня 2012, 13:59:53 »

Прочитав законопроект с сайта ВР становится ясно, что ничего кардинально нового в нем нет. Все это фактически уже давно имеет место быть, но теперь закон все расставляет на свои места. Недовольны только ОСББшники, которых обязывают играть по общим правилам. Нет в законе никаких угроз для обывателя. Просто теперь реально сформулированы две основные модели отношений. Либо владельцы квартир, сами организовываясь, определяют себе исполнителей ЖКУ и отвечают за дом, либо ОМС будет принимать соответствующие решения. При этом во всех случаях люди остаются потребителями ЖКУ со всеми правами и обязанностями. На всех субъектов распространяется политика госрегулирования тарифов, в т.ч. и ОСББ. Ни кто и ни в чем не ущемляется! Успокойтесь, все будет нормально.
Записаний

Helen

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 249
    • Перегляд профілю
Re: 8391 повертається
« Reply #14 : 22 Червня 2012, 21:19:43 »

Ну, а если будет "не" нормально  (как обычно) - предлагаю выписать на недельку Брейвика из Осло с направлением по адресу КМДА и еже с ними. ;D..ему всё равно дадут пожизненное, а так хоть доброе дело сделает для наших людей..
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email