Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
...Забудовник дійсно може бути балансоутримувачем, а от власником цілого інвестиційного будинку – дуже рідко (бо досить затратна і хитка афера).
Забудовник — власник проданого "вроздріб" будинку
ЦитуватиОскільки балансоутримувач за визначенням - це власник майнаТа не вже …тоді читаємо ще разок ЦитуватиСтаття 1. Визначення термінів балансоутримувач будинку, споруди, житлового комплексу або комплексу будинків і споруд (далі - балансоутримувач) - власник або юридична особа, яка за договором з власником утримує на балансі відповідне майно,
Оскільки балансоутримувач за визначенням - це власник майна
Стаття 1. Визначення термінів балансоутримувач будинку, споруди, житлового комплексу або комплексу будинків і споруд (далі - балансоутримувач) - власник або юридична особа, яка за договором з власником утримує на балансі відповідне майно,
Цитата: Helen від 20 Червня 2012, 21:26:08...Забудовник дійсно може бути балансоутримувачем, а от власником цілого інвестиційного будинку – дуже рідко (бо досить затратна і хитка афера). Бывает. Слава богу редко ЦитуватиЗабудовник — власник проданого "вроздріб" будинкуhttp://www.epravda.com.ua/publications/2012/03/16/318771/
Станіслав Захаров зазначає, що оскільки відповідно до ст.382 Цивільного кодексу України допоміжні приміщення загального користування, комунікації, опорні конструкції багатоквартирного житлового будинку тощо належать власникам квартир у цьому будинку на праві спільної сумісної власності, то з моменту купівлі-продажу хоча б однієї квартири право власності на будинок (приватне, колективне) "зникає". Тобто власники квартир стають власниками всього будинку.http://www.epravda.com.ua/publications/2012/03/16/318771/
Але "балансоутримувач" - це у визначенні термінів в законі все ж таки спочатку "власник", а вже потім "або юридична особа яка ..."А Ви акцентуєте тільки на "юр. особа яка...", а слово "власник" та cлово "або" ігноруєте? Чому?
Адже в мене тільки свідоцтво на квартиру, а юрист каже, що я ще можу бути і власником частки всього будинку.
П.С.Дивно те, що в цій статті компанія ТММ подає до суду позов, щоб визнати ОСББ незаконно створеним, а в моєму будинку "ЖЕК" весь час агітує власників квартир створювати ОСББ.
...ЦитуватиЯк це право власності оформити юридично?В законному порядку право на будинок юридично набуваються тільки при створенні ОСББ....
Як це право власності оформити юридично?
ЦитуватиП.С.Дивно те, що в цій статті компанія ТММ подає до суду позов, щоб визнати ОСББ незаконно створеним, а в моєму будинку "ЖЕК" весь час агітує власників квартир створювати ОСББ.Або це тільки «дешеві понти» або у Вашому будинку є такі суттєві недоліки, що у будь-який момент він може посипатись (третього не дано).
Дивно те, що в цій статті компанія ТММ подає до суду позов, щоб визнати ОСББ незаконно створеним, а в моєму будинку "ЖЕК" весь час агітує власників квартир створювати ОСББ.
Наш ЖЕКа (Екос) також.
ЖЕК" наводить розрахунки про те, що він нібито несе збитки за минулі роки експлуатації будинку.
Вот в соседней ветке обсуждается, что ОСББ не есть владельцем служебных квартир приннадлежащих совладельцам дома. Следовательно ОСББ не может реализовывать ВСЕ права владельцев! (только выборочно)
ЦитуватиЖЕК" наводить розрахунки про те, що він нібито несе збитки за минулі роки експлуатації будинку.Шановний stepan!Я не маю уявлення, чим взагалі Ви займаетесь по життю але навіть я (жінка зі світлим волоссям) можу намалювати Вам ТАКИЙ розрахунок і з ТАКИМ мінусом, що оточуючі зі слізьми на очах одразу почнуть збирати мені милостиню..
Я просто намагаюсь розібратись в цих питаннях.
Прийняти беззаперечно Вашу версію - що наш будинок скоро розвалиться, і тому вони бажають від нього позбавитись я не можу, тому, що на мою думку так вважати не має підстав для нового будинку, стандартної серії, побудованої Київміськбудом на рівній, гарній земельній ділянці, якій не загрожують ніякі зсуви грунту, або провали фундаменту.
нас наприклад часто виходив з ладу ліфт(турецького виробництва), казали, що не має запчастин до нього, але навряд чи їхнє небажання бути балансоутримувачем з цим пов"язано
До того ж, поки що мені не відомо - як на єкономіці будинку відображається експлуатація модульної котельні у нашому будинку, для якої потрібно купувати природний газ?Чи не збиткова вона за сьогоднішніми тарифами на газ?
не можуть же всі нові будинки в Києві бути такими поганими, що ось ось вони повинні почати розвалюватись.Цьому вже давно були б приклади в місті) , а спричинені якимись іншими мотивами
... не можуть же всі нові будинки в Києві бути такими поганими, що ось ось вони повинні почати розвалюватись.Цьому вже давно були б приклади в місті) , а спричинені якимись іншими мотивами.
2) наприклад, у моєму будинку у жодному стику немає герметика. В рез-ті взимку дме з усіх стиків, у квартирах неймовірно холодно (зокрема у моїй від +13 до +15), а під час опадів вода стікає по цих стиках прямо всередині будинку, і не тільки у загальних коридорах, але й у квартирах, є квартири, які всередині вкрилися грибком, деяким пощастило- грибком поки що вкрилися протікаючі по стиках та з даху лоджії.
А у Вашому будинку є зовнішнє утеплення?
Чи мали вони прибуток від своєї діяльності?
І ви після цього ще думаєте, що вони працюють без прибутку?